Flergangsgravid og mor igen
SPONSORERET indhold

Du ved, du er gravid for anden gang, når…

Din mageløse kvindekrop har prøvet det hele før. Det viser sig både på den rasende hurtigt voksende livvidde og på det uomtvistelige faktum, at du slet ikke har samme ro til at fordybe dig i graviditeten denne gang.

Af: Kicki Thomsen Foto: Getty Images
15. jul. 2016 | Børn | Vores Børn

Første gang lavede du måske sirlige noter og tog ugentlige billeder af din fine, voksende mave. Du tog alle dine vitaminer og var helt up to date på alle do’s and don’ts, både hvad angik kosmetik og fødevarer.

Anden gang er historien sikkert en anden. For du er mor i forvejen, og det betyder et hæsblæsende tempo fra morgen til aften, som selv uden forstadiet til ammehjerne, kan gøre den mest rutinerede mor i tvivl om, hvorvidt man huskede at sætte gummistøvlerne af i vuggestuen, eller om man overhovedet fik deodorant på, inden man smækkede hoveddøren bag sig. Sådan har det i hvert fald været her i hytten.

LÆS OGSÅ: Kærligheden til dine børn kan godt være forskellig

Men du er gravid igen. Det betyder, at du nu vil se dine kvindekundskaber nå helt nye højder. Det er vildt nok i sig selv, at man kan bage sådan en perfekt, lille, nuttet, runken baby, men forbered dig på, at dine evner til at være supermor og jonglere graviditet, tumling, vasketøj, husorden og babyværelse vil sætte helt nye standarder. Girlpower go home. Det her er mompower.

Derfor får du her denne kuglerunde og højgravide andengangsmors liste over 12 ting, som indikerer, at det ikke er din første tur i graviditetsmøllen. Måske kan du genkende eller tilføje nogle punkter på listen, men du ved, du er flergangsgravid, når…

LÆS OGSÅ: Søskende: Hvilken aldersforskel er bedst?

 1. Maveomkredsen vokser rasende hurtigt. Første gang søgte jeg tilflugt i bløde, elastiske graviditetsbukser i uge 18, og folk kiggede stadig vantro på mig, da jeg i uge 20 fortalte, at jeg var halvvejs i min graviditet. Denne gang kunne knap og knaphul på mine jeans ikke længere mødes fra uge 9. Så var stilen ligesom lagt.
 2. Når du kan sove fra alt, der ellers generede dig i første graviditet – mavens vægt, øm lænd, tissetrang og plukveer… Fordi du i forvejen har små børn, som ikke sover igennem og ynder at stå op med solen.
 3. Når hvile generelt er en by i Rusland.
 4. Når du har en graviditetsapp, ikke for hyggens skyld, men fordi du ellers ærligt er lost på, om du er i uge 28 eller 32?
 5. Når du helt op til termin presser din krop med skørt mange tunge løft (15 kilos barn), rengøring (mælke-tab og shitsplosions sker bare altid, når man er alene hjemme) og at klappe dit ufleksible, runde skrog sammen i sammenkrøllede hugstillinger (prøv at få sandaler på en toårig, som ikke gider i vuggestue). Fordi du allerede er mor (og i øvrigt elsker det!)
 6. Når du er komplet utjekket til at tage dine forskellige vitaminpiller, selvom du synes, det er vigtigt og tog dem religiøst i første graviditet. Jeg husker dem et par gange om ugen, og oftest fordi den toårig påpeger, at mor også skal spise sine ”miner”.
 7. Når du uden at blinke åbner nummer to plade Marabou på en uge, fordi du dels ved, hvor meget amning og tre lurture med barnevogn om dagen sluger af kropsvolumen senere (måske lidt naivt), og dels som mor i forvejen er nået den simple erkendelse, at maksanbefalingerne på kaffeindtag under graviditet og en tumlings aktivitetsniveau bare ikke harmonerer. Der skal sukker på tanken. Og masser af den.
 8. Når du ikke får pakket hospitalstasken før to dage inden termin, og babysengen heller ikke er samlet endnu. Men du tager det rimelig roligt.
 9. Når din hud er knastør, og dit hår knækker allerede, inden amning er startet. Sikkert forårsaget af en kombination af de uregelmæssige vitaminer, og at indsmøring af din ekstra voluminøse krop efter badet bliver nedprioriteret for at kunne nå at tegne podens yndlingstegninger på madpakkeposerne. Til gengæld er barnet ekstatisk glad.
 10. Når du kan give dig til at tudbrøle, når tanken slår dig, at du snart ikke kan være den samme mor for din førstefødte, som du har været op til nu, fordi der kommer én til elskelig klump til verden lige om lidt, som også kræver arme, ben og din opmærksomhed og kærlighed.
 11. Når dette faktum, at der rent faktisk kommer en rigtig-ægte baby ud af din fantastiske kvindekrop, reelt kan komme som en slags chok, når man ér gået ind i niende måned af graviditeten.
 12. Når en buttet barnehånd på ens spændte, runde maveskind akkompagneret af sætningen: “Hej lillebitte lillebror” gør, at man næsten eksploderer i lykkefølelse og tænker “skidevære med kvalme, graviditetskløe og værkende krop – jeg skal have ti til!”

Anbefalet til dig