Mor: “Jeg elsker søndage i nattøj med mine børn”
SPONSORERET indhold

Mor: “Jeg elsker søndage i nattøj med mine børn”

Vi hylder livet som mor – og spørger i hvert nummer af Vores Børn PLUS en inspirende kvinde, hvad hun elsker ved at være mor.

Af: Mille Collin Flaherty, Vores Børn PLUS, nr. 13 2013.
27. maj. 2014 | Børn | Vores Børn

Anja Lytzens liv er fyldt med børn, leg og legetøj. Og hun elsker det! Børn har hun tre af derhjemme, og legetøjet er hun som indehaver af webshoppen Lirumlarumleg.dk omgivet af hver dag.

Jeg er mest mor, når …

… hele familien nusser rundt om søndagen, og der er tid og ro til, at vi kan lave noget hyggeligt sammen. Gå en tur i skoven, spille et spil eller tage i biografen og se børnefilm. Det elsker jeg.

Se billeder fra børnenes værelse og nogle af Anjas yndlingsting, hér!

Jeg er overrasket over …

… hvor mange konflikter, der opstår, når man har flere børn. Jeg er selv enebarn, så jeg er ikke vant til at skulle skændes med nogen. Det kom noget bag på mig, hvor meget konflikthåndtering, morrollen faktisk indebærer. Man skal have et godt mægler-gen.

Mit første køb til mit barn var …

… en Peter Plys-hagesmæk, som jeg købte i Disney-shoppen i London. Jeg var tre måneder henne og turde egentlig ikke rigtig købe noget, men ville jo alligevel gerne. Så det blev til en kønsneutral hagesmæk. Vi kendte ikke kønnet. Det har vi ikke kendt med nogen af dem.

LÆS OGSÅ: Skab et familieliv, du elsker

Min bedste stund på dagen er …

… når de sover, ha ha … Ej, timen efter middagsmaden, hvor der falder ro over lejren, og dagens praktiske gøremål er overstået. Her slapper alle af og hygger sig. Min mand, Aksel, flyver og er typisk væk otte dage ad gangen, så jeg er meget alene med børnene. Derfor prioriterer jeg også, at vi for eksempel spiser sammen hver aften.

Jeg elsker, når mine børn …

… leger godt sammen og er søde ved hinanden. Når de er omsorgsfulde over for andre, og når de er nysgerrige på livet.

Min mand er bedst til …

… at glemme, når børnene skal til deres aktiviteter … Han er helt klart god til at bringe humor ind i hverdagen. Og til at give børnene oplevelser i naturen, for eksempel overnatning under åben himmel eller kanoture. Det er ikke min stærke side.

LÆS OGSÅ: Anna David: “Alba har givet mig en helt ny ro”

Mine weekender går med …

… oprydning, familiehygge, arbejde, gæster. At se venner. Og træne. I sidste weekend sad jeg med vores julekatalog, som skulle være færdigt. Børnene havde venner på besøg. Når den ene har en legeaftale, vil de andre typisk også gerne have en ven over, og så er her pludselig seks børn. Det er ret ofte her, der leges. Jeg synes, det er hyggeligt.

Når jeg har sovet for lidt, redder det mig at …

… spise en god morgenmad, der typisk består af boghvedegrød med abrikoser og et blødkogt æg. Og en gang koldt vand i ansigtet og så Tromborgs mineralpudder.

Mit hjem har ændret sig, efter vi fik børn ved …

… ofte at ligne en slagmark. Det er blevet lidt mere farverigt, og vi går mere på kompromis med de møbler, vi køber. Der er også ridser i væggene, og man kan se, at hjemmet bliver brugt. Her er altid liv og hurlumhej.

LÆS OGSÅ: 34 tips til en nemmere hverdag

Efter jeg er blevet mor, er min garderobe …

… svundet ind og blevet nedprioriteret. Men det skyldes også, at jeg har været selvstændig de seneste syv år, så mit fokus har ligget et andet sted. Det seneste, jeg har købt, er en sort Michael Kors-kjole. Jeg har en svaghed for sorte kjoler.

Jeg forkæler mig selv med …

… træning. Jeg træner i Energii i Lyngby et par gange om ugen og i fitnesscentret her i Hornbæk. Det giver mig overskud. Jeg prioriterer virkelig den tid til mig selv. Jeg tager mig også tid til indimellem at slappe af på sofaen om aftenen.

LÆS OGSÅ: 9 grunde til at give dit barn søskende