Bryllup havefest

Foto: Frederikke Heiberg Da Sidsel og Daniel skulle giftes, besluttede de sig for at holde en storslået fest i deres egen have.

Bryllup: Storslået havefest

"Der står vi så med en brummende bil, mens kirkeklokkerne ringer ind til bryllup"

Det gik ikke helt som planlagt, da Sidsels far skulle sætte hende af foran kirken.

Daniel friede til Sidsel på Strandhotel Glücksborg under et romantisk weekendophold på den nordtyske kyst. I dagene på hotellet talte de om, hvordan deres kommende bryllup skulle være og var hurtigt enige om, at det skulle være højtideligt, klassisk og en god oplevelse for både parret selv og deres gæster. Sidsels store drøm var en stor bryllupskage, der blev nydt til tonerne af jazz i deres egen have, efterfulgt af en fest, hvor der blev danset til den lyse morgen – og det var nogenlunde sådan, brylluppet blev.

Vielsen foregik i Tibirke Kirke, hvor Sidsel havde fået tenor Jonathan Koppel til at synge "Under stjernerne på himlen" komponeret af Tommy Seebach og nyfortolket af sønnen Rasmus Seebach. Som en overraskelse til brudeparret rejste hans far, tenor Thomas Peter Koppel, der var med som gæst, sig bagefter op, og sammen sang de sangen "Amapola".

LÆS OGSÅ: Præst: "Jeg synes, at et kirkebryllup er mere romantisk"

Inden da blev Sidsel kørt til kirken af sin far, der har en gammel, smuk Jaguar, der til dagen var pyntet med blomsterranke og flag. Da Sidsels far ville sætte hende og søsteren af ved kirken, steg de alle ud, smækkede dørene – hvorved bilen låste sig selv, mens den stod i tomgang.

– Der står vi så med en brummende bil, mens kirkeklokkerne ringer ind til bryllup. Vi får fat i en af mine venner og overlader det til ham, mens vi går ind i kirken, siger Sidsel.

Heldigvis glemte Sidsel alt om låsesmed og biler, der låser sig selv, da dørene gik op. Og selvom det skabte lidt stress i situationen, er der blevet grinet meget af episoden siden.

Kjolen

Sidsel tog med sin mor til butikken Askepot & Valentino i Tønder, hvor også hendes søsters bryllupskjole blev købt. Sidsel prøvede fem kjoler og var ikke et sekund i tvivl, da hun fik denne kjole på – også selvom hun ikke havde forestillet sig, at den skulle være så stor og med så mange blonder.

Ringe

Ringene blev købt hos Sidsels yndlingsdesigner Jane Kønig, hvor hun også fik lavet et par fine øreringe til selve dagen.

Musikken

Da gæsterne kom fra kirken, spillede jazzorkesteret Stan Gets in Your Eyes dem i møde i haven. Senere spillede den lokale dj op til dans, og gæsterne, inklusive brudeparret, dansede til klokken syv om morgenen.

LÆS OGSÅ: Louise overraskede sin mand i kirken

Location

Fetsen blev holdt i Sidsel og Daniels have i Tisvildeleje. Teltet lejede de hos Vip Teltudlejning i Ringsted, hvor de også fik borde og stole fra. Som stylist var borddækningen vigtig for Sidsel, så guldbestik, krystalglas og vaser fra Lyngby Porcelæn blev lejet hos A Table Story.

Menuen

En ven af parret, der har restauranten "Kongernes", stod for menuen. Forretten bestod af varmrøget færøsk vildlaks med syrnet fed cremefraiche og krebsehalesalat. Hovedretten var helstegt kalv med knust kartoffel, sensommergrønt og rødvinssauce, mens de fik kransekage, chokolade og flødeboller fra Summerbird til dessert. Bryllupskagen var fra Dessertdragens kageværksted.

LÆS OGSÅ: Christine og Mads fik deres eventyrlige Toscana-bryllup

Sidsel om...

... håret og makeuppen
– Min veninde er gammel frisør, så hun satte mit hår, og en anden veninde lagde makeup. Vi havde et par hyggelige timer sammen.

... det særlige ved dagen
– Jeg nød vores have, som vi havde oplyst med hyggelige lyskæder og levende fakler. Det at holde bryllup hjemme gjorde det så personligt.

... de uventede indslag
– Dagen levede helt op til vores forventninger – undtagen da det regnede, da vi kom ud af kirken. Men heldigvis klarede det op, og alt var smukt som i en film.

... dagen derpå
– Vi havde sørget for overnatning til dem, der ønskede det, så cirka 50 gæster kom til morgenmad næste morgen klokken ti i teltet, hvor vi åbnede gaver og snakkede om festen. Derefter fik vi en lur, gik en tur i regnvejr og sluttede af med at drikke resterne af rødvinen sammen med mine forældre, hvor vi grinede og grinede.

Brudeparrets bedste råd

– Det er fantastisk at holde fest derhjemme, men det koster ikke mindre, og det er et kæmpe arbejde. Husk at planlægge og koordinere, så du ikke er for træt på selve dagen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bryllupsdag og Bryllup