Sunde tip: Farvel til mormorarme/ Sov dig slank/ Øko-æg
SPONSORERET indhold

Sunde tip: Farvel til mormorarme/ Sov dig slank / Ny træning /

Vidste du, at du kan spise dine arme slankere? Eller at du kan sove dig slankere? Læs mere her.

Af: Christina Bølling
15. aug. 2013 | Sundhed | ALT for damerne

Sov dig slank
Er du nedtrykt eller overvægtig, eller døjer du med fordøjelsen, så kig din søvn efter i sømmene – både i forhold til kvalitet og mængde. Når vi er trætte, stiger behovet for mad og især lysten til de sukkerholdige og fede madvarer. Søvnmangels sætter også gang i kroppens alarmberedskab, som derved producerer unødige stresshormoner, der tilmed også øger sultfornemmelsen. Sov som udgangspunkt mellem syv en halv og otte timer. Hver nat.
Kilde: Christina Bendix, diætist og indehaver af Lyngby Kostklinik, Lyngbykostklinik.dk


"Vis bare arme! Spis dellerne væk", af Alice Apel Hartvig og Majbritt L. Engell, 249 kr.


Vink farvel til mormorarmene

Bingovinger, mormorarme, vinkedeller. Uanset navn, er det fedt, der sætter sig på underarmene, lidet flatterende for både mormødre og unge mødre, der vinker farvel i vuggestuen. Med bogen "Vis bare arme! Spis dellerne væk" går forfatterne i kødet på slaskearmene, og følger du opskrifterne på både mad og motion, behøver du ikke længere at tænke i trekvartlange ærmer, når du shopper nye toppe. Bogen byder på 100 superlækre opskrifter på morgenmad, frokost, snacks og aftensmad og enkle, effektive øvelser, som giver energi og forbrænder fedt. Vi taler 10 sølle uger – og du kan vinke løs uden fornemmelsen af fedt, der flagrer!

Træn som dine forfædre
Det måtte jo komme: Efter en bølge med palæo- eller stenalderkost, skal vi nu også træne som vores forfædre. Såvel Shape som Time Magazine kalder trenden for "the next big thing", og det handler basalt set om at løfte sten, klatre i træer og hugge brænde. Eller i hvert fald efterligne bevægelserne i aktiviteterne. På den måde træner man ikke musklerne isoleret set, men bevæger sig så varieret, at hele kroppen bliver arbejdet igennem. Træningsmetoden minder desuden om den måde, man leger på, når man er barn, og det lyder jo ikke så tosset. Palæo-træning er endnu ikke på programmet i danske fitness-centre, men lur os, om ikke det er på vej. Ellers er cross-fit et godt alternativ.
Kilde: Today.com

Kend dine æg
Står du også og grubler over, hvad forskellen nu egentlig også er, når du køber æg? For hvordan er det nu med de fritgående høns? Og er det det samme som skrabeæg? Og hvad med de økologiske æg – har deres "mødre" haft det bedre end dem i bur?

Overordnet set kan man dele de æg, der kan købes i supermarkedet ind i fire kategorier:
Buræg: Er lagt af høns, der lever i bur med 13 høns per kvadratmeter. Ingen krav til vinduer i stalden og ingen mulighed for at komme ud. Ca. 60 procent af danske æg er buræg.

Skrabeæg: Er lagt af høns, der går i flok – op 17.000 høns i en flok. I stalden op til ni høns per kvadratmeter. Ingen krav til vinduer i stalden og ingen mulighed for at komme ud. Ca. 18 procent af danske æg er skrabeæg.

Frilandsæg: Er lagt af høns, der går i flok. Op til ni høns per kvadratmeter. Har adgang til et udendørsareal på minimum fire kvadratmeter per høne. Ca. otte procent af danske æg er fritlandsæg.

Økologiske æg: Er lagt af høns, der lever i huse med op til 3.000 høns i en flok. Op til seks høns per kvadratmeter i hønsehuset. Der skal være siddepinde og reder og dagslys i stalden. Adgang til et udendørs areal på minimum 4 kvadratmeter per høne. Får økologisk dyrket foder. Ca. 14 procent af danske æg er økologiske.
Kilde: Økologisk Landsforening


LÆS OGSÅ: "Hvis jeg har spist sundt nogle dage, bliver der plads til en is"