Yoga - tips til yogaøvelser og yogaudstyr

Yoga øger både din styrke, smidighed og evne til at fokusere og føle ro. Men er du mon til Astanga, Hatha, Bikram yoga, Lyengar, Kundalini eller Yin yoga? Dyk ned i yoga-universet sammen med os, og find din favorit yogaform.

Der er masser af fordele ved at vælge yoga som motionsform. Vidste du fx, at yoga kan forbedre din nattesøvn, gøre dig skarpere i knolden og træne din mave flad?

mere om yoga
Henter...

Yoga mod stress?

Derudover er yoga effektiv mod stress. Når du dyrker yoga, strækker du ikke blot kroppen, du øger samtidig din opmærksomhed på åndedrættet og det sted, hvor det strækker. Kombinationen af fysisk stræk og mentalt fokus øger effekten og hjælper dig med at være til stede i nuet og slippe mentalt stress. Men yoga mindsker også mængden af stresshormon i kroppen, og det gør underværker blandt andet for sexlysten.

Yogaøvelser til gravide

Yoga er også rigtig godt, hvis du er gravid. Når maven vokser, bliver nogle stillinger umulige, men generelt er gravide rigtig gode til at mærke, hvad der føles godt og ikke føles godt i kroppen. Dyrker du yoga helt op til fødslen, støtter du kroppen i at blive blød og klar til fødslen. Hug-stillingen støtter fx dit bækken i at åbne sig og giver dit barn mulighed for at trænge dybere ned

Du kan selv mærke alle de positive effekter fra yoga på din krop. Vi har samlet et udvalg af gode yogaøvelser, som du kan lave hjemme på stuegulvet.