Donald Trump og kvinderne bag
Foto: GettyImages/Chip Somodevilla

Donald Trump og kvinderne bag

De 5 kvinder bag Donald Trump

De fleste af os er bekendt med begrebet: ”Bag enhver succesfuld mand står en stærk kvinde”. Og uanset om du er tilfreds med valget af USA’s næste præsident eller ej, så har Donald Trump haft en gruppe af kvinder, der urokkeligt har stået bag ham.

Donald Trumps mange kommentarer vedrørende kvinder har skabt stort drama i valgkampen. Især klippet, som blev lækkert fra 2005, hvor Donald Trump taler om, hvordan han ofte kyssede kvinder uden deres tilladelse eller rørte dem private steder, skabte stor vrede og frustration fra både mandlige og kvindelige vælgere.

Det glødede også på de sociale medier, da han under et interview får sagt, at hans ældste datter har en flot figur, og han ville date hende, hvis de ikke var i familie.

I den forbindelse kom kvinderne i hans liv virkelig under et mikroskop i valgkampen. For hvad sagde de egentlig til hans kontroversielle udtalelser om kvinder? Vi giver dig her en præsentation af de fem kvinder fra Trumps liv, der har stået ham allernærmest. 

LÆS OGSÅ: Rufus Gifford: "Stephen og jeg har fået en stor kærlighed til Danmark"


Foto: GettyImages/ Dave Benett

Ivana Trump, 67 år
Gift med Donald Trump fra 1977-1992
Der gik ikke lang tid fra Donald Trumps første møde med modellen Ivana, til de giftede sig. Det blev heller ikke et kort ægteskab, og parret nåede at få tre børn sammen: Ivanka, Eric og Donald Jr. Trump.

I løbet af ægteskabet ansatte Donald Trump sin kone i sin virksomhed, hvor han udnævnte hende til at være underdirektør for indretningsdesign, da hun havde en stor interesse i mode. Senere blev hun direktør for hans kasino i Atlantic City og for Plaza Hotel.

De blev dog skilt under en skandale i 1992, da Donald Trump havde en meget offentlig affære med Marla Maples, der senere blev hans kone nummer to. I den forbindelse fortalte hun adskillige medier, at han havde voldtaget hende, men trak senere beskyldningerne tilbage og sagde, at omstændighederne havde været mere milde.

I et interview New York Post tidligere på året fortalte Ivana Trump, at Donald Trump angiveligt var blevet spurgt af Ronald Reagan, om ikke han ville stille op til præsidentvalget. Kort tid efter blev parret dog skilt, og den efterfølgende grimme skilsmisse endte med at gøre Donald Trump meget upopulær i USA.

I dag er parret gode venner, og Ivana har ageret rådgiver for Donald Trump adskillige gange under valget. Hun siger også, at hun er opfinderen bag det populære udtryk fra Trumps kampagne: "You think it, I say it."

Til New York Post siger hun følgende om skandalerne med Trumps udtalelser om kvinder: "Jeg tror ikke, at han er feminist. Han elsker kvinder, men han er ikke feminist."

 


Foto: GettyImages/Walter McBride

Marla Maples, 53 år
Gift med Donald Trump fra 1993-1999
Marla Maples har ikke været meget for at tale med medierne, hverken mens hun var gift med Donald Trump eller senere. Generelt vides der ikke meget om hende udover at hun var skuespiller og har medvirket i mindre film og tv-programmer, som Loving Annabelle, Two of Hearts og Richie Rich's Christmas Wish.

Hun fortalte dog tidligere på året til The Huffington Post, at der er flere, som har spurgt til hendes politiske holdning, efter Trump bekendtgjorde, at han stillede op til valget, men hun har holdt sig neutral.

 


Foto: GettyImages/Leigh Vogel

Melania Trump, 46 år
Gift med Donald Trump siden 2005
Heller ikke Donald Trumps nuværende kone, Melania Trump, har været meget for mediernes søgelys. Vi ved derfor ikke meget om hende, udover at hun flyttede til USA fra Slovenien i 2001. Hun har tidligere arbejdet som model og har i dag sin egen smykkekollektion.

Det var især arbejdet som model, der skabte forsider under valgkampen. For i 90'erne lavede Melania en række nøgenbilleder, der hurtig blev genpubliceret i diverse medier verden over. Du kan blandt andet se dem her fra New York Post.

Selvom hun ikke selv hverken tweeter eller poster noget politisk på de sociale medier, blev hun det store omdrejningspunkt i valgkampen, da hun tidligere på året holdt en tale, der mindede meget om en tale, som Michelle Obama holdt i 2008. Faktisk så meget, at flere på de sociale medier lavede videoer, hvor man hørte hele afsnit blive citeret ens:

 

LÆS OGSÅ: Hella Joof: "Man bliver ikke lykkelig af at lede efter fejl hos sin mand"

Det blev dog ikke sidste gang, at Melania virkelig kom under mikroskopet på de sociale medier. Efter klippet med Donald Trump, der taler om at kysse og befamle kvinder uden deres tilladelse, blev lækket, dannede hashtagget #dumptrump sig og gik viralt.

I starten hørte vi intet fra Melania selv om Trumps udtalelser, men Mirror skrev, at der blev offentliggjort en pressemeddelelse fra Trumps kampagne på vegne af Melania, hvor der stod:

"Ordene, som min mand brugte, er uacceptable og anstødelige. Det her repræsenterer ikke den mand, jeg kender. Han har en leders hjerte og tankegang. Jeg håber, at folk vil acceptere hans undskyldning, som jeg har, og fokusere på de vigtige problemer, som vores nation og verden står over for."

Senere optrådte hun i et interview med CNN, hvor hun sagde, at det var drengesnak, og at Donald Trump var blevet ført bag lyset af værten.

Du kan se dele af interviewet her:

 

 

 


Foto: GettyImages/Anadolu Agency

Ivanka Trump, 35 år
Ældste datter af Ivana og Donald Trump
Det er efterhånden de færreste af os, der ikke kender Ivanka Trump på den ene eller anden måde. Enten er hun kendt som tidligere model, hustru til Jared Kushner og mor til tre. Og ellers kender nogle hende bedre som nuværende forretningskvinde og indehaver af egne kollektioner af tøj, sko, tasker og smykker. Hun har også en livsstilshjemmeside ved navn ivankatrump.com.

Under valgkampagnen lærte vi hende dog endnu bedre at kende, og The Week kaldte hende den vigtigste brik i Donald Trumps valgkamp. Hun er i forvejen underdirektør i hele Trump-organisationen og virker ofte som sin fars modsætning ved altid at fremstå meget rolig og fokuseret.

Generelt har vi set og hørt mere til Ivanka Trump under kampagnen, end vi har set til hustruen Melania Trump. Og verden ventede ikke i stilhed, da Donald Trump fik sagt, at havde hans datter ikke været i familie med ham, havde han datet hende. Hun forholdt sig dog roligt. Og da hun blev spurgt, hvad hun synes om hans generelle og meget kontroversielle udtalelser, sagde hun:

"Han tror hundrede procent på lighed inden for køn, så han er absolut både socialt, politisk og økonomisk en feminist. Han tror på, at kvinder er i stand til at gøre det samme job som en mand, og hele mit liv er et eksempel på det," siger hun til magasinet Town & Country.

 

 


Foto: GettyImages/Astrid Stawiarz

Tiffany Trump, 23 år
Yngste datter af Marla Maples og Donald Trump
Ligesom sin mor har Tiffany ikke været involveret i den politiske verden. Hun har taget en uddannelse på University of Pennsylvania i sociologi og Global Urban Studies, men ellers snuset til modeverdenen med en praktikplads hos Vogue.

Hun var også lige forbi en kort sangkarriere, som ikke blev positivt modtaget.

 

The Week skriver, at det kun er få gange, vi har set hende stå ved sin fars side under valgkampen. En af gangene endte det dog i en video, som gik viralt, fordi den var så pinlig.

Det er videoen, hvor Tiffany Trump undgår sin fars kys på kinden, efter han har deltaget i en debat, hvor han udtaler sig kontroversielt om kvinder.

  

Efter episoden forholder hun sig generelt til sin fars mange udtalelser i et interview med The Hill, hvor hun bl.a. sagde:

"Han vil gerne have, at vi gør vores bedste, og han har stor tiltro til, at vi kan udrette lige, hvad vi sætter os for og lige så godt som en mand - hvis ikke bedre."

Satireprogrammet Saturday Night Live har i øvrigt lavet en parodi på kvinderne i Donald Trumps liv. Det gør de genialt med temaet fra Beyonces sang "Sorry":

LÆS OGSÅ: Sidse Babett Knudsen: "Når man sidder derude - i verden - bliver man simpelthen så stolt af sit land"

LÆS OGSÅ: Soulshock mistede sin kone: "Jeg har brug for at snakke om, hvor smukt et menneske hun var"

LÆS OGSÅ: Puk Damsgaard: "Jeg tænker meget over at leve i nuet"

Giv abonnement i gave

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur og Politik