Sex
SPONSORERET indhold

Karen: Jeg mistede min sexlyst

Karen: “Jeg havde svært ved at acceptere, at jeg var ‘en af de kvinder’”

Af: Eline Holm, Vores Børn, januar 2014.
13. mar. 2014 | Børn | Vores Børn

Da Karen Purup var gravid med sit første barn, lavede hun en aftale med sin mand: Han måtte ikke sige nej, når sexlysten overmandede hende. Og det gjorde den. Tit.

Så kom Anthon til verden, den nybagte mor fik to sting – og 14 dage efter var hun klar til sjov i soveværelset. Med andre ord har Karen altid været en seksuelt aktiv kvinde, som undrede sig, når hun hørte om mødre med manglende sexlyst.

Derfor kom det som lidt af et chok, da hun efter en kvalmefyldt anden graviditet og fødslen af lillesøster pludselig blev ‘en af de kvinder’.

LÆS OGSÅ: Elsemarie: Jeg mistede min sexlyst

“Det var virkelig langt væk fra det billede, jeg havde af mig selv. Jeg har altid set mig selv som et menneske med et sundt forhold til min krop og min seksualitet. Pludselig kunne jeg ikke kende mig selv,” husker hun.

Karen ved ikke helt, hvad der skete. Måske blev al omsorgen kanaliseret i ungernes retning, og pludselig blev sex en månedlig begivenhed. Det gjorde hende bekymret. Hvad nu hvis hendes mand gik og sukkede efter hende og havde en masse uforløste forventninger?

Det blev til en frustration indeni hende. En dag tog hun sig sammen og spurgte ham: ‘Jeg er jo heller ikke 20 år længere’ svarede han overraskende. De lavede en aftale: Når han havde lyst, skulle han sige til. Enten kunne hun sige ‘det kan vi godt prøve’ eller hun kunne svare ‘nej, jeg har ikke lyst i dag’.

LÆS OGSÅ: Katja: Jeg mistede min sexlyst

“Det hjalp, at vi fik rene linjer omkring, at min lyst bare var en anden. Det har givet mig en ro i forhold til, at det fungerer for os lige nu – og kommer det dertil, at en af os er meget utilfreds, så må vi finde på noget andet,” siger hun.

Sexsnak? Ja tak!

Det har krævet mod at tage hul på sexsnakken, synes hun. Ikke bare over for hendes mand, men i det hele taget. En dag i mødregruppen tog hun en dyb indånding og spurgte, hvordan det egentlig gik i soveværelserne hjemme hos de andre?Det ville alle gerne snakke om, da hun først havde lagt kortene på bordet. For hende hjalp det at finde ud af, at hun ikke var alene. Det har også lært hende, at det hjælper rigtig meget bare at tale om tingene.“Jeg tror, jeg var blevet meget frustrereret, hvis jeg bare havde gået med det selv. Så kunne det have endt med, at jeg havde følt mig forkert, og vi kunne være endt med pligtsex og ingen snak om det.”I dag føler Karen, at hun er ved at genfinde sig selv som sensuel kvinde. Ikke fordi hun har gjort noget særligt – men fordi hun var ærlig over for sig selv og sin mand omkring det.

Kom tilbage til: 3 Kvinder: Vi mistede vores sexlyst