Podcast

Foto: Getty Images I den nye sæson af 'Danmarkshistorie for børn' kan ungerne bl.a. høre om politiets historie.

Podcast

Ny podcast støver danmarkshistorien af for børn

Vi er i dag blevet vant til mundbind, sprit og afstand, men vi skal ikke langt tilbage i historien, før man troede, at magi både kunne være skyld i sygdomme – og udrydde dem. Ny sæson af podcasten ’Danmarkshistorie for børn’ sætter det moderne børneliv i relation til fortiden gennem fængslende historier.

Kan man udrydde sygdomme med magi? Hvordan kom fingeraftrykket og politihunde til Danmark? Og hvad har Ørsted egentlig med mobiltelefoner at gøre?

Nationalmuseets medie Vores Tid og Story House Egmonts podcastunivers Talk Town lancerer nu anden sæson af podcastserien ’Danmarks historie for børn’. Her dykker journalist Rikke Mia Skovdal ned i fortiden og sætter den i relation til nutiden med elementer, som børnene kan genkende fra deres egen hverdag.

I den nye sæson kommer vi bl.a. med på børnehjem for at høre om børns rettigheder, oplever hvid og sort magi i 1500-tallet og får historien om, hvordan korpset af politihunde i Danmark blev skabt. Og så bliver vi også klogere på både klimaet og mobiltelefoner.  

”Vi tror på, at nysgerrighed, fascination og den gode fortælling går hånd i hånd med læring. Der er bunker af fortællinger fra fortidens Danmark, som vi stadig kan lære rigtig meget af i dag. Historie får desværre tit ry for at være støvet og kedeligt, men det handler om formidling. Med denne podcast stiller vi skarpt på personhistorierne og identifikationen gennem et dragende lydunivers, og der er noget at glæde sig til,” forklarer redaktør Mette Hovmand-Stilling

Og Jacob Frische, chef for Nationalmuseets medie, Vores Tid, supplerer:  

”Vi er i gang med at udvide kredsen bag mediet Vores Tid til at omfatte yderligere 10 kulturhistoriske museer fra hele Danmark. Museerne bugner af gode historier og faglig viden, som vi gør tilgængelige for mange flere med podcasts som ’Danmarkshistorie for børn’. Sammen med Talk Town har vi fået skabt en sæson, der i den grad sætter perspektiv på nutiden på en meget underholdende måde.”  

Hør mere….

Den nye sæson udkommer hver mandag  - otte mandage i træk. Den kan lyttes på Nationalmuseets medie vorestid.dk, på appen Talk Town og på kanalen ’Talk Town Kids’ på Apple Podcast. Her finder du også mange andre lærerige og underholdende podcasts for børn.

Podcasten er målrettet børn i alderen 5 til 12 år og deres forældre og bedsteforældre.

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast