Jeg bliver hængt ud på Facebook

Foto: Getty Images Min ekskæreste beskylder mig for at have været voldelig på Facebook, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg bliver hængt ud på Facebook

Jeg er gået fra min kæreste gennem ni år, og nu beskylder hun mig for vold på sociale medier. Jeg kan ikke huske, at jeg har været voldelig, men alligevel går det mig på, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om beskylder på sociale medier

Jeg er en mand på 45 år, der for nyligt gik fra min kæreste gennem ni år. Problemet er, at min ekskæreste nu bagtaler mig og hænger mig ud på Facebook. Her skriver hun, at jeg er voldelig. Hun har også sagt til folk, som hun har mødt eller bare talt med, at jeg har slået hende. Sidste offer for de beskyldninger er min gamle mor, som i forvejen er psykisk skrøbelig, og som selvfølgelig blev oprevet.

Jeg ved, at min ekskæreste i øjeblikket går til psykolog for at få bearbejdet nogle ting. Mit dilemma er derfor, at jeg ikke har lyst til at slæbe hende i retten for falske injurier. For selvom det var mig, der gjorde det forbi, så vil jeg hende jo stadigvæk bare det bedste. Jeg kan dog mærke, at alle hendes falske beskyldninger går mig på.

LÆS OGSÅ: Tør jeg stole på min kæreste?

Jeg har vredet min hjerne for at finde ud af, hvordan og hvorfra hendes beskyldninger stammer, men jeg synes aldrig, at jeg har været voldelig. Det eneste, jeg kan komme i tanke om, er, at jeg en enkelt gang vendte mig i sengen og her kom til at ramme hende med min albue. Jeg har også en gang holdt fast om hende for at få hende til at falde til ro. Her havde hun tyret bilnøglerne mod min bil og var i det hele taget ret meget ude af kontrol. Det var dog ikke hårdt, for jeg prøvede jo blot at berolige hende. Alligevel skriver hun nu løs om, at jeg er voldelig osv. De falske beskyldninger går mig på, men hvad hulen gør jeg?

Vibeke Dorph råder til at tage skyklapperne på og fortsætte livet

Desværre er det ikke første gang, jeg hører om bitre og forsmåede mennesker, der åbenbart har brug for at sprede løgne og falske rygter, når de er blevet gået fra eller på anden måde føler sig svigtet. Det gør de oftest i et sygt håb om at få en reaktion fra den, de føler sig svigtet af. Jeg synes derfor, det er så fornuftigt, at du ikke vælger at slæbe din ekskæreste i retten for injurier, for det vil kun være at kaste brænde på bålet, og gør du det, så er du gået ind i en krig, der kan køre meget længe. 

LÆS OGSÅ: Min datter er vred og aggressiv

I det hele taget så kan jeg kun råde dig til at tage skyklapperne på og fortsætte med dit liv, som du plejer. Jeg tror nemlig, at det vil være den mest effektive måde at få stoppet din ekskærestes chikane på. For der skal to mennesker til en krig, og deltager du ikke i den krig, så vil din ekskærestes voldsomme udfald være som syge slag i luften, og så skal omgivelserne nok få øjnene op for, at det er hende, der har et problem. Så hold dig væk, på den måde vinder du på den lange bane med værdigheden i behold. At komme til at skubbe til nogen i søvne eller holde dem tilbage er ikke vold, så du har intet at skamme dig over. Derfor, træk vejret dybt, hold dig fra at læse hendes udfald på de sociale medier. For er der ingen reaktion fra dig, så kører hun træt og stopper sin chikane.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Livsstil