Nytårsaften hovedret
SPONSORERET indhold

9 skønne hovedretter til nytårsaften

Nytårstorsk, oksemørbrad, culotte eller lammekrone – der er nok af lækkerier at vælge imellem, når hovedretten til årets nytårsmenu skal findes. Men hvad skal man servere til hovedret på årets sidste aften? Vi har fundet 9 gode bud på lækre retter, der kan spille hovedrollen i din nytårsmenu.

Af: Hanne Bang
21. dec. 2022 | Mad | ALT.dk

Nytårsaften skal alt lige fra velkomstdrink til kransekage spille – og især hovedretten i din nytårsmenu skal sidde lige i skabet. Hovedretten er som oftest den, dine gæster husker bedst. Derfor er der god grund til at give den lidt ekstra gas nytårsaften, og servere en super lækker hovedret, som dine gæster vil elske. 

Men hvad skal man servere?
Mange vælger at servere den klassiske nytårstorsk, mens andre foretrækker en steg eller en god bøf. Skal I være mange, egner en steg sig bedre end steaks, da det kan være svært at have mange steaks eller bøffer klar (og varme) på samme tid, når de skal serveres.

Vælger du en steg er der masser af spændende muligheder: Du kan f.eks. vælge den klassiske culotte eller en lammekølle. Men der er også god gæstemad i f.eks. en kalvemørbrad eller en lammekrone. Du kan også vælge at pakke stegen ind og fx. servere en oksemørbrad svøbt i butterdej - det kaldes en beef wellington.

Her har vi fundet 9 gode bud på en lækker hovedret til din nytårsaften: 

Velbekomme – og godt nytår!

Har du mere lyst til at servere en vegetarisk nytårsmenu, så kig her: 

Vegetarisk nytårsmenu: 10 lækre opskrifter

 

Mangler du en god forret til nytårsaften, så se her: De bedste forretter til nytår

Og er du lidt på bar bund mht. desserten, så se her: Nytårets flotte og festlige desserter

Stegt lammekrone med timian og gnocchi

lammekrone.jpg

Du skal holde tungen lige i munden, mens der jongleres med gryder til hovedretten, til gengæld lover vi, at gæsterne bliver behørigt imponerede. Få opskriften her. 

T-bone med bearnaise, fritter og brøndkarse

t-bone.jpg

En saftig t-bone steak med lækkert tilbehør er en god idé til hovedret i en nytårsmenu. Få opskriften her. 

Torskefad

torskefad.jpg

Torskefadet kan tilberedes om eftermiddagen og bare sættes i ovnen, når gæsterne kommer. Få opskriften her.

Stegt torsk med mos, sprøde urter og beurre blanc

stegt-torsk.jpg

Nytårstorsken er en klassiker med et lidt blakket ry, men vi lover, at denne version sender gæsterne i smagshimlen. Lav først alt tilbehøret, inden torsken steges. Mosen kan med fordel laves i forvejen og varmes op lige inden servering. Få opskriften her. 

Kalvemørbrad med sennep, timian og hvidløg

kalvemoerbrad.jpg

En mør kalvemørbrad slår aldrig fejl i din nytårsmenu. Her får du opskriften på en nem og lækker kalvemørbrad, du kan servere nytårsaften eller ved andre festlige lejligheder. Få opskriften her. 

Indbagt tournedos a la Rossini

indbagt-tournedos.jpg

En lækker opskrift på en indbagt tournedos a la Rossini. Få opskriften her. 

Vagtler med hoisinsauce

vagtler.jpg

Lækker gæstemad til til nytårsaften - byd dine gæster med lækre vagtler i hoisinsauce. Få opskriften her. 

Sådan laver du beef wellington

beef-wellington.jpg

Boeuf wellington eller beef wellington er en skøn luksusret, som passer godt til festlige lejligheder. En beef wellington er en indbagt oksemørbrad, der pakkes ind i lækkert svampefyld og butterdej. Her får du opskriften + en trin for trin guide til at lave beef wellington. Få opskriften her. 

Oksemørbrad med fennikel-pære-salat

oksemoerbrad.jpg

Lækker oksemørbrad med spændende tilbehør - her får du opskriften på oksemørbrad med fennikel-pære-salat og kartofler. Få opskriften her.

Anbefalet til dig