Fertilitetsmesse
Foto: Getty Images Fertilitetsmessens formål er derfor at give information til både mænd og kvinder, der oplever besvær med at få børn.

Fertilitetsmesse skal bryde tabuer og aflive myter

Danmark åbner dørene for den første fertilitetsmesse i hele Skandinavien til april. Det er nemlig stadig et tabu at opleve problemer med at blive gravid, og emnet emmer af uvidenhed, mener messens initiativtager.

I mit erhverv møder jeg tusindvis af ufrivilligt barnløse hvert år, og jeg oplever, at de udover den information, deres egen læge kan give dem, har et enormt behov, en masse skam og tvivl og desværre også stor uvidenhed, som vi kan afhjælpe ved at stille eksperterne til rådighed for dem og sige: Du er ikke alene, fortæller Vickie Budden i en pressemeddelelse om Fertilitetsmessen

Hun er initiativtageren bag den nye messe, som er den første af sin slags i hele Skandinavien, og har i 15 år arbejdet som akupunktør med fokus på at behandle kvinder, der er i fertilitetsbehandling.

LÆS OGSÅ: Spis dig til en bedre fertilitet

Få information om fertilitetsbehandling 

– Der er desværre en masse myter og forestillinger i spil hos begge køn om basal biologi. I folkeskolen fik vi så meget viden om, hvordan man undgår at blive gravid, at mange faktisk er i tvivl om, hvordan det fungerer. Nogle tror på myter om, at man får mærkelige børn af at hjælpe naturen på vej, andre ved ikke, at graviditet også handler om, hvornår man har sex – ikke kun hvor meget, siger Vickie Budden.Fertilitetsmessens formål er derfor at give information til både mænd og kvinder, der oplever besvær med at få børn, fortæller Vickie Budden.– Når kvinder kommer til akupunktur hos mig, oplever jeg, at facaden ryger en smule. De mangler sparring, viden og nogen at snakke med. Nogen, som ikke er veninder, men eksperter, der vil tale med dem om de sårbare ting. Derfor er det så vigtigt, at vi stiller eksperterne til rådighed face to face, så man kan få kvalificeret svar på alt fra ægdonation til om man får de rigtige vitaminer, siger Vickie Budden.

Kom og tal med eksperterne

Til Fertilitetsmessen kommer der eksperter fra både ind- og udland, som har speciale i alt fra hormonbehandling og partneradoption til kostvejledning. Men det er lige så vigtigt for den enkelte at opdage, at andre er i samme båd, mener Vickie Budden.

LÆS OGSÅ: 7 ting, jeg gerne ville have vidst, før jeg gik i gang med fertilitetsbehandling

Vi ligger alle sammen under for forestillingen om at være perfekte. Vi regner med, at når vi kan tage en Ph.d., løbe et maraton og få et fedt job, så kan vi også få et barn, når det passer ind i vores liv. Men fertilitet kan ikke kontrolleres og styres. Ved at tale højt om det faktum, at så mange oplever problemer, giver vi folk et fundament for at beslutte, hvordan de bedst opnår drømmen om et barn. For den fantastiske nyhed er jo, at 71 % af dem, der påbegynder fertilitetsbehandling, faktisk kommer hjem med en baby,” siger hun.

Fertilitetsmessen bliver afholdt i Bella Center i København d. 22.-23. april 2017.

LÆS OGSÅ: Blog: Når graviditeten går galt

LÆS OGSÅ: Kend din fertilitetsbehandling

LÆS OGSÅ: Fertilitet: Børn skal lære, hvor svært det er at få børn

Se, hvad vi ellers skriver om: Fertilitet