Camilla Malmberg Q&A
SPONSORERET indhold

"Barretræning giver lange og slanke muskler"

Camilla Malmberg har levet af sin krop hele livet og ved, hvad den har brug for. Den viden tager hun med sig i sit træningsstudie, THE STUDIO, der åbnede tidligere på året. Vi har bedt hende fortælle om sine sundhedsrutiner og forholdet til sin krop.

Foto: Christina Lind
08. jul. 2015 | Sundhed | Eurowoman

Hvad har dans gjort for din krop?
Både gode og dårlige ting - jeg er yderst kropsbevidst og kender mig krop og mine bevægelser ekstremt godt. Men efter mange år som professionel danser er kroppen også gammel og slidt - selv om jeg "kun" er 38 år. Jeg har fx fra jeg var 30 år brugt en varmepude for at lindre mine lændesmerter. Det skyldes er kombinationen af en hybermobil krop samt alt for lidt udstræk og korrekt styrketræning. Det måtte jeg bøde for i en tidlig alder og gøre noget ved. Så min træning idag hjælper mig med mine skavanker og holder smerterne i skak. Jeg har aldrig følt mig så stærk som jeg gør i dag - jeg har fundet den rigtige træningsformel, som virker.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du planken på 3 nye måder

Hvilken type dans er mest effektiv, hvis man gerne vil se hurtige resultater?
Barretræning giver nogle flotte lange og slanke muskler. Men det er ikke "nok" kun at danse for at se hurtige resultater. Jeg mener at man skal blande både dans, styrketræning med vægte (dog ikke for meget vægt), løb samt ikke være bange for at prøve nye træningsformer. En god all around styrket og smidig krop - med udgangspunkt i at kvinder skal havde former - er langt meget mere mig, end en hårdt pumpet krop med kompakte muskler. Men det kommer an på hvilket "look" man selv ønsker.

- Jeg lever 80 procent som vegetar, men er langt fra fanatisk og mine ritualer før og efter min træning/undervisning kommer helt an på hvor meget tid jeg har i min hverdag med mine tre børn. 

Hvad spiser du om morgenen?
Jeg starter hver morgen med et iskoldt glas vand - et indre brusebad som min mormor plejer at sige, og så spiser jeg en masse frugt, nødder og evt en grovboller med økologisk smør. Har jeg tid bliver det til en smoothie fyldt med en masse forskelligt frugt og grønt - pt er jeg vild med e-bogen Juicer & Smoothies af Gitte Høj, heri finder jeg en masse inspiration.

Hvor sundt skal man leve for at se ud som dig?
Alt med måde og man skal absolut ikke sammenligne sig med andre, selvom det kan være godt at blive inspireret af andre. For mig handler det om at være realistisk og finde en måde hvorpå det bliver en livstil, der opfattes som en belønning - ikke en straf. Jeg går efter at være sund indeni og udenpå.

Når jeg vælger at spiser kager og slik - så må jeg vælge et sundt alternativ resten af dagen og så jeg drikker derudover altid en masse vand og myCoco (kokos vand). En gang om mdr går jeg på en DETOX Juice Cleans - dette kit bestå at 5 juicer, en mandelmælk, pukka te og myCoco sammensat af Gitte Høj. Det gør noget mentalt for mig at jeg ved kroppen bliver renset igennem en gang om måneden. 

Hvad spiser du, når du virkelig skal forkæle dig selv?
Jeg har ikke brug for at forkæle mig selv via mad, fordi jeg lytter efter mine behov og hvad min krop har brug. Det er igen mottoet "alt med måde" - det ene behøver ikke at udelukke det andet. Så længe man er realistisk og bevist om hvad man spiser og hvilke mål man evt har.

LÆS OGSÅ: Hvor meget kan du rykke dig 7 dages træning?

Hvad får dig af sted til træning, selv når du er mest demotiveret?
The show must go on... det ligger dybt i mig at være disciplineret omkring min gøremål. Det har været forventede af mig siden jeg var 9 år gammel - om det så er min træning eller undervisning. Derfor er det ikke svært for mig at komme afsted. Men det er ikke altid jeg er lige oplagt. Jeg er heldig at mange af mine veninder og venner også går op i træning og kost - så jeg er ikke en "outsider" i min omgangskreds.

Hvad er den største misforståelse om sundhed, som du oplever?
Quick fixes og slankekure...... Det er usundt og en totalt misforståelse af hvad ægte sundhed er.

Hvilket sundhedsråd eller motto er det bedste, du har hørt?
"Alt med måde"

Hvordan har din krop forandret sig, efter du fik børn?
Efter min datter Cassandra, der nu er 16 år, var jeg hurtigt tilbage i samme form som før min graviditet,  men jeg var også kun 21 år gammel og holdt kun tre ugers barsel, inden jeg var back in business. Så der var ingen andre muligheder end at være fit for fight. Efter Justin på 10 år, var det mere ro i mit liv. Jeg var housewife og på det tidspunkt boede vi i England. Jeg husker at jeg tog min tid til at komme tilbage i form og det lykkedes. Men efter Jackson på 5 år, var min krop helt forandret, nu skulle jeg kæmpe for at komme i form igen.

Min mave lignede i lang tid efter fødslen, at jeg forsat var gravid i tredje måned. Min numse og bryster sad slet ikke som før, og generelt var min hud meget mere løs på kroppen end ved de to andre graviditeter. Jeg var fyldt 33 år, og jeg var nødt til at se på mig selv med helt andre øjne. En kvindekrop er designet til at skabe det smukkeste i livet, og forandringen er man nødt til at accepterer - der er herfra man skal genopbygge sin krop - og få det bedste ud af "sin nye krop".

Er det noget, du savner fra dine yngre dage som danser?
Aah, min tid som koreograf og danser for Nik & Jay er spækket med en masse fantastiske minder om både sjov og hårdt arbejde. Vi har oplevet nogle vilde og fantastiske ting sammen både på de store scener, men også på privatfronten. Det har været en oplevelse der professionelt har varet i over 14 år - det er mange år og man kender hinanden på et dybere plan. Jeg mødte dem som drenge - før de blev kendte og har været omkring dem både professionelt og privat lige siden. Deres "rejse" i underholdningsbranchen og som mennesker - fra unge drenge til voksne ansvarlige mænd - har været en gave og jeg føler mig yderst priviligeret ved stadig at kunne kalde dem for mine venner - og mine børns "onkler". De har formået at holde fast i dem selv og dette har jeg stor respekt for - da man her i Danmark ofte står for skud når man baner vejen.....


LÆS OGSÅ: "Jeg kan se konturerne af en muskel, og min mave er så flad, som da jeg var 17"

LÆS OGSÅ: Drikker du vand nok? Få svaret her

LÆS OGSÅ: Find den rigtige solcreme til træning, strand & gåturen