Kvindekvoter
SPONSORERET indhold

I giver kvinde-kvoter modvind

Chefredaktørens leder om kvindekvoter har sat debatten i gang på Facebook og på ALTfordamerne.dk, hvor I langt fra er enige...

Af: Tine Brødegaard Foto: Bulls
18. jun. 2012 | Sundhed | ALT for damerne

Kvinder er for kvote-paranoide, når det handler om midlerne til at få flere kvindelige topledere, mener chefredaktør Camilla Frank i lederen i ALT for damerne nr. 24.

"Forudsætningen for at få flere kvindelige ledere er at have nogen på vej! Og det kræver nok lidt ekstra. Det sker tydeligvis ikke af sig selv," skriver hun blandt andet i lederen, som udspringer af en artikel i ALT for damerne om bogen 'Myter om magten', hvor ni kvindelige topledere giver deres bud på, hvilke forhindringer de oplever, at der er for kvinder på vejen til erhvervslivets top.

"Rigtig dårlig idé"
De kvindelige ledere i bogen er i vildrede med, om der skal lovgives for at få flere kvinder ind i bestyrelser, og da vi spurgte jer, hvad I mener om indførelsen af kvoter for kvindelige ledere, var flertallet bestemt ikke for kvoter på Facebook – eller i kommentarerne til lederen på ALTfordamerne.dk.

"Rigtig dårlig ide!! Vi er gode nok til at få posterne på lige fod med mændene - kvoter underminerer vores evner - vi skal have posterne fordi vi er kvalificeret - og det får vi også!!," skriver Kristina Ringkjøbing-Christiansen på Facebook.

Hun bliver bakket op af Stine Lukowski-Grønn, som skriver:

"Enig!!! Ellers skal vi vel også have kvoter for alt muligt andet. Jeg er stolt af at være leder på baggrund af mine kvalifikationer og ikke mit køn!"

Læs også: Sådan får du job trods krisen

Kvoter handler om at kvinder skal have flere muligheder...
Den holdning, at kvoter risikerer at underminere, at det er kvalifikationer som får kvinder til magten og ikke deres køn går igen i hovedparten af indlæggende, men Grethe Kirstine Olsen er en af en anden holdning.

"Nu har mændene haft "hemmelige" "usynlige" kvoter i flere hundrede år, hvad er det så folk er bange for ved at give kvinder samme rettigheder - og hvorfor tales der altid om "det er bare de bedst kvalificerede vi skal have", når der diskuteres kvoter - mændene i bestyrelser eller på ledelsesposter har aldrig haft det krav mod sig, det kan vi fx se rundt omkring," skriver hun på Facebook.

Christel Borg er enig med Camilla Frank.

"Det handler jo ikke om at man ikke skal have kvalifikationerne, men om muligheder:)," skriver hun.

Regeringen er tilsyneladende på linje med hovedparten af læserne. I hvert fald har den tilbage i maj "sagt farvel til kvinde-kvoter" og spillet ud med en dansk model, hvor de 1.100 største danske virksomheder skal opstille måltal for at få flere kvinder i ledelsen, men ikke straffes hvis det ikke sker.

Deltag i debatten i kommentar-feltet herunder eller på vores Facebookside!

Du kan læse, hvad de kvindelige topledere selv mener i bogen 'Myter om magten' samt i ALT for damerne nr. 24/2012.