Lagkage med jordbær og nougatcreme
SPONSORERET indhold

Lagkage med jordbær og nougatcreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn lagkage med jordbær og nougatcreme, der er perfekt til alle festlige lejligheder!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
08. jun. 2020 | Opskrift | Hendes Verden
15 personer

Ingredienser

Bunde:

6 æg
250 g sukker
150 g smeltet smør
2 tsk. fintreven usprøjtet citronskal
200 g hvedemel
1 tsk. hjortetaksalt

Desuden:

1 dl Contreau eller appelsinsaft

Desuden:

1 portion nougatcreme (se boksteksten her på siden)
300 g jordbær
½ l piskefløde
200 g ribsgelé

Sådan gør du:

  1. Pisk æg og sukker luftigt med en håndmikser. Pisk smør i. Tilsæt citronskal. Vend hvedemel og hjortetaksalt i.
  2. Lav 3 forme 25x30 cm af 3 stykker bagepapir. Hjørnerne kan klipses sammen med en klipsemaskine.
  3. Fordel dejen i formene.
  4. Bag bundene en ad gangen ca. 8 min. ved 200 gr., til de er gyldne og gennembagte.
  5. Vend kagebundene ud på en bagerist på et stykke bagepapir drysset med lidt sukker. Afkøl bundene, fjern forsigtigt bagepapiret, de er bagt på.
  6. Læg en kagebund på et lagkagefad, og dryp med 2 spsk. Contreau. Fordel halvdelen af nougatcremen på den ene lagkagebund. Læg den anden bund over, og gentag processen.
  7. Læg den sidste bund over, og dryp med Contreau.
  8. Skyl og nip jordbærrene. Halver dem. Pisk fløden til skum, og kom det i en sprøjtepose med stjernetylle.
  9. Pynt kagens top som et dannebrogsflag med jordbær og flødeskum. Lav også en kant med resten af flødeskummet.
  10. Smelt geléen i en lille gryde. Hæld forsigtig gelé over hvert jordbær.

Anbefalet til dig