Der er visse mandetyper, man bare skal holde sig fra.
Foto: Greg McQueen, utography.com Der er visse mandetyper, man bare skal holde sig fra.

Her er 3 mandetyper, jeg holder mig fra

KLUMME: Der er tre "Gift ved første blik"-mandetyper, som jeg ville holde mig fra.

I går fik vi så afslutningen på de fem ugers "Gift ved første blik"-eksperiment på DR, der i første sæson endte med en kæmpe nedtur for en af deltagerne, og som resulterede i flere artikler om, hvorfor parrene "blev skilt".

Selv om jeg generelt synes, det er uopfindsomt og irriterende, at programmer om singler altid skal handle om, hvordan man finder en kæreste, så er lige det her program jo bare virkelig god underholdning.

Som en af eksperterne også sagde i programmet i går, synes jeg, det var så modigt, at Jeanette med rank ryg, stor værdighed og fast stemme sagde, at hun gerne ville have fortsat forholdet til Lars, og at det ikke var hendes beslutning at blive skilt. Jeg ville sikkert have mumlet noget i retning af, at det var en beslutning, vi var helt enige om, ja da... For ikke at tabe ansigt.

Mænd har også lange tjeklister
Også juristen Carina var meget modig. Hun meldte klart ud, at hun ønskede at fortsætte med at ses, selv om pædagogen Peter med sin etværelses lejlighed ikke havde samme behov. Inspirerende.

Samtidig synes jeg også, at Peter er et klokkeklart eksempel på, at det ikke kun er kvinder, der har alenlange tjeklister for deres kommende kærester. Om nogen ville jeg have forventet, at det var Carina, den kønne jurist med den lange uddannelse og udsigt til en god indtjening, der ville have skoddet pædagogen i den trange lejlighed med det samme.

For mig er Peter et eksempel på en mandetype, jeg ville holde mig på god afstand af. Ligesom to af de andre fra programmet. Og nu kender jeg dem jo ikke, så følgende betragtninger er udelukkende baseret på den måde, de er blevet fremstillet i programmet. Men her kommer de tre "Gift ved første blik"-mandetyper, jeg ville holde mig langt væk fra, og den ene jeg nok heller ikke ville vælge, men som er utrolig sympatisk.

De 4 mandetyper fra 'Gift ved første blik'
LARS: Den "bløde" machomand med den rå overflade, som mange kvinder falder for ved første øjekast - det gjorde Jeanette også. "Blød" er i anførselstegn, for han sætter en stor ære i , at han ELSKER kvinder og altid følger sine følelser. Men det er netop sine egne følelser, han tager hensyn til, mens han kynisk tilsidesætter andres. Jeg gætter på, at han er en type, som har mange forhold og knuste hjerter på samvittigheden og måske også er utro. Når byttet først er nedlagt, bliver det uinteressant.

PETER: Den selvoptagne pedant, der er som en lille dreng, som havde håbet at få den kæmpestore Lego-borg i julegave, men kun fik den mellemstore og ikke rigtig gider pakke den ud. Han virker lidt forkælet og har nok urealistisk høje tanker om sig selv. Han er fanget i teenageværelsets billeder af Jennifer Lopez m.fl. og kan slet ikke se den søde, åbne kvinde - Carina - som vil gøre alt for at få forholdet til at fungere. Han vil sandsynligvis være single mange år endnu, indtil han begynder at hvile lidt mere i sig selv.

FRANK: Manden, som vil forelske sig i alt, der går på to ben og har antydningen af bryster - bare for at være sammen med en eller anden kvinde. Det er virkelig demotiverende for en kvinde at være "den første den bedste", og måske er det derfor Pia trak sig så hurtigt fra ham. Han har vist allerede fundet en kæreste, men om hun er rigtig for ham, glemmer han at mærke efter. Hun er der i hvert fald.

JAKOB: Måske ikke "the man of your dreams" lige ved første øjekast, men han går seriøst ind i forholdet og stiller ikke urealistiske krav til kvinden. Han er ikke lalleglad – jo, på mange måder, men lige præcis ikke når det gælder forholdet - og han overvejer virkelig seriøst, om det skal fortsætte, inden han træffer en beslutning og står ved den. Han vandt virkelig ved nærmere bekendtskab. At forholdet virker lige lovligt omklamrende for min smag er en anden sag.

LÆS OGSÅ: Eksperter: Sådan tackler du de 3 "håbløse" mandetyper

LÆS OGSÅ: Sangerinden Karen om at blive single efter 8 år

LÆS OGSÅ: Sisse Sejr Nørgaard Nørgaard om at blive gravid ved et tilfælde

Pia Damsgaard Bach

Pia Damsgaard Bach, f. 1980, journalist og blogger på SingleSpot.dk

Klummerne er et udtryk for skribentens egen holdninger.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dating og Gift ved første blik