3 kvinder om at være gift med en drengerøv
SPONSORERET indhold

3 kvinder om at være gift med en drengerøv

Det er fantastisk at være gift med en drengerøv. Sådan siger Mette-Louise, Christiane og Marie, som her giver os et indblik i, hvorfor det er en styrke at være sammen med en mand, der på nogle områder stadig er en dreng.

Af: Else Marie Lehman Foto: Jens rosenfeldt
13. maj. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

"Han fik mig til at være et legebarn igen"



Selvom hendes mands lette tilgang til livet kan skubbe hende selv ind i rollen som den fornuftige, så er det også Jesper, 36, der minder Mette-Louise Just Kryger om, at man skal huske at lege og leve i nuet.

Da showproduceren Mette-Louise Just Kryger mødte Jesper første gang, var de vidt forskellige steder i livet. Hun var 32, og han var 22, da han fik job som danser i hendes danseshowvirksomhed, Pivot.

– Jesper kom til audition hos mig – en sød lille dreng fra Fyn, helt grøn og egentlig på vej til Los Angeles, fortæller Mette- Louise Just Kryger, 46, om sit første møde med ham, der senere skulle blive både hendes tætte samarbejdspartner, bedste ven og mand. For både venskab og professionelt parløb udviklede sig hurtigt og intenst, da Jesper efter nogle år havde danset sig til tops i USA og vendte hjem til København og Pivot igen.

– Vi blev rigtigt gode venner. Havde den her kemi og indforståethed. Arbejdede ud fra de samme præmisser, kvalitetskrav og værdier. Samme moral og etik, hvilket er ret usædvanligt for så ung en dreng. Så han var jo enormt moden. Men på det tidspunkt var der kæmpestor aldersforskel. Jeg var selvstændig erhvervsdrivende, havde hus, mand og barn, og han var helt ny på markedet i alle henseender.

Stadig en glad drengerøv
Fem-seks år senere, da Mette-Louise var blevet skilt og boede alene med sin datter, betød alderen langt mindre. Selvom vennerne stadig godt kan drille Jesper med, at han ”kun” er en årgang 77, så tænker de faktisk slet ikke over forskellen mere. Og det var da heller ikke den yngre mand, Mette-Louise faldt for, da de efter en del års tilløb blev kærester. Men drengerøven i ham tiltrak hende – blandt andet for det, han fik hende selv til at være.

– Han fik mig til at være et legebarn igen. I modsætning til alle andre mænd, jeg mødte. De var fascinerede af den der forretningskvinde, der havde gjort sin hobby til en levevej. Men Jesper kunne få mig til at lege igen. Han kan få mig til at være uansvarlig og slappe af. Til at tage fri en dag og sidde og spise københavnerstænger på en bænk på Kongens Nytorv. Være mere loose og legende.

Det er en meget vigtig egenskab at have, synes Mette-Louise. Og hun er meget bevidst om, at det er en, hun aldrig må pille ud af ham. Både for hans og for sin egen skyld. I dag er parret gift og har drevet virksomhed sammen i 10-11 år. Jesper er i dag 36. Han er blevet far. Forretningsmand. Voksen, om man vil. Men ikke mere, end det gør noget.

– Jesper er altid glad. Han bringer god karma ind i ethvert rum. Han er stadig en kæmpe drengerøv. 100 procent. Men det er jo også det, jeg synes, er tiltrækkende. For han er en fornuftig drengerøv. Ikke hovedet-under-armen drengerøvsagtig. Men han har en meget legende tilgang til alt. Det er også hans job – at danse er jo også en slags leg. Og det smitter af i alt, hvad han gør. Jesper kaster sig bare hovedkulds ud i tingene. Den eneste ulempe, Mette-Louise oplever ved at leve sammen med sin drengerøv er, at det kan sætte hende i rollen som stopklods. Som hende, der må sige nej. Hende, der skal passe på ikke at blive den kedelige. Både professionelt og privat.

 – Fra starten var det helt essentielt for mig, at jeg ikke ville være den løftede pegefinger. ”Jeg vil ikke være din mor,” sagde jeg til ham. ”Hvis jeg skal være kæreste med dig, så vil jeg lege med dig. Og så skal du også være den fornuftige indimellem”. For det er bare ikke sjovt at være hende den gamle tante eller modertypen, der sidder og siger nej til det hele. Og jeg synes, at vi har fundet en god balance, selvom jeg indimellem tager mig selv i at være blevet for fornuftig, erkender Mette-Louise.

– Man skal være opmærksom på det og provokere det lidt indimellem. Og når jeg gør det, kan jeg mærke, at han går til den modsatte side. Og det er vigtigt. Men det falder helt klart mest naturligt for Jesper at være den legende, og mest naturligt for mig at være den fornuftige. Selvom Jespers dåbsattest stadig er yngre end Mette- Louises og en stor del af deres omgangskreds, kan han nu sagtens konkurrere med dem alle til sammen, når det gælder gamle dyder og holdninger.

– Han er så betænksom og velovervejet. Han trækker stolen ud for en ved bordet. Hjælper en ældre dame, der skal over vejen. Bærer hendes poser for hende. Det kommer enormt bag på mange – de tror, han vil stjæle deres tasker, siger hun og smiler.

– Jesper er virkelig en sammensat person. Ligner en drengerøv, men er en gentleman.

LÆS OGSÅ: 4 kendte mænd: Her er vores største kropshemmeligheder


"Det er næsten helt trist, at han er blevet så voksen"



Marie Schmidt synes faktisk, der gerne måtte være mere drengerøv tilbage i kæresten Felix Smith, end der er. Tatoveringerne kan man heldigvis ikke fjerne. Heller ikke glæden ved køretøjer.

Det var kombinationen af hans drengede stil, charme og ro, kokken Marie Schmidt, 38, faldt for hos tv-værten Felix Smith, 37.

– Vi mødte hinanden til en privat fest. Jeg havde slet ikke lyst til at få en kæreste på det tidspunkt. Men jeg kunne godt lide den måde, han blev ved med at kredse lidt om mig på. Jeg kunne mærke, at han hele tiden var i nærheden. Det føltes trygt, kan jeg huske, og det kunne jeg godt lide. Han havde lange, flotte ben og vildt sejt denimtøj på. Hvordan det helt præcis foregik, kan jeg ikke huske, men Felix siger, at jeg sagde noget i stil med: ”Har du ikke en hund? Og skal den ikke luftes?”. Det havde Felix. Og siden har han og Marie været kærester. Det er syv år siden.

– Jeg faldt for, at han var en drengerøv, men samtidig også helt vildt ansvarlig. Han er god til at passe på mig. Sørge for, at jeg har noget ordentligt at køre i, for eksempel. Og så er han jo helt fantastisk sød og kærlig. Og meget, meget sjov at leve sammen med.

Bilglad drengerøv
– Felix er nok allermest drengerøvsagtig, når det handler om biler. Han er fuldstændig vild med biler og kan godt køre en tur bare for at køre en tur. Da vi var på ferie på Jamaica i vinter, drønede han rundt i golfbiler og lignede virkelig en drengerøv. Han er altid god til at finde de der ting at lege med. Det er noget, også sønnen Theodor, 5 år, nyder godt af.

– Felix er også utroligt glad for fjernstyrede biler og helikoptere. Og så er det jo virkelig fedt at få en søn, man kan dyrke det med, smiler Marie og erkender, at farmand nok på den front har overtaget førstepladsen i sønnens univers. Parret venter deres andet barn til sommer. Med rollen som voksen og som far følger også et ansvar. Et ansvar, som Felix for længst har taget på sig. En rejse, han måske allerede var i gang med, før Marie og Theo kom ind i hans liv.

– Da vi mødte hinanden, var jeg en dulle, og han var en drengerøv. Men han havde næsten lige fået Marley, vores hund, så han har nok altid været mere ansvarlig end mig. Han tænker mere på alt sådan noget med fast ejendom og biler, end jeg gør. Han sørger for rigtigt meget, som jeg ikke sørger for. Han er ekstremt ansvarlig. Når det handler om penge, boligsituation, og hverdagsting generelt, er han ikke spor drengerøvsagtig. Der skal være styr på det, og det skal bare være i orden.

Drenget charme og begejstring
– Generelt synes jeg jo ikke, han er ret meget drengerøv mere. Det er næsten helt trist, at han er blevet så voksen, siger Marie eftertænksomt.

– Jeg tror, han har ændret sig meget. Det gør alle jo. Man bliver også påvirket af et andet menneske, man lever sammen med. Der sker vilde ting i ens liv: Vi fik et barn. Så fik vi en hund mere. Min mor døde. Jeg har også ændret mig, og det påvirker jo også ham. At Felix’ arbejdsliv har ændret sig, har måske også været med til at nedtone drengerøven lidt, tror hun.

– Han laver nogle andre ting i dag. Det er lidt vigtigere, at det, han laver, sidder i skabet ret hurtigt. Men hans tilgang til arbejdet er stadig ret kreativ – måske lidt drengerøvsagtig. Han finder nemt på nye, sjove ideer. Hele tiden. Er meget naturlig og umiddelbar. Har en drenget charme og bliver meget begejstret, når han møder nye mennesker, der har en spændende historie. Det er måske derfor, han så naturligt ”kommer ind” i folk. Det skyldes nok den der drengerøvsattitude, at han har så nemt ved det. Marie kendte ikke Felix fra skærmen, da de blev kærester. Men når han toner frem på den i dag, er han altid den Felix, hun kender hjemmefra.

– Han er fuldstændig sig selv, når jeg ser ham i et program. Jeg er aldrig blevet overrasket dér. Men jeg kan godt – stadigvæk – blive overrasket over, hvor alvorlig han kan være bagefter, når han kommer hjem. Når han har brug for bare lige at være helt sig selv og få lidt stille og roligt hverdagsliv, så vippen kommer i balance. Han skal lige hjem og blive klar igen.

Felix og håret
Noget af det, allerflest har en mening om, når det gælder Felix, er hans udseende.

– Han får sindssygt mange kommentarer om sit hår. Blandt andet da han lavede Grand Prix sammen med Birthe Kjær, hvor hans frisure var blevet nedtonet lidt. Hans mor kommenterer det også tit. Jeg synes egentlig bare, at han altid har haft lækkert hår, smiler Marie. Og kommer i tanke om, at hendes egen mor også havde en umiddelbar holdning til sin nye svigersøns frisure og look.

– Hun syntes, han var en værre rod, da hun mødte ham første gang. Fordi han havde langt hår, tatoveringer og boede i et kolonihavehus. Hun blev nu meget begejstret for ham efterfølgende! I dag er håret ikke helt så langt mere. Og Felix har fået sine første læsebriller. Han er ved at være voksen.

– Hans stil er nok blevet lidt pænere. Han er stadig rimelig loose, men bare lidt mere moden og sofistikeret, når han går ud. Ikke så meget denim, jeans, T-shirt og Converse mere. Tit noget med en skjorte, en pullover og en habitagtig jakke. Sådan lidt Robert Redford-agtigt, beskriver Marie og griner.

– Han har alle sine tatoveringer, og de kan jo nok virke ret drengerøvsagtige på nogen. Men han er ikke den der ungdomsvært, han var engang. Han er blevet ældre og mere voksen. Og det tror jeg, han har det fint med.

LÆS OGSÅ: Kasper Holten: Hvorfor gøre sig umage, hvis det hele forsvinder?


"Han kan lave en helt masse pis og være vildt provokerende"



Christiane Vejlø ser egentlig ikke sin mand som en drengerøv. Han er jo bare Geo. Men Geo rummer en stor del uforudsigelighed. Og råberi.

Det er omkring ti år siden, Christiane Vejlø, 40, direktør i Elektronista. dk, digital trendanalytiker og vært på Radio24syv, mødte standupkomikeren Geo. Det var til et socialt arrangement i mediebranchen. Selvom der gik flere år, før de blev kærester, husker hun, at han var pæn der på barstolen i sin lidt stramme T-shirt. Og det viste sig hurtigt, at de havde en sjældent god kemi og masser at snakke om – så meget, at klokken pludselig var blevet syv om morgenen, da de udvekslede numre.

– Vi så hinanden meget og havde det virkelig godt sammen. Vi sms’ede vildt meget – det gør vi stadig, op mod 100 sms’er om dagen. Til at starte med var vi nok begge andre steder i hovedet. Det er jo fantastisk, når man finder sin bedste ven og så pludselig opdager, at det kan blive ens kæreste. Geo, 38, har siden sin standupkarrieres start i 90’erne særligt været kendt for sit lange hår – der dog siden er blevet kort efter en kræftsygdom og hård kemobehandling – og sin helt personlige, højtråbende og meget fysiske stil, der gerne har involveret påfuglelyde og andre overraskende elementer.

– Når han optræder, ser folk ham som den person, der er på scenen. Som er vild og sveder enormt meget. Jeg får tit at vide: ”Nej, er du gift med ham? Er han ikke fuldstændig sindssyg?”. Og så siger jeg: ”Næh, det er han faktisk ikke,” fortæller hun og ryster på hovedet for at understrege, hvor grundforkert den opfattelse er.

Sjov og uforudsigelig
Selvom den Geo, hun er gift med, er meget mere end en hoppende standupkomiker, kan hun nu sagtens genkende ham, hun ser på scenen.

– Jeg kan først og fremmest kende hans humor. Og stilen, hvor man bliver virkelig overrasket og bare griner på en eller anden helt primal måde. Det er den samme uforudsigelighed, jeg oplever derhjemme. Det er jo det, man drømmer om – at finde en, der kan overraske en hver dag. Og som gider at blive ved med at lave sjove overraskelser og tage pis på mig. Og så er der det med råberiet. Det genkender både hun og datteren Effie, 6 år, bestemt også.

– Han kan godt finde på at råbe derhjemme. At bryde ud i noget råb lige pludselig. For tiden er han på turné, og forleden sagde min datter, at der ligesom ikke er så meget larm, når han ikke er her, griner Christiane. Og giver sin datter helt ret. På andre punkter kan det godt være svært at se en sammenhæng mellem de billeder og fordomme, hun møder om sin mand, og ham, hun lever sammen med – den Geo, der er verdens sødeste, varmeste og roligste menneske. Rolig sammenlignet med, hvad andre går og tror, i hvert fald.

– Det helt bærende er, at han er sjov og rigtigt dejligt selskab. Han er helt vildt varm og omsorgsfuld. Han er meget trofast over for sine venner og ekstremt loyal. Der er så mange, der siger ét og gør noget andet. Men det, han står for, det står han virkelig for. Han bryder aldrig aftaler og kommer aldrig for sent. Han kan ikke forstå, når andre ikke overholder deres. Han kommer altid med værtindegaver. Er meget opmærksom, hvis der er nogen, der er kede af det. Hvis vi har gæster, og der er en pige, der skal cykle alene hjem om aftenen, så beder han hende altid om at sms’e, så vi ved, at hun er kommet godt hjem. Der er han meget faragtig.

Tro mod sig selv
Men Geo er bestemt ikke hellig. Slet ikke. Og han ville nok få en lille smule kvalme over en beskrivelse, der fremstiller ham som sådan.

– Selvfølgelig er han også en drengerøv. Han kan lave en helt masse pis og være vildt provokerende, og selvom han har sine grænser og en form for etisk filter, så er der også områder, hvor han slet ikke har noget, slår hun fast. I bund og grund er Geo præcis, som han var, da hun så ham på barstolen den aften for ti år siden.

– Jeg synes egentlig ikke, han har ændret sig. Han har modnet sig, som vi jo alle sammen gør, når vi bliver ældre og går igennem en masse ting – at blive far, sygdomsforløbet… Men han er meget tro mod sine indre værdier og sin vildskab. For han har en vildskab – bare ikke på den eksplosive måde, som mange nok tror. Det er mere en uforudsigelighed, som ikke kun handler om at råbe, men også om at gøre nogle ting, man ikke havde set komme. En disrespekt for rutiner, som er god. Samtidig med, at han kan være det mest sådan-skal-det-væreagtige menneske, jeg kender.

– Der skal være orden og disciplin, samtidig med at der er kaos. Det, synes jeg, er fedt. Man ved bare, at der ikke er nogen dage, der er ens. At han er med på den værste. Har masser af ideer og forslag til sjove ting, man kan lave. Det er en rigtigt god kombination for mig. Jeg tror ikke, jeg kunne klare kun det ene eller det andet.


LÆS OGSÅ: "Jeg besluttede at afslutte karrieren lige der"