Sex
SPONSORERET indhold

Katja: Jeg mistede min sexlyst

Katja: “Hvem siger, at to gange om ugen er det rigtige for alle?”

Af: Eline Holm, Vores Børn, januar 2014.
13. mar. 2014 | Børn | Vores Børn

‘Jeg går i seng nu. Skal du med ind og ha’ en ordentlig tur?’ spørger Katja Bjerre over mod sofahjørnet. Ungerne er puttet, og Katja og hendes mand griner. De ved begge, at er der noget, de ikke skal, så er det at kaste rundt med hinanden inde på lagnerne. De har fået fire børn over en periode på fem år, og når de har mulighed for at sove, så sover de. Det er de enige om.

Ligesom de er enige om, at deres manglende lyst til hed elskov gerne må være genstand for en joke eller to.

“Det hjælper at gøre grin med det. Vi går ikke rundt og er sure på hinanden over det. Vi har en realistisk tilgang til, at overskuddet til sex bare ikke er der lige nu,” siger Katja.

LÆS OGSÅ: Elsemarie: Jeg mistede min sexlyst

Hun er glad for, at hun ikke har en mand, der lægger pres på hende for at præstere på madrassen. Eller bebrejder hende, at hun hellere vil krybe sammen foran tv’et end at trække i det frække undertøj. For pligtsex kommer der ikke noget godt ud af i Katjas verden.

“For mig ville det bringe mig længere væk fra at føle nærvær med min mand. Jeg ville føle, at jeg ofrede for meget af sig selv, hvis jeg havde sex uden at have lyst,” siger Katja.

Drop urealistiske krav

Hun er med på, at nærvær er uundværligt i et parforhold. Men for Katja og hendes mand kan nærværet lige så godt opstå ved at putte under den samme dyne, inden de skal sove, kramme i sofaen eller give hinanden den gave, det er at stå op med ungerne to søndage i streg, så den anden kan sove længe.

LÆS OGSÅ: Karen: Jeg mistede min sexlyst

“Hvem siger, at to gange om ugen er det rigtige for alle? Jeg bliver sur på de eksperter, der opstiller alle de urealistiske krav til sexlivet. Når man har fire børn og to fuldtidsjob, kan et godt sexliv også være, at man har sex hver anden eller tredje måned. Så længe vi er enige om, at det er sådan lige nu,” siger Katja, der er sikker på, at frekvensen bliver hyppigere – når overskuddet en dag bliver større.

Kom tilbage til: 3 Kvinder: Vi miste vores sexlyst