”Jeg har ellers altid kunnet mande mig op og være stærk, men det var jeg ikke, da han døde”
Smørrebrødsdronningen Ida Davidsen var gift med Adam Siesbye i næsten 50 år, men det lå langt fra i kortene, at det skulle blive sådan. Det siger hun til Hendes Verden.
Den verdenskendte smørrebrødsjomfru Ida Davidsen og hendes nu afdøde mand, Adam Siesbye, var gift i næsten 50 år.
Artiklen fortsætter under videoen ...
Men havde nogen sagt det til hende, da hun var helt ung, havde hun næppe troet på dem.
Det fortæller hun om i et stort interview med Hendes Verden.
”Jeg har kendt ham, siden jeg var lille, fordi vores forældre var venner. Men vi forelskede os den aften, min far åbnede restauranten Westfalia på Rådhuspladsen, da jeg lige var kommet hjem fra udlandet. Familien Siesbye kom til åbningen, og Adam var lige kommet hjem fra Australien, og så sagde det tju-bang,” fortæller hun til ugebladet.
”Hvis nogen havde sagt, at jeg skulle giftes med ham, havde jeg slået dem, for han var vanvittig irriterende, da han var lille.”
Familieforetagne
Men gift blev de, og Adam Siesbye, der ellers var landmand, solgte sin gård for at tilslutte sig sin nye hustru i restaurationsbranchen.
”For som han sagde, er der ikke ret langt fra at være landmand til at være restauratør: Det handler om at få tallene til at passe sammen. Han tog sig af regnskaberne, og jeg tog mig af resten. Vores restaurant var ikke større, end at vi kunne klare det selv med en enkelt servitrice.”
Sammen drev de så gennem flere årtier familierestauranten ’Restaurant Ida Davidsen’ i St. Kongensgade i København, som i dag er overtaget af sønnen Oscar og imidlertid er lukket for at flytte i nye lokaler.
”Vi nåede lige akkurat ikke at holde guldbryllup, for selv om alle andre holdt op med at ryge, fortsatte Adam, og så fik han lungekræft,” fortæller hun.
”Jeg har ellers altid kunnet mande mig op og være stærk, men det var jeg ikke, da han døde. ”
Her kan du blandt andet læse meget mere om Ida Davidsens juletraditioner, hendes liv som ”ungkarl” i Hollywood, og hvordan hun lærte London at elske smørrebrød.