Brownielagkage med champagneflødeskum
SPONSORERET indhold

Brownielagkage med champagneflødeskum

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Til den store fest hører der overdådige desserter til. Denne brownielagkage med champagneflødeskum vil helt sikkert imponere gæsterne, og så kan det meste forberedes i forvejen, så du slipper for stress på årets sidste aften.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
27. dec. 2021 | Opskrift | Hendes Verden
8-10 personer

Ingredienser

Browniebunde:
150 g smør
250 g mørk chokolade
300 g sukker
4 æg
150 g hvedemel
2 spsk. kakao
½ tsk. bagepulver

Champagneflødeskum:
2 dl champagne
100 g sukker
4 dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Smelt smørret i en gryde, og tag den fra varmen.
  2. Hak chokoladen, og smelt den i smørret. Pisk sukker og æg sammen, det skal piskes ca. 2 min. Vend chokolademassen heri.
  3. Bland hvedemelet med bagepulver og kakao, og rør det i. Fordel dejen i 3 springforme, 22 cm i diameter foret med bagepapir. Har du kun en springform, så bag bundene en ad gangen.
  4. Bag kagebundene ca. 25 min. ved 175 gr.
  5. Bland champagne og sukker i en skål. Rør, til sukkeret er opløst. Stil skålen ned i en anden skål med vand og isterninger. Tilsæt fløden. Pisk, til der dannes bløde toppe 4-5 min.
  6. Fordel champagneflødeskum mellem kagebundene, og lidt på kagens top, brug evt. sprøjtepose. Pynt med macarons (se herunder). Server resten af flødeskummet og de resterende macarons til.

Anbefalet til dig