Tegn på abort du skal reagere på
SPONSORERET indhold

De 5 mest hyppige tegn på abort

Se, hvilke tegn på abort du skal være opmærksom på.

Af: Louise Rudolf Foto: Nimastock
18. jun. 2015 | Børn | Vores Børn

Der er nogle typiske tegn på abort du skal være opmærksom på, men husk også, at enhver værke eller pletblødning ikke nødvendigvis er varsel om truende abort.

En spontan abort er afstødning af fosteret før udløbet af 22. graviditetsuge.

LÆS OGSÅ: Hvad er en spontan abort?

Symptomerne på en spontan abort er oftest blødning og smerter, men der kan også være andre tegn på en abort.

Blødning

I princippet skal man ikke bløde i en graviditet, siger gynækolog Christine Felding til voresbørn.dk. En blødning skal altid tages alvorligt, også selvom det kun er pletblødning.Blødning er det hyppigste tegn på abort.Der er dog kvinder, som bløder mere eller mindre gennem hele deres graviditet, og mange oplever også uskadelige pletblødninger tidligt i graviditeten.

LÆS OGSÅ: Jeg følte mig ikke som en rigtig kvinde

Hvis du er gravid og begynder at bløde, bør du under alle omstændigheder gå til lægen for at blive undersøgt, skriver netdoktor.dk

Smerter i underlivet

Alle de forandringer, der sker i kroppen under en graviditet, kan give både prikken, stikken, jag og murren i underlivet – det er helt normalt.– Hvis du oplever kraftige menstruationssmerter eller kramper i maven, der eventuelt trækker om i lænden kan det være et tegn på abort, og du bør i det tilfælde bliver undersøgt af din læge, siger Christine Felding.Smerter i underlivet kan også være ligamentsmerter, der skyldes den voksende livmoder og er helt naturlige og harmløse. Smerter i underlivet under graviditeten behøver derfor ikke at være tegn på abort.

LÆS OGSÅ: Camilla oplevede en kommende mors værste mareridt

Smerter i underlivet kan derudover være et tegn på en graviditet uden for livmoren. Ved en graviditet uden for livmoren sætter det befrugtede æg sig fast i for eksempel æggelederen. En sådan graviditet er ikke levedygtig. Graviditet uden for livmoderen kan være en alvorlig tilstand, og den skal behandles, skriver netdoktor.dk

Mangel på graviditetssymptomer

De typiske graviditetssymptomer som kvalme, træthed og ømme bryster fortager sig som regel omkring 12-14. graviditetsuge, og det er helt normalt. Hvis du derimod oplever, at dine symptomer pludselig forsvinder, kan det være et tegn på abort, og det er en god idé at kontakte lægen, siger Christine Felding.

Negativ graviditetstest efter en positiv

Frygten for at opleve en abort får mange kvinder til at tage en graviditetstest igen for at berolige sig selv.
Hvis du er helt tidligt i din graviditet og får en negativ test, efter at du har haft en positiv test, så er hormonet HCG, som testen måler, faldet igen og graviditeten udvikler sig ikke, siger gynækolog Christine Felding.

Kontakt din læge, som kan lave en undersøgelse af dig.

LÆS OGSÅ: Nakkefoldsskanningen gav dårligt nyt

Klumpet udflåd

Der vil normalt være lidt mere udflåd under en graviditet, men hvis du får et gråligt eller rødt klumpet udflåd, kan det være et tegn på, at du er i gang med at abortere, siger Christine Felding.

Hvis du ikke kan få fat på din læge, bør du ringe til vagtlægen.

LÆS OGSÅ: Så meget sex kræver det at blive gravid

LÆS OGSÅ: 16 tidlige tegn på graviditet

LÆS OGSÅ: Kan man elske nogen, man ikke har mødt?