5 hygiejnefejl du aldrig må begå
SPONSORERET indhold

Se 5 hygiejnefejl du aldrig må begå

Ulvetime eller ej, vi kender det godt, vi kommer hjem efter en travl dag på arbejdet og har tusinde gøremål vi skal have styr på.

Af: Michael René
16. apr. 2014 | Sundhed | ALT for damerne

Hvordan gør vi det nemmest for os selv, så vi ikke falder i de hygiejniske fælder? Her er et par gode råd.

1. Bland aldrig klor (klorin) med syre (wc-rens, afkalkningsmiddel, eddike o.lign.), da det medfører giftige grønne klordampe. Ved indånding af disse klordampe dannes vand i lungerne og det bør undgås. Et godt råd er at holde syre og klor afskilt i husholdningen, så er risikoen mindsket betydeligt.

2. Vask aldrig op med en beskidt og slidt opvaskebørste. Køb en børste med hvide hår på den måde kan du nemt holde øje med om, det er ved at være tid til at få skiftet opvaskebørsten eller, om den skal en tur i opvaskemaskinen eller skraldespanden.

LÆS OGSÅ: Ved du, hvor ofte sengetøjet skal skiftes?

3. Tør aldrig fingre i viskestykket, da tilbageværende rester af snavs på dine fingre let overføres til viskestykket og i værste fald videre til din service, og det er ikke særlig hygiejnisk. Tør altid fingre i et rent håndklæde, håndklædepapir eller i køkkenrulle. Husk din service er ikke renere end din opvaskebørste og dit viskestykke.

4. Brug aldrig karkluden til at tørre pletter eller snavs op fra gulvet, da du nemt kan overføre mikroorganismer fra gulvet som eksempelvis uønskede sygdomsfremkaldende jordbakterier. Selv om du skyller din karklud er det ikke altid nok, da du kun fortynder mængden af mikroorganismer på din klud. Du steriliserer eller desinficerer ikke ved en skylning og en lun karklud er et dejligt sted at yngle for mikroorganismer. Brug altid en gulvklud eller køkkenrulle til pletter på gulvet. Læs flere gode råd om rengøring på pletvæk.dk.

5. Sæt aldrig indkøbsposen op på køkkenbordet. Indkøbsposen har ofte været en tur på gulvet i butikken eller på jorden ved siden af bil- eller hoveddøren. Indkøbsposen på køkkenbordet medfører, at du kan overføre sygdomsfremkaldende mikroorganismer til dit køkkenbord og i værste fald til din mad. Skulle du komme til at sætte posen på bordet, så tør bordet af med varmt vand og sæbe inden du starter på madlavning og hold indkøbsposen på gulvet. Bon appetit.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Så ofte skal du gøre rent