Dessertsymfoni med is, hvid chokolademousse og æblegalette
Foto: VK Stock Images
BoligLiv

Dessertsymfoni med is, hvid chokolademousse og æblegalette

Dessertsymfoni med is, hvid chokolademousse og æblegalette

Del på

Isen er en let hjemmerørt gelato lavet på mælk, som passer perfekt til den fede mousse og den syrlig-søde æblegalette. Alle tre lækkerier kan naturligvis serveres hver for sig, hvis ambitionsniveauet ikke rækker til en hel symfoni!

Af Nicoline Olsen 30.dec.2015 Mad


Dessertsymfoni med is, hvid chokolademousse og æblegalette
Til 8 personer

Hvid chokolademousse:

2 blade husblas
300 g hvid chokolade
2 pasteuriserede æggeblommer
50 g rørsukker
5 dl piskefløde
__________

1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Smelt 200 gram hvid chokolade i en skål over et vandbad. Gem de sidste 100 gram til pynt.

2. Pisk æggeblommer med sukker til en luftig æggesnaps.

3. Bring 1 dl af fløden i kog i en lille gryde. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i den varme fløde. Bland æggesnapsen med den lune fløde, og rør den smeltede chokolade i. Sæt på køl en times tid.

4. Pisk den resterende fløde til let skum. Pisk chokoladecremen igennem, og vend flødeskummet i. Kom i sprøjtepose, og sprøjt i små glas. Pynt med finthakket chokolade.

► SE OGSÅ: Hvid chokolademousse med hindbærsauce
► SE OGSÅ: 3 x Chokoladecremer
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Gelato:

¾ l mælk
8 pasteuriserede æggeblommer
165 g sukker
__________

1. Kog mælken op. Pisk æggeblommerne med sukkeret i mindst 10 minutter. Når mælken koger, hældes den i sukker- æggemassen lidt efter lidt under omrøring.

2. Opvarm blandingen ved ganske svag varme, indtil den når 85 grader. Hvis du ikke har et termometer, kan du se, at den rette temperatur er nået, når skummet på overfladen forsvinder, og cremen begynder at hænge i bløde buer på en træske, når man tager den op af gryden. Det er vigtigt, at massen ikke bliver for varm, så giv tid, og lad den varme op ved lavt blus eller evt. i vandbad.

3. Frys isen enten i ismaskine eller i en form, der dækkes til og sættes i fryseren. Hvis den fryses i en form i fryseren, skal der røres tre-fire gange under indfrysningen. Vær opmærksom på, at denne type is, som har et lavt fedtindhold, er længere tid om at fryse end en traditionel flødeis.

► SE OGSÅ: 3 opskrifter på hjemmelavet is
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Æblegaletter:

100 g sukker
100 g smør
100 g marcipan
2 plader butterdej fra frost, optøet
2-3 æbler flormelis
__________

1. Pisk sukker, smør og marcipan sammen med en elpisker.

2. Udstik otte små tærter af butterdejen med en diameter på ca. 10 cm (brug et glas), og smør dem med marcipanmassen.

3. Skær helt tynde æbleskiver – gerne på mandolin – og fordel hen over tærterne. Bag lige inden servering ved 200 grader i ca. 15 minutter. Drys med flormelis, og anret på tallerkener sammen med mousse og is.

► SE OGSÅ: Grov galette med æble og mandelsmør
► SE OGSÅ:
Brombær-hasselnødde galette

Del på
Kommentarer (0)

Henter...