kendte mænd forfængelighed
SPONSORERET indhold

4 kendte mænd: her er vores største kropshemmeligheder

Mød fire dejlige, danske mændnær 40-årskrisen, der uden filter deler deres hemmeligheder om hårtransplantation, topmave, udrustning og angst.

Af: Louise Wethke Buch Foto: Louise Wethke Buch
06. apr. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

De mørke og sølvgrå brysthår stikker ud under badekåberne på Joachim Knop, Gordon Kennedy, Mikkel Schrøder Uldal og Farshad Kholghi i spabadet på Hilton Hotel i København. De er der for at promovere deres nye show "Den nøgne sandhed", som de turnerer med fra januar 2015. Showet handler om sandheden om mænd, men vi har klædt dem en smule mere af for at komme helt under huden på dem, og der kom nogle pinlige sandheder frem om dem selv. Og nej, det er ikke kun kvinder, der er får krise over grå hår og fedt på maven.

Det, vi helst ikke snakker om:
Mikkel: Jeg har i mange år gået og troet at min penis var alt for lille. Nu har jeg fået så mange forskellige komplimenter, at jeg har fundet ud af, at den er god og dejlig, som den er. Så jeg er en glad mand! Men det er jo virkelig den nøgne sandhed, for selvfølgelig tænker vi da over størrelsen! Man kigger sig selv i spejlet, når man har været sammen med en pige, og spørger sig selv, om man var god nok, og om hun blev tilfreds.

Gordon: Jeg skal ærligt indrømme, at min topmave vokser, og det ser ikke så pænt ud, når man er høj og tynd, som jeg er. Det ser jo ud som om, jeg er i femte måned!

Joachim: Jeg er en af de mænd, der godt tør græde. Jeg har grædt hele mit liv, og jeg græd så sent som i går sammen med min kone, og så blev vi gode venner igen. Man bliver så glad bagefter, når man kommer ud med det. Det er en terapi for mig.

Farshad: Jeg blev for alvor ramt af angst for nogle år siden. Jeg turde ikke snakke om det i starten, for det er enormt tabubelagt hos mænd. Men et eller andet sted har vi jo alle lig i lasten. Det handlede om, at jeg i mange år havde fortrængt mine oplevelser, da jeg flygtede fra Iran som 14-årig. I 20'erne blev jeg mærkelig, og hver gang jeg åbnede mig op og fik en kæreste, blev jeg helt vildt bange for at miste. Jeg skammede mig over den følelse. Jeg blev også overfaldet af nogle fanatiske andengenerationsindvandrere, og det satte gang i det mest forfærdelige angstanfald, jeg nogensinde har haft. Jeg forsøgte at løbe og flygte hele tiden, men på et eller andet tidspunkt var jeg nødt til at stoppe op og se problemerne i øjnene.

LÆS OGSÅ: Basim: Dét spørger folk mig altid om

Om mænds forfængelighed:
Joachim: Jeg har fået plantet hår på toppen, og det er totalt grænseoverskridende at tale om! Men hvorfor skal jeg gå og skjule, at jeg var irriteret over at være skaldet på toppen? Så vil jeg hellere sige, jeg har fået sat noget hår på, og hold kæft hvor var det let. Jeg nyder det, og jeg kan jo se på gamle billeder, at jeg havde en kæmpe måne.

Farshad: Tit er det mig, der spørger min hustru: Skat, ser jeg tyk ud i den her skjorte? Jeg er ekstremt forfængelig, og jeg synes,det er pisse irriterende, at lige meget hvad jeg kigger på, så sætter det sig på siden! Så er jeg meget velsoigneret og går for eksempel meget op i, at det er en god sæbe, jeg bruger til at barbere mig. Jeg synes, det er mærkeligt, at der er kommet et begreb, der hedder metroseksuel. Det er da bare almindelig fornuft at gå op i sit udseende, at gå i bad hver dag, dufte godt osv.

Mikkel: Selvom vi ikke kommer læbestift og neglelak på, så er vi da også forfængelige og kigger os selv i spejlet på vej hjem fra prøver eller går op i, hvad for noget tøj vi har på. Jeg er selv dybt forfængelig med mit hår! Jeg bliver klippet hver anden eller tredje uge. Jeg er også forfængelig med tøj, og jeg elsker at køre i volvo, så på det område er jeg lidt mærkelig.

Gordon: Vi er meget forfængelige med vores kroppe, men vi gør ikke så meget ved det. Jobmæssigt er jeg også meget forfængelig. Jeg er hele tiden bange for, at hvis jeg siger ja til noget, så er jeg stemplet på en måde, eller så kan jeg kun lave noget i den genre.

LÆS OGSÅ: Anders W. Berthelsen: Engang var Meg Ryan charmerende

Hvad kvinder ikke ved om mænd:
Farshad: Vi taler lige så meget, som kvinder gør. Vi taler om vores liv, vores familier, vores op- og nedture. Mænd kan også græde, føle sig usikre og blive jaloux. Vi sidder også hjemme med telefonen i hånden og er skide nervøse over, om den date nu ringer. Vi ser faktisk enormt meget op til kvinder. Hver gang, vi er ude i en diskussion med kvinder, kommer vi jo altid til den konklusion, at I nok har ret. Så kan vi også godt græde. Selv græd jeg i sidste uge, hvor jeg havde en aftale, fordi jeg var ked af det og en smule bange og nervøs for, hvad der ville ske.

Joachim: Der er uden tvivl mange ting, I ikke ved om os. I har jo regnet ud, at vi gerne vil i seng med jer hele tiden, vi kigger på andre piger, og vi elsker at se på bryster. Men I ved måske ikke, at vi også er meget dybe, og vi tænker enormt meget over tingene. Mænd er blevet bedre til at tage deres følelser alvorligt.

Mikkel: Vi er så forhippede på at se hinanden i de stereotyper, der bliver dannet i medierne, men i virkeligheden er der ikke den store forskel på mænd og kvinder. Vi kan også godt være nogle små krukker, og vi går også op i, hvordan vi ser ud.

Gordon: Mænd er meget mere kammeratlige end kvinder er. I vil så gerne høre, hvad vi har snakket med vores venner om, men når en ven siger "hey, du siger det ikke til nogen, vel?" – så gør vi det heller ikke! Der kan godt være meget mere fnidder blandt veninder.

LÆS OGSÅ: Anders Matthesen: "Det har slet ikke ændret mig at blive far"

Om 40årskrisen:
Gordon: Jeg har da 40'årskrise! Den rammer et sted mellem 40-45-års alderen, selvom vi aldrig vil vedkende det. Vi går i krise over vores karriere: "Gud, jeg er er i 40'erne, og jeg har ikke nået det, jeg ville karrieremæssigt eller ambitionsmæssigt." Jeg har også selv en frygt for at blive syg eller miste min førlighed på en eller anden måde. Nu har man et ansvar, man har en familie, og man er nået til det sted i livet, hvor man begynder at få de her skavanker, og hvor sygdomme let kan ramme.

Mikkel: Vi synes jo ikke, at krise er et fyord, for krise er udvikling. Personligt har jeg haft en ordentlig krise. Der var helt klart nogle ting i mit liv, som skulle rykkes om, sættes på plads, og nogle ret heftige emner, der skulle ordnes. Men der kommer jo noget godt ud af det. Jeg havde brug for at gøre op med den opvækst, jeg har haft, og forholde mig til, at den har sat nogle spor og skabt nogle handlemåder i mig den dag i dag. Jeg måtte tage tyren ved hornene og dele noget med dem, jeg elsker.

Joachim: Der sker noget med mænd, når de bliver 40. Vi tør stå ved egne følelser og vores indre dæmoner og samtidig snakke om dem. Det er en slags behandlingsform for mænd - en slags terapigruppe. Vi er jo nødt til at accepterer vores fejl for fanden, det perfekte menneske findes jo kun i damebladene.

Farshad: Min store krise var i 30'erne, da jeg havde angstanfald. Men jeg kigger da meget efter grå hår for tiden. Og så kan man mærke, man er kommet i 40'ernem, for jeg kan ikke bare læne mig tilbage, som jeg kunne, da jeg var i 20'erne. Jeg elsker mad og rødvin, og i min branche er man nødt til at være i god form.

LÆS OGSÅ: Uffe Holm: Måske var det nemmere at lære at gå uden bukser på?