Gravid
Lyserødt med lyserødt på. Det glæder parret, der venter sig en pige til. Foto: Sine Nielsen

Babys køn: “Baby er gået fra ‘den’ til hende”

Verdens bedste gave vokser i din mave, men vil du vide, hvad der gemmer sig derinde? Sylvia og Kasper fortæller, hvorfor de har valgt at kende babys køn inden fødslen.

Om familien
Mor: Sylvia Wasiluk, 34 år, programchef.
Far: Kasper Langkjær, 38 år, musiker.
Baby: Venter deres første barn – en pige.

Hvorfor vil I kende barnets køn?

Det er der flere grunde til. For det første kunne vi ikke være i vores kroppe af bare nysgerrighed. For det andet er der nogle praktiske overvejelser omkring babyudstyr og lignende, som blev lettere af, at vi ved, at det bliver en pige. Endelig blev det lettere at skabe en relation til vores datter, da vi stoppede med at kalde hende ‘den’. Det lyder så abstrakt. Der skal nok blive masser af nyt at forholde sig til. Alene det at lære hende at kende bliver da vanvittig spændende.

LÆS OGSÅ: Otte måder at gætte barnets køn

Hvordan traf I beslutningen om at kende barnets køn?

Vi var nok lidt påvirkede af, at Sylvias bror blev far til en pige sidste år. Han og kæresten ville ikke kende kønnet i forvejen, og det var næsten ikke til at holde ud. Det gjorde det svært at købe gaver til dem, syntes vi.

Hvordan reagerede I til skanningen?

Det var faktisk lidt mærkeligt. Man kan sige, vi blev overraskede, og så alligevel ikke, for vi havde simpelthen svært ved overhovedet at forestille os, at vi skulle være forældre. Det hjalp, da vi fik kønnet at vide. Kasper begyndte straks at tjekke det bedste gear ud på nettet, for nu var det hele blevet meget mere håndgribeligt og konkret.

LÆS OGSÅ: “Nu har vi noget at forholde os til”

Hvad betyder det for jer, at I skal have en pige?

Det er helt fantastisk. Der var en lille usikkerhed om kønnet til 20-ugersskanningen, så vi valgte at få lavet en ekstra skanning på en privatklinik for at være sikre. Det ville godt nok være en underlig fornemmelse, hvis jeg fødte en dreng, når vi nu er forberedt på en pige.

Hvordan reagerede omgivelserne?

Vores familie var lige så nysgerrig, som vi selv var. Siden er min mor gået amok i pink. På et tidspunkt havde jeg en samtale med en gravid veninde, som ikke ved, hvad hun og kæresten venter. Hun synes, det er livets største gave, som man ikke må pakke op før på dagen. Vi synes derimod, at man gerne må kigge, hvis man ikke kan vente! Kapers venner mente, det var helt naturligt at få kønnet at vide – og var begejstrede over, at vi venter en pige. ‘Rigtige mænd laver prinsesser’ sagde de på vaskeægte mandefacon.

LÆS OGSÅ: “Når baby er sund og rask, betyder kønnet intet”

Har I fundet på et navn?

Vi overvejer forskellige navne. Det skal være noget, som kan bruges internationalt, men vi synes, det er svært, for vi har jo ikke set hende endnu. I øjeblikket står den mellem Isabella og Annabel.

Tilbage til: Barnets køn: Hvad gemmer sig mon i maven?

Se, hvad vi ellers skriver om: Gravid, Kærlighed og Familieliv