Nøgen-dating er TV3s seneste bud på et dating-program
Foto: TV3, presse Nøgen-dating er TV3s seneste bud på et dating-program

Nøgendating på TV3

Nyt nøgendating-program er deprimerende tv

Nøgen-dating er det seneste bud på et dating-program, som havde premiere på TV3 i går, og hvor en mand og en kvinde nøgne skal svømme ud på en ø for at se, om de harkemi sammen.

Nøgenyoga er et kendt fænomen, men nøgendating er noget nyt på dansk tv. Alligvel bliver det nye datingkoncept aldrig rigtig interessant, for vi har set det hele 100 gange før, mener vores klummeskribent Pia Bach, som tidligere har skrevet om, at tv kun viser "sølle singler".


KLUMME
: Jeg kom op og skændes med mit tv i går. Det er en af den slags ting, der sker, når man som jeg har boet alene og ikke har haft en kæreste i længere tid, har jeg ladet mig fortælle. Så bliver man sær, snakker med sig selv, sover med sine katte, diskuterer med sit tv og den slags. For alle ved jo, at det bedste er at finde "den eneste ene", købe et prægtigt provins-parcelhus i et pænt kvarter sammen, og så ellers futte rundt og dele bord, seng og fjernsyn og eeeeelske hinanden, til man er grå og glemsom. Det bliver man NORMAL af.

Så jeg sad der helt ensom og ulykkelig og zappede rundt, som vi singler jo så ofte gør, fordi vi endnu ikke har fundet vores bedre halvdele og er blevet rigtige HELE mennesker. Da jeg ved 21-tiden ville skifte kanal til TV3 for at se det nye og vildt modige samt utrolig anderledes og nyskabende nøgen-datingprogram "Adam og Eva", hvor kønne, unge, nøgne singler dater andre kønne, unge, nøgne singler i eksotiske omgivelser, nægtede mit fjernsyn at fungere. Ud af den hidsige flimren på skærmen forstod jeg, at det simpelthen ikke orkede flere datingprogrammer. Det havde fået nok.


Skuespiller og medie-darling, Julie Zangenberg, er vært på programmet "Adam og Eva"

Jeg prøvede at forklare mit tungnemme tv, at det her altså overhovedet ikke ligner alle de andre dating-programmer, vi har set sammen gennem årene. "Det er dating, som du aldrig har set det før," lokkede jeg med TV3s egne ord. Ideen er, at to singler sættes nøgne ud på en øde ø for at lære hinanden at kende. På et tidspunkt kommer der endnu en nøgen mand, så der nu er to nøgne mænd til at kæmpe om én kvinde, og hun skal til sidst vælge, hvem hun vil se med tøj på. Til gengæld kan den mand hun vælger, bestemme om han vil med kvinden på en rejse.

Det lød alligevel fristende, så mit fjernsyn og jeg indgik et kompromis: Jeg fik lov til at se modig nøgen-dating på TV3, og jeg lovede til gengæld at lade være med at se Kanal 4 på torsdag, når første afsnit af deres nye, unikke datingprogram "Det perfekte match" med letpåklædte kønne, unge singler, der dater hinanden i eksotiske omgivelser, bliver sendt.

Søde producenter
Naturligvis gør det mig trist, at jeg ikke kan følge med på Kanal 4 på torsdag, når nu de søde producenter også på den kanal har gjort sig sådan en umage for at hjælpe nogle af os stakkels singler ud af den ubehagelige situation, det jo er at være single og ikke have fundet "den eneste ene" endnu.

Tænk, at de ligesom deres kolleger på TV3 har brugt en stor sum surt tjente penge på at invitere nogle kønne, unge, letpåklædte singler til et eksotisk sted, for at de kan finde sammen i par. Og oven i købet har både TV3 og Kanal 4 hyret eksperter til at matche singlerne, så de har størst mulig chance for at finde en partner, de kan købe et parcelhus med, når de kommer hjem. Det er da kært, at de sådan vil hjælpe en udsat gruppe i samfundet. Hvor er det "unikt".

Hvor er det unikke?
Jeg tror, at ordet "unik" må være blevet et af de meget omtalte vendeord, som for nogle mennesker betyder det modsatte af, hvad de betyder for andre mennesker. Ellers har jeg svært ved at forstå, hvorfor tv-kanalerne insisterer på at kalde deres dating-programmer for unikke.

Jeg har stadig til gode at se et unikt - i den gode gamle forstand, hvor unikt betyder "noget helt anderledes" - tv-program, der handler om singler. Det eneste, der ændrer sig, er tilsyneladende, hvor meget tøj deltagerne har på, og er det virkelig interessant, at de nu er nøgne? For deltagerne er det sandsynligvis, men som seer har jeg efterhånden set så mange halv- og helnøgne mennesker i tv, at det er mig komplet ligegyldigt, om de lige i dette program har tøj på eller ej.

Vi er flere singler end nogensinde før, og der bliver lavet flere dating-programmer end nogensinde før, men hvem er det godt for? Seertallene måske, men i hvert fald ikke for singler. Eller nogen i det hele taget. Og hvis det er nøgenheden, der skal forestille at være det nye, burde vi seere måske have lov at se lidt mere af den, for mændene blev overvejende filmet fra livet og op, mens kvindens bryster godt nok var mere synlige. Intet nyt i det heller, men hvem gider også glo på en rynket tissemand på en full HD-fladskærm? Nej vel! Men tamt var det i hvert fald.

Det der for alvor irriterer mig ved denne type programmer er dog, at vi er flere singler end nogensinde før, og der bliver lavet flere programmer med singler end nogensinde før, men de har ingen nytteværdi for nogen overhovedet - nærmest tværtimod.

For mig at se er det netop forestillingen om "den eneste ene", der skal komme og gøre vores liv komplet, som gør, at vi er så mange, der ikke kan få et parforhold til at fungere. For med den eneste ene vil ALT jo blive perfekt, og når forelskelsen så har lagt sig, og ALT ikke er helt så perfekt mere, er det videre ud på jagtmarken efter den RIGTIGE "eneste ene".

Og så er man jo single, puha, hvor frygteligt! Så bliver man nødt til at holde sit eget selskab ud af og til. Men så er det jo godt, at der er nogle spændende programmer i fjernsynet, som vi singler kan spejle os i og finde inspiration til, hvad et godt singleliv kan være. Eller nå nej... Det blev i stedet til endnu et dating-program med singler, der skal finde deres soulmate på en helt enestående måde. Måske mens de indspiller en pornofilm. Eller hvad det næste "unikke" nu bliver...

Se programtraileren til "Adam & Eva" her:


LÆS OGSÅ: Her er 3 mandetyper, jeg holder mig fra

LÆS OGSÅ: Sådan bliver 2015 dit sjoveste single-år

LÆS OGSÅ: "En mand var min eneste vej til lykken"

Blå bog

Pia Damsgaard Bach, 35, journalist og blogger på SingleSpot.dk

Klummen er et udtryk for skribentens egen holdninger.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dating