Benedikte blev mor i en sen alder: ”Kom i gang så hurtigt som muligt”
SPONSORERET indhold

Benedikte blev mor i en sen alder: ”Kom i gang så hurtigt som muligt”

Efter et utal af ufrivillige aborter og mere end ti fertilitetsbehandlinger, blev Benedikte Kiær endelig mor som 46-årig og igen som 48-årig.

Af: Mette Møllevang Foto: Lene K. og Maria Hedegaard
01. okt. 2018 | Børn | Hendes Verden

Hvornår begyndte I at tænke på at få børn?

– Vi gik i gang ret kort tid efter, vi havde mødt hinanden. Jeg var 37. I min familie er børn bare noget, der er kommet, så jeg skænkede det ikke en tanke, at det kunne blive et problem. Men det blev det! Jeg var igen­nem et utal af ufrivillige aborter og 12-13 fertilitetsbehandlinger, før det lykkedes for tre år siden. Lauge kom til verden, da jeg var 46.

LÆS OGSÅ: Zoneterapi til børn: Søvn og gode putteritualer

Derfor er mit budskab til andre kvinder: Kom i gang så hurtigt som muligt, når du har fundet ham, du gerne vil have dine børn med. Lad være med at læne dig tilbage. Al forskning viser, at jo ældre vi bliver, jo sværere er det.

Hvilke reaktioner har du oplevet på at blive mor som 46-årig og igen som 48-årig?

– Først og fremmest lykønsk­ninger fra alle vores nærmeste. Men desværre også smædebre­ve af værste slags som eksem­pelvis en person, der alvorligt mente, at jeg burde få en abort. Det har ikke altid været nemt at stå model til som ufrivilligt barnløs. Jeg har fået mange platte kommentarer, mens mænd, der får børn i en senere alder, mere får sådan onkelhu­moragtige bemærkninger.

Har det været fysisk hårdt at være gravid, føde og amme?

– Nej. Jeg tror ikke, det har været anderledes, end hvis jeg havde været yngre. Jeg har haft nemme graviditeter. Da jeg havde født Lauge, og amningen ikke rigtigt var kommet i gang endnu, var der en sygeplejerske, der sagde til mig, at det nok var fordi, jeg havde ”gamle bryster”, at mælken ikke løb til. Men jeg var stædig, og så kom mælken. Lauge blev fuldammet, til han var seks måneder, og han valgte selv mælken fra, da han var ti-elleve måneder.

Selvfølgelig var det hårdt i starten, hvor vi skulle tune os ind på den nye livssituation; at det nu var et lille menneske, der satte vores dagsorden. For mig har det været sundt. Jeg har fået en ny, skarp grænse mellem arbejde og familieliv. Faktisk er der undersøgelser, der viser, at ældre mødre er mere groun­dede og tager tingene med en større ro. Man flyver ikke nær så hurtigt op og bekymrer sig ikke nær så meget. Man er veletableret og har overskud menneskeligt og økonomisk.

LÆS OGSÅ: Pinlige prutter og dryp i trussen efter graviditet

Hvordan var det langt om længe at blive mor?

– Alt det, man drømmer om, og meget mere. Børn gør det hele værd. Man får lov at opleve verden og glæden på ny gennem deres nysgerrighed og begej­string over alle de små ting i hverdagen.

Benedikte Kiær fødte sidst i august – efter interviewet her – en fin og velskabt pige.

Anbefalet til dig