Fødselsdagsregler: 1, 2, mange
Foto: Nima Stock Eva Henning Jensen oplever, at der er mange regler for børnefødselsdage. Lidt for mange.

Fødselsdagsregler: 1, 2, mange

Når dit barn skal holde fødselsdag, er der oftest mange uskrevne regler - og det er bestemt ikke en fordel.

“Går Andreas ikke i B-klassen?” Spørgsmålet var ledsaget af et blik, der svirpede mig over fingrene. Jeg havde brudt de tre tilladte fødselsdagskombinationer:

1. Alle drenge i A og B
2. Alle piger i A og B
3. Alle børn i A og B.

Men nu var det fjerde gang, vi holdt fødselsdag for vores søn, og alle år har vi inviteret alle børn i hans klasse plus hans to gode legekammerater fra børnehaven, som tilfældigvis nu går i parallelklassen. Og det har aldrig før været et problem, så hvorfor skulle det være anderledes i år?

LÆS OGSÅ: 10 gode råd: Sådan bliver fødselsdagsfesten en succes

Al respekt for de forældre, der har overskud til at tage en tørn i forældrerådet og bidrage til fællesskabet, men jeg er bare ikke enig i, at regler for afholdelse af fødselsdage uden for skoletiden er til gavn for fællesskabet.

Hvor det tidligere var nyt og spændende at komme til fødselsdag hos kammeraterne, se deres værelser og erobre legetøj og legeplads, er det nu reduceret til prinsessefødselsdag, minecraft-fødselsdag eller store fællesfødselsdage, hvor tre-fire forældrepar går sammen om at betale for hal, legeland eller lignende, hvor der er plads til at have begge klasser med.

LÆS OGSÅ: Fødselsdag: Fif til fine frugtkreationer

Og så er der ikke så meget fødselsdag over det længere, synes jeg.

Så kan vi lige så godt holde et stort fællesarrangement én gang om året, hvor alle børn giver gaver til hinanden, og så er det overstået. Men hvor sjovt er det lige?

Min søn er i gang med at planlægge, hvordan han gerne vil fejre fødselsdag om et halvt år, og den glæde vil jeg ikke tage fra ham. Så må jeg tage de svirp, det giver.

Læs mere på Tweetymum.blogspot.dk.

LÆS OGSÅ: Børnefødselsdag: Kager gone wrong!

LÆS OGSÅ: Sådan får dit barn succes i skolen

LÆS OGSÅ: Hurra, 1 år: Den første fødselsdagsfest

Se, hvad vi ellers skriver om: Klumme og Fødselsdag