Gæt barnets køn
SPONSORERET indhold

Her er 8 sjove måder at gætte barnets køn på

Mens du går og venter på at se dit lille vidunder, kan du forsøge selv at gætte dig frem til barnets køn. Er det mon en lille pige eller dreng, der gemmer sig derinde?

Af:: Redaktionen Foto: Getty Images
04. jun. 2021 | Børn | Vores Børn

Bliver det en fræk lille Oskar eller en sød Ida? Hvis ikke I har været til uge 20-scanning endnu - eller måske bare har fravalgt at få kønnet at vide - så kan det være hyggeligt at gå og smågætte på, hvilket køn der gemmer sig inde i maven.

Men findes der noget - andet end en ultralydsscanner - som kan afsløre kønnet? Måske!

Vi har her samlet otte underholdende, men knap så videnskabelige metoder til at gætte barnets køn på. Og ja, det er nok bare mest for sjov, men tænk nu, hvis gætterierne viser sig at ramme spot on! Vi siger det bare...

LÆS OGSÅ: Følg din graviditet uge for uge

8 ikke-videnskabelige metoder til at finde ud af babys køn

 

Gravid_renser_ansigt.jpg

1. Med eller uden uren hud?

Hvis du har problemer med uren hud under graviditeten siges det, at du venter en pige. Piger stjæler nemlig morens skønhed – derfor bumserne.

 

Gravid_hjerte.jpg

2. Hvor hurtigt slår hjertet?

Næste gang du er ved jordemoder eller læge, så spørg hvor mange slag i minuttet barnets hjerte slår. Slår det mere end 140 slag i minuttet mener mange, at det er en pige. Slår det mindre end 140 slag, er det i stedet en dreng.

 

Gravid_madvaner.jpg

3. Lyt til dine cravings

Hvad har du hungret mest efter under graviditeten? Er det søde sager, er der en del som mener, at du venter en pige. Er det derimod salt eller surt, bliver det en dreng.

 

Gravid_mave.jpg

5. Hvor sidder den fine mave?

Kig på din mave. Sidder maven højt, siger mange at det er en pige, du venter. Sidder maven derimod lavt, er det en dreng.

 

Noegler_1.jpg

6. Lad nøglerne give dit svaret

Nøgletesten kan man ikke lave på sig selv, men du kan teste den på en gravid veninde. Læg en nøgle på et bord og bed hende om at tage den. Hvis hun løfter nøglen i den smalle del, så venter hun en pige. Tager hun i stedet fat i den tykkere del af nøglen, så venter hun en dreng.

 

Gravid_syg.jpg

7. Mor m/u graviditetsgener

Var du meget dårlig i det første trimester? Så er der mange, der mener, at det er en pige, som du venter. Var du kun lidt eller slet ikke dårlig, er det eftersigende en dreng.

 

Vielsesring.jpg

7. Dén med vielsesringen

Lav ring-testen. Tag din vielsesring af eller lån en, hvis du ikke selv har en. Hæng den i et hårstrå fra dit eget hoved og hold den over maven. Hvis den snurrer i cirkler, venter du en pige. Bevæger den sig frem og tilbage, bliver det en dreng.

 

Kalender.jpg

8. Kig på kalenderen

Mayaindianerne siges, at finde ud af barnets køn ved at kigge på morens alder og det år barnet blev undfanget. Hvis begge tallene er enten lige eller ulige, så bliver det en pige. Hvis det ene tal er lige og det andet ulige, så bliver det en dreng.

Forhåbentlig har disse underholdende metoder fået gætterierne igang - og ellers nyd din graviditet, smæk benere op og husk på, at livet som mor bliver storslået - uanset om det bliver en dreng eller en pige.

Denne artikel er oprindeligt udgivet d. 13. april 2010. Den er opdateret af Lea Holdgaard Hansen.

Anbefalet til dig