Bryllup
Foto: BB Bryllupsfotografi Lad dig inspirere af Jeppe og Louises eventyrlige bryllup.

Bryllup: Overraskelse i kirken

Louise overraskede sin mand i kirken efter sygdom i familien

Sygdom i familien gjorde, at Jeppe og Louise besluttede sig for at fremskynde deres bryllup. De havde derfor kun et par måneder til at planlægge deres store dag.

Louise havde i mange år drømt om sit bryllup, men da Jeppe endelig friede, blev hun så paf, at hun ingen forestillinger havde om, hvordan dagen skulle forløbe.

– Jeppe havde nok forestillet sig, at jeg stod klar med den helt store bryllupsplan og blev ret overrasket over, hvor få tanker, jeg havde gjort mig inden. Men det var dejligt at kunne planlægge alt sammen, så det kunne blive vores dag, fortæller Louise.

Eftersom parret har to små drenge, var der en del praktik, der skulle gå op. Og da der kort efter frieriet blev konstateret sygdom i den nærmeste familie, besluttede Louise og Jeppe sig for at fremskynde brylluppet. Det gav dem kun et par måneder at planlægge i. Ikke at de af den grund gik på kompromis. Ret hurtigt fik de kirke og location på plads, og herefter fik de hurtigt sendt invitationer ud til de ca. 60 mennesker på gæstelisten.

Vielsen foregik i Skanderborg Slotskirke med smukt kig over søerne – ikke langt fra hvor Louise og Jeppe mødte hinanden til en Skanderborg festival.
Louise og Jeppes to drenge var brudesvende og gik ind sammen med deres mormor, inden Louise tog turen op ad gulvet med sin far under armen.

– Desværre blev det lidt for overvældende for den ældste med orgelmusik og de mange blikke, så han stak i et hyl halvvejs op af kirkegulvet, siger Louise.

Præsten, der tidligere har døbt begge parrets drenge i samme kirke, holdt en uhøjtidelig og personlig tale. Efter ceremonien havde Louise arrangeret, at Jeppes papbror og hans kæreste spillede et akustisk nummer i kirken.

– Et nummer, som siden er blevet vores sang. Jeg tog virkelig fusen på Jeppe, siger Louise.

Efter vielsen trådte de nygifte og gæsterne ud i det smukkeste sensommervejr, hvor der blev kastet de obligatoriske ris og roser.

– Vi havde arrangeret bobler til alle gæster, hvilket gav en rigtig hyggelig og skøn stemning efter kirken – og en god start på dagen.

LÆS OGSÅ: Christine og Mads fik deres eventyrlige Toscana-bryllup

Kjolen

Kjolen var en udfordring, da brylluppet blev planlagt på få måneder og de fleste kjoler tager længere end det at sy. Louise fandt til sidst en designer i Risskov som laver couture-kjoler. Hun endte med at bestille en klassisk model, som fik tilsat et fint, kort slør og et blomsterspænde. Louises svigermor stod for brudebuket, knaphulsblomster og alle dekorationer til kirke, reception og fest.

Aftenen inden

Jeppe sov med parrets ældste dreng hos sin mor, mens Louises søster passede parrets yngste søn, så Louise kunne få sovet. Hun fik selvfølgelig ikke lukket et øje...

Location

Receptionen blev holdt på Cafe Hack ved Århus Teater. Bryllupsmiddagen blev holdt i Århus Teaters smukke lokaler, hvor brudevalsen blev trådt i den smukke buegang. Den efterfølgende fest blev ligeledes holdt på Cafe Hack med dans til den lyse morgen.

Louise om...... hår og makeup

– Jeg havde hyret en dygtig makeup­artist og fik lavet en prøvemakeup inden. Det var vigtigt for mig, at jeg ikke blev for sminket, og at det kunne holde hele dagen. Jeg var meget glad for resultatet. Jeg havde også været hos en frisør til en prøveopsætning, men desværre blev frisøren syg dagen før brylluppet. Heldigvis har jeg en veninde, som er tidligere frisør, og som sprang til i sidste øjeblik.

LÆS OGSÅ: Den ultimative guide til en bryllupsfest uden stress

... de uventede indslag

– Vi havde lejet en selfiebox, som bidrog til en uformel og afslappet stemning. Vi opfordrede til, at man kunne tage billeder under middagen – og så gik der sport i det. Der blev taget en del meget sjove billeder i løbet af aftenen. Jeg havde også overrasket Jeppe med et indslag i kirken, og en af mine veninder havde lavet en video med sangeren Allan Olsen, som Jeppe er fan af, hvor han ønsker os tillykke og siger et par personlige ord.

... dagen derpå

– Vi havde inviteret den nærmeste familie til brunch hos mine forældre, hvor vi kunne sige tak for i går og pakke gaver op. Det var en rigtig god måde at få snakket om dagen på og runde brylluppet af.

Menuen

Maden stod Cafe Hack for, og menuen fik mange rosende ord med på vejen fra gæsterne.

Bryllupskagen

Louise og Jeppe havde bestilt en kage i fire lag pyntet med den samme type blomster som i brudebuket og dekorationer. Kagen var fra Langenæsbageriet i Århus, og parret havde haft flere prøvesmagninger inden. Kagen bestod af bunde med nougat og hakkede hasselnødder, jordbær-rabarberkompot og sarah bernhardt-creme med passionsfrugt.

Musik

Louise og Jeppe havde lavet en playliste og havde desuden bestilt en dj til at spille til festen om natten. Han diskede op med alle de gode partynumre – og dansegulvet var fyldt til de lyse morgentimer.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bryllup