sponsoreret indhold
7 simple tips: undgå hverdagens stress og skab mere tid
SPONSORERET indhold

7 simple tips: undgå hverdagens stress og skab mere tid

Bosch nye serie 8 indbygningsovne handler om, at give dig kontrol, mens madlavning gøres nemt og sund og nemt. Inspireret af den filosofi har vi her udarbejdet 7 simple tips, der kan hjælpe mod hverdagens små stress-faktorer

Af: Annonce
17. sep. 2015 | Sundhed | ALT for damerne

Stress er "Danmarks nye folkesygdom".

Sådan lyder mærkatet i alt fald, og det er måske ikke helt uden grund. For på en almindelig uge kan der lynhurtigt hobe sig en endeløs liste af små og store gøremål op. Deadlines, der skal overholdes (læs; indhentes), børn der skal hentes, madvarer, der skal købes ind, mens du gerne vil være "lidt mere" overskudskæreste/mor, end du er nu, og så kommer veninderne i øvrigt til middag om fredagen, mens onkel Peters gave til den store 60 års fødselsdag om lørdagen også lige skal på plads...

Nej, det er ikke et under, at vi føler os stresset. Og vi skal faktisk tage det alvorligt, for stress kan både give fysiske og psykiske mén som hovedpine, hukommelses- og koncentrationsbesvær og depression. Det har altså en direkte og indirekte virkning på vores helbred. En måde at afhjælpe det på er at skabe overblik og dermed få en følelse af kontrol.

Bosch Serie 8 ovne er skabt ud fra filosofien om fuld kontrol, overblik og mere tid til dig selv og din familie – det handler om, at få hverdagens puslespil til at gå op. Med den filosofi in mente giver vi dig her 8 simple tips til, hvordan vi får den travle hverdag til at gå op, mens vi skaber tid og ro i sind og krop.

1. Ugeplaner og faste rutiner
Ja, ja, det lyder ret så lavpraktisk, og det er det faktisk også, men dermed ikke sagt, at det ikke virker. For det gør det!

Gør det til en fast rutine, at du eller I sætter jer ned og skaber et ugentlig overblik. Simpelthen skriver ned, hvad skal I nå i den kommende uge. Og hvis du fornemmer stress-åndedrættet, allerede når I er nået til tirsdag, så er det her, I skal prioritere. Verden går ikke under, hvis I glipper Irmas store udsalg!

Er der derimod pligter, som I ikke kan vælge fra (indkøb, madlavning, støvsugning, aflevering og afhentning), så få skrevet ned, hvem der gør hvad og hvornår. Det giver nemlig en ro, at du ved, hvilke ansvarsområder du har i løbet af ugen.

2. Køb ind på nettet
Overskud handler i høj grad om kost. Spiser du sundt, vil du kunne mærke det på dit generelle overskud. Jo mere overskud, jo mindre chancer for stress! Derfor handler det også om, at spise sundt. Køber du ind på nettet kan du både spare tid og få overblik over ugens sunde madplan. Faktisk kan du i dag gøre de fleste af indkøbene på nettet. Om det så er madlavning eller gaven til onkel Peters 60 års fødselsdag på lørdag.

3. Madlavning - hold det simpelt og sundt

Når man skal mindske stress-symptomer, er den grundlæggende præmis, at gøre det simpelt. Ligesådan gælder det madlavningen. Hold det nemt og hold det simpelt. Her er Bosch Serie 8 - en art "smart-ovne" – oplagte. De er nemlig designet til at gøre madlavningen overskueligt, nemt og godt. Ovnene kommer med smarte funktioner som bagesensorerer og integreret stegetermometer samt andre funktioner, der gør, at du under madlavningen ikke behøver at overvåge maden eller være nervøs for, at brødet er brændt på.



4. To fluer med et smæk giver ro

Samtidig har ovnene den fordel, at de tillader, at du kan ordne andre ting, mens du laver mad. Hjælpe junior med lektierne, få ringet tilbage til veninden eller lagt tøj på plads – kort sagt "slå to fluer med et smæk", også selvom der måske er tale om to små fluer. Selve fornemmelsen af at have vundet tid giver ro.

5. Spisning – før, under og efter

Hvis vi skal undgå stress-symptomerne, gælder det også, at vi accepterer, at ting tager tid. Det gælder især, når vi spiser. Vi skal tage os tid til maden – både før, under og efter. Prøv evt. at blive siddende 10 minutter efter I har spist i aften og snak om dagen. Den næste dag kan I måske sidde i 15 minutter...

Og inden I går i seng, så forbered næste morgens morgenmad, så det kun er mælk, smør og osten, der skal på bordet. Starter du dagen uden stress, vil det tit kunne strække sig langt op af dagen.

6. Ryd jævnligt op

Undgå én ugentlig oprydningsdag. Som regel betyder det bare, at hele huset roder resten af ugen, og rod virker ofte stressende i sig selv. Især når onkel Peters 60 års kommer i vejen for lørdagsoprydning. Derudover, hvis I har børn, handler det om, at give indtrykket af, at her i huset rydder vi op efter os selv. Fortæl dem indimellem, at nu skal der ryddes op, og det skal gøres, inden de går videre til noget andet.

7. Sæt tid af til dig – bare dig

Nej, du er en ikke en selvisk mor eller kæreste, bare fordi du prioriterer dig – bare dig. Især som kvinde synes det nogle gange at ligge så dybt i os, at vi skal tage os af børn, veninder, mænd og job, inden vi prioriterer os selv.

Prioriter f.eks. en halv time hver uge, som kun handler om dig (sæt evt. mobilens alarm, så den med versaler bipper DIN TID NU!). Sæt dig så et sted med ro og en god bog eller et magasin, som du kan forsvinde ned i. Eller gå en tur i skoven eller ned til din favorit barista og nyd en kop kaffe – bare dig. Det må du gerne, nej, det skal du!

Læs mere om Bosch Serie 8 her.