Podcast

Foto: Getty Images I den nye sæson af 'Danmarkshistorie for børn' kan ungerne bl.a. høre om politiets historie.

Podcast

Ny podcast støver danmarkshistorien af for børn

Vi er i dag blevet vant til mundbind, sprit og afstand, men vi skal ikke langt tilbage i historien, før man troede, at magi både kunne være skyld i sygdomme – og udrydde dem. Ny sæson af podcasten ’Danmarkshistorie for børn’ sætter det moderne børneliv i relation til fortiden gennem fængslende historier.

Kan man udrydde sygdomme med magi? Hvordan kom fingeraftrykket og politihunde til Danmark? Og hvad har Ørsted egentlig med mobiltelefoner at gøre?

Nationalmuseets medie Vores Tid og Story House Egmonts podcastunivers Talk Town lancerer nu anden sæson af podcastserien ’Danmarks historie for børn’. Her dykker journalist Rikke Mia Skovdal ned i fortiden og sætter den i relation til nutiden med elementer, som børnene kan genkende fra deres egen hverdag.

I den nye sæson kommer vi bl.a. med på børnehjem for at høre om børns rettigheder, oplever hvid og sort magi i 1500-tallet og får historien om, hvordan korpset af politihunde i Danmark blev skabt. Og så bliver vi også klogere på både klimaet og mobiltelefoner.  

”Vi tror på, at nysgerrighed, fascination og den gode fortælling går hånd i hånd med læring. Der er bunker af fortællinger fra fortidens Danmark, som vi stadig kan lære rigtig meget af i dag. Historie får desværre tit ry for at være støvet og kedeligt, men det handler om formidling. Med denne podcast stiller vi skarpt på personhistorierne og identifikationen gennem et dragende lydunivers, og der er noget at glæde sig til,” forklarer redaktør Mette Hovmand-Stilling

Og Jacob Frische, chef for Nationalmuseets medie, Vores Tid, supplerer:  

”Vi er i gang med at udvide kredsen bag mediet Vores Tid til at omfatte yderligere 10 kulturhistoriske museer fra hele Danmark. Museerne bugner af gode historier og faglig viden, som vi gør tilgængelige for mange flere med podcasts som ’Danmarkshistorie for børn’. Sammen med Talk Town har vi fået skabt en sæson, der i den grad sætter perspektiv på nutiden på en meget underholdende måde.”  

Hør mere….

Den nye sæson udkommer hver mandag  - otte mandage i træk. Den kan lyttes på Nationalmuseets medie vorestid.dk, på appen Talk Town og på kanalen ’Talk Town Kids’ på Apple Podcast. Her finder du også mange andre lærerige og underholdende podcasts for børn.

Podcasten er målrettet børn i alderen 5 til 12 år og deres forældre og bedsteforældre.

Talk Town KIDS

TT-Kids_Logo_Vertikalt.jpg

Kvalitetsindhold for børn

Talk Town KIDS er Story House Egmonts helt nye lydunivers til børn. Universet består af masser af fascinerende, sjove og lærerige podcasts og mere end 1.000 udvalgte lydbøger til børn.

Vi tror på, at børn motiveres og lærer bedst igennem deres fantasi og nysgerrighed. Derfor skaber vi nu et dragende lydunivers fuld af kvalitetsindhold for børn.

Vi vil stimulere børns fantasi, fascination og nysgerrighed igennem lydmediet. Vi vil inspirere børn til at skabe billeder i deres sind og samtidig blive lidt klogere undervejs – sommetider helt uden, at de selv bemærker det – alene, eller sammen som familie.

Prøv appen GRATIS i januar og februar måned. Normalpris er 49 kr/mdr.  

Derefter kun 49 kr. om måneden. Ingen binding. 

Download appen via iTunes

Download appen via GooglePlay.

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast