Sex
SPONSORERET indhold

Elsemarie: Jeg mistede min sexlyst

Elsemarie: “Pligtsex var min redning”

Af: Eline Holm, Vores Børn, januar 2014.
13. mar. 2014 | Børn | Vores Børn

For Elsemarie Thorsen er sex lidt ligesom en løbetur: Når hun skal i gang, orker hun ikke altid tanken om at få løbetøjet på. Men når hun endelig kommer af sted, er det dejligt. Og i de perioder, hvor hun gør det regelmæssigt, oplever hun, at det faktisk bliver mindre besværligt at få snøret skoene og komme ud på landevejen – så at sige. Nogle ville kalde det pligtsex. Så sort og hvidt ser Elsemarie ikke på det.

“Pligten består i at komme i gang. Men når vi så er i gang, overtager lysten. Jeg tvinger ikke min krop til noget, der er ubehageligt, men jeg tvinger den til at huske, at sex er rart. Det har jeg brug for at mærke, for ellers kan jeg gå og bilde mig selv ind, at sex ikke er dejligt, og at jeg sagtens kan leve uden,” forklarer Elsemarie.

LÆS OGSÅ: Karen: Jeg mistede min sexlyst

Erkendelsen af, at et velfungerende sexliv kræver masser af – nårh ja, sex – var ikke noget, hun fik i barselsgave ved fødslen af sit første barn. Faktisk skulle der tre graviditeter og fødsler til, før hun accepterede, at hun ikke bare kan lade sig opsluge af tosomheden med sin baby og glemme alt om hede stævnemøder i dobbeltsengen. Hvilket hun gjorde de to første gange.

“Mit behov for fysisk berøring og omsorg blev fint tilfredsstillet med babyen. Det var faktisk, som om min mand brød ind, når han gav mig et kys,” husker Elsemarie.

Sexmaskinen skal holdes i gang

Hun begyndte at tænke katastrofetanker: ‘Vil jeg overhovedet have min mand, når jeg ikke har lyst til ham? Skal jeg skilles?’. Heldigvis har Elsemarie en mand, som ikke  hang sig i de (mange) gange, hun viftede hans forsøg på kærtegn væk, som var de en irriterende flue. Det er hun glad for. I dag!

“Det er ligesom prellet af på ham, alt det sure og hormonelle. Jeg har også tænkt, hvor forfærdeligt ville det være, hvis han var lige som mig. Så var vi strandet fuldstændigt.”

Og at strande helt ønskede hun alligevel ikke. Da tredje graviditet var en realitet, tog Elsemarie derfor en beslutning: Hun ville tage tyren ved hornene. Den tyr, der sidder mellem benene, forstås.

LÆS OGSÅ: Katja: Jeg mistede min sexlyst

“I modsætning til de to første gange har vi ikke holdt en lang pause med at have sex, og det har gjort en kæmpe forskel. Hjulene skal ligesom holdes i gang,” ræsonnerer hun.

Ud over at slippe for skyldfølelsen og selvbebrejdelsen, der følger i kølvandet på de kolde afvisninger, oplever hun, at der er bedre kemi og forståelse imellem hende og hendes mand, når hun med jævne mellemrum lukker op for godteposen i soveværelset. Der er altså ikke længere tvivl i Elsemaries sind om, at motion og sex kræver samme motto: Just do it!

Kom tilbage til: 3 Kvinder: Vi mistede vores sexlyst