Gitte Nielsen
Foto: Greg Doherty/Stringer/Getty Images Gitte Nielsen er 55 år og mor til fem. Senest til datteren Frida, der bliver 1 år til juni.

Gitte Nielsen: ”Jeg havde ingen anelse om, hvad jeg havde gang i, da jeg blev mor som 20-årig"

I et nyt interview fortæller Gitte Nielsen ærligt om, hvordan det er at være mor til en lille datter, når man er midt i 50'erne. Ex-skuespilleren siger, at hun er psykisk mere klar til rollen som mor i forhold til dengang, hun blev mor som 20-årig.

Det kom bag på det meste af verden, da Gitte Nielsen i maj sidste år annoncerede sin graviditet – som 54-årig. Nogle mente, der var tale om en dårlig joke, og at ex-stjernen havde brug for noget omtale, men den var skam god nok. Lægerne havde sagt til parret, at der var 2,5 chance for en graviditet, men den 28. juni 2018 kom lille Frida til verden – imod alle odds.

- Jeg har altid tænkt, at jeg ville prøve, til jeg ikke havde flere embryoner tilbage. Der var jo én, der skulle vinde i lotteriet, siger skuespilleren og ex-modellen i et nyt interview til The Guardian.

Parret havde forsøgt at blive gravide i mere end ti år, og de mange hormonbehandlinger var ganske frygtelige for Gitte Nielsen.

- Man er på så meget medicin, og hormoner gør noget forskelligt ved kvinder. For mig var det sværeste, når lægen igen ringede med et nedslående svar.

Læs mere: Gitte Nielsen er gravid: ”Familien bliver større”

Men det lykkedes som bekendt. Og selv om graviditeten forløb planmæssigt, så blev parret rådet til at vente med at offentliggøre det, for der var stadig en risiko for, at noget ville gå galt. Derfor blev det holdt hemmeligt længe – ikke en gang Gittes egen mor vidste noget før efter uge 27, hvor hendes gravide mave blev offentliggjort på Instagram.

- I dag får jeg simpelthen så mange positive mails og breve fra kvinder, der er lykkelige for, at jeg har givet dem modet til også at prøve. Der er også dem, der synes, det er helt vanvittigt, men det rager ikke dem. Det er min mands og mit liv, og vi elsker, hvad vi gør, siger stjernen.

Læs mere: Benedikte Kiær blev mor i en sen alder

Den nu 55-årige Gitte Nielsen har ikke arbejdet som skuespiller i en del år, og hun har ingen planer om at vende tilbage til det hvide lærred.

- Mit fokus er på Frida. Jeg skal beskytte hende. Der er så meget ensomhed i verden, og jeg vil bruge tid på at gøre hende stærk. Hun skal rejse og lære at have ansvar – lidt ligesom min egen barndom.  

Gitte Nielsen er mor til fem og blev mor for første gang i 1984 som bare 20-årig. Ifølge Nielsen er der stor forskel på den måde, hun er mor på nu.

- Jeg havde ingen anelse om, hvad jeg havde gang i, da jeg blev mor som 20-årig. Jeg var over det hele. Arbejdede, rejste og forelskede mig hele tiden. I dag er jeg psykisk stærkere, og jeg ville ønske, jeg altid havde været, som jeg er i dag. Men bedre sent end aldrig.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mor og Gravid