Skole
SPONSORERET indhold

Sådan får dit barn succes i skolen

I disse dage er tusindvis af spritnye og mere garvede elever tilbage på skolebænken. Få opskriften på, hvordan dit barns folkeskoletid bliver en succes.

Af: Af Camilla Haldrup Foto: Colourbox
15. aug. 2013 | Børn | Vores Børn

Skolen har åbnet dørene for et nyt skoleår og for masser af elever, der er godt i gang med at vokse, forstå og lære. Visse børn har lettere ved det end andre. Men for nogle kan folkeskolen slukke deres drømme.

Sådan skal det naturligvis helst ikke være, og derfor har Videnskab.dk samlet forskningens bedste råd til, hvordan man lettest gør folkeskolen til en succes.

LÆS OGSÅ: Skolestart – undgå at dit barn bliver skuffet

Læs med, og se hvordan du kan hjælpe dit barn med at få så mange gode skoleoplevelser som muligt.

Sådan bliver dit barn god til de boglige fag

De boglige fag såsom dansk, matematik og engelsk spiller stadig den største rolle i folkeskolen. Videnskaben tilbyder nogle enkle råd til, hvordan dit barn bliver bedre til den slags. Fx har forskere fundet ud af, at kunst gør det lettere at lære grammatik.

Er det tegnsætningen, den kniber med, kan en dansk sprogforsker hjælpe med at sætte komma ved hjælp af en smart måde at bruge kryds og bolle på.

Det kan måske også være en god idé at skele over sundet og tage ved lære af et svensk projekt, som har lær elever i 1. klasse at stave og skrive med rekordfart.

LÆS OGSÅ: Fortæl mig nu om din skoledag, skat

Hvis man som forældre vil gøre sit for at hjælpe sine børn til en god start på et godt liv, kan man fx bruge store tal, for derigennem lærer børn hurtigere at tælle.

Når det kommer til idræt, så er det vigtigt for lærerne at koncentrere sig om andet end boldspil. For pigerne falder fra og pjækker, hvis der kun er fodbold på skoleskemaet.

Nye måder at lære på

Lige nu sker der en rivende udvikling inden for undervisningsmetoder. Ny teknologi giver lærerne helt nye måder at banke viden ind i knolden på eleverne.Det er omdiskuteret, hvorvidt det ene eller andet virker, men det er helt sikkert, at nu- og fremtidens klasselokale er meget anderledes, end da far var dreng.
 Med de bærbare computere og smartphones er Facebook rykket ind i overalt: også i skolerne. Ny forskning viser, at det faktisk kan være et nyttigt redskab i undervisningen.Nogle medieforskere mener rent faktisk, at nye medier og eksempelvis iPads kan gøre skolen mere attraktiv for eksempelvis urolige drenge.LÆS OGSÅ: Se min fine madpakkeInden for matematik er det endda muligt at lære de svære ligninger og tabeller ved hjælp af computerspil.

Tests styrker dit barns viden

De berygtede Pisa-tests har både fået meget opmærksomhed og meget kritik herhjemme. Men faktum er, at Danmarks utilfredsstillende placering på Pisa-listerne blandt andet har betydet, at der indført mange flere tests i folkeskolen.

Selvom det nok er de færreste, der ligefrem elsker tests, så er der noget at vinde ved dem. Forskning viser nemlig, at en test gør. at dit barns viden sidder bedre fast.

En anden metode, der ifølge forskningen rent faktisk virker, er noget så simpelt som undervisning. Mere undervisning giver nemlig højere karakterer.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du involvere dit i dit barns skole

Det kræver dog, at lærerne ikke skælder ud. Det kan nemlig skade indlæringen for alle elever i klasselokalet.

Kilde: Videnskab.dk

LÆS OGSÅ: Aftensmad: Guide til en hyggelig familiemiddag

LÆS OGSÅ: Mor tester: Mere appetit til tumling

LÆS OGSÅ: Madvaner: Derfor er dit barn kræsent