Camille Jones: Jeg syntes, graviditeten var en meget stor omvæltning

Foto: Kaare Smith, Sisse Stroyer og Bo Nymann "Det er en gave at blive mor"

Camille Jones: Jeg syntes, graviditeten var en meget stor omvæltning

Vores Børn har spurgt Camille Jones, hvordan hun havde det op til, under og efter fødslen af sin søn.

Hvad er det bedste ved at være mor?

Det er al den kærlighed, man får igen, og det at få lov til at opleve et lille væsen udvikle sig. Det er godt nok en gave.

Hvad tænkte du, da dit barn kom op til dig efter fødslen?

Jeg kan huske, at jeg tænkte ‘wauw, hvor er det vildt. Der er han!’ Lige da jeg var i det, følte jeg mig også skrøbelig, for nu var det virkelighed – nu havde jeg ham altså.

Faktaboks

Camille Jones 42 år, sangerinde og sangskriver, mor til Eddie Bo, 1 år.

Hvordan var fødslen?

Jeg fik planlagt kejsersnit, og det var en fantastisk oplevelse. Der var så god karma på den operationsstue, og de tog sig rigtig godt af mig. Jeg fik ham op med det samme, da han kom ud, og det var dejligt.

Hvordan var din graviditet?

Det var en nem graviditet. Jeg var slet ikke besværet, havde ingen kvalme og blev ikke specielt stor – faktisk heller ikke på maven. Da jeg var i ottende måned, mødte jeg folk, som ikke lagde mærke til, at jeg var gravid. Psykisk var det en blandet oplevelse. Jeg var ikke en af dem, der bare ikke kunne få armene ned i ni måneder. Jeg syntes, det var en meget stor omvæltning, jeg stod overfor, og det havde jeg det undervejs lidt svært med.

Hvad ville du gerne have vidst om livet med børn?

Jeg ville gerne have haft mere ro på og ladet være med at bekymre mig om, hvad der er normen for, hvad børn kan hvornår. Stolet lidt mere på, at han nok skulle lære at kravle, gå og så videre, selvom det måske ikke skete samtidig med alle de andre børn.

Hvad kom mest bag på dig ved at blive mor?

At jeg faktisk ikke synes, det er så hårdt, som jeg havde troet. Der er sjældent noget, jeg er ked af, at jeg ikke kan på grund af ham. Måske hænger det sammen med, at jeg har fået ham i så sen en alder og allerede har gjort alt det, jeg gerne ville. Det kom også bag på mig, at amningen var SÅ svær at få i gang, som den var for mig. Det med amning er virkelig en videnskab.

Hvad er dit bedste råd til den første tid som mor?

Til samtalerne før kejsersnittet blev jeg spurgt, om jeg ville have en hud-mod-hud-fødsel og få ham op med det samme. Først sagde jeg, at de da godt lige måtte tørre ham lidt af, inden jeg fik ham op, men jeg fortrød og lavede aftalen om. Det er det rigtigste, jeg har gjort. Så mit råd er at få dit barn op på dit bryst lige med det samme, hvis du har muligheden. Det er en helt fantastisk oplevelse.

LÆS OGSÅ: Gravide Bagedyst-deltagere: Vi spiser gerne lagkage til frokost

LÆS OGSÅ: Du ved, du er flergangsgravid, når…

LÆS OGSÅ: Mor-rollen: Brug dine instinkter

Se, hvad vi ellers skriver om: Mor og Familieliv

610x200_woordy_knap2.jpeg