Ny undersøgelse afslører, at børn har brug for flere pauser i hverdagen
SPONSORERET indhold

Ny undersøgelse afslører, at børn har brug for flere pauser i hverdagen

Hvert femte barn i alderen 2-12 år får ikke nok pauser i løbet af dagen, hvis man spørger deres forældre. Dette gælder i særdeleshed for børn af forældre under 30 år, viser en ny undersøgelse.

Foto: Getty Images
27. mar. 2019 | Børn | Vores Børn

Skoler og eksperter er enige om, at pauser er nødvendige for at give hjernen et pusterum. Pauser modvirker stress, stimulerer vores kreativitet og gør os bedre til at løse opgaver. Derfor er det også nødvendigt, at børn får pauser i hverdagen.

– Vores undersøgelse viser, at 22% af børn i alderen 2-12 år, ifølge deres forældre, ikke får nok pauser i hverdagen, mens det gælder for hele 37% af børn af forældre under 30 år. 39% af de unge forældre tilkendegiver samtidig, at de gerne vil holde flere pauser sammen med børnene, siger Michael Rahbek, marketingdirektør i The Whole Company, der står bag undersøgelsen.

Sæt gang i fantasien

Stresscoach Lotte Klink arbejder med stress hos børn og voksne, hvor indlægning af pauser udgør en central del af arbejdet. Hun har nogle konkrete værktøjer, der kan hjælpe både børn og forældre til at få flere pauser ind i hverdagen.

– Både børn og voksne skal først og fremmest væk fra skærmen og alvoren og få gang i nogle fantasipauser. Man kan tage på helt gratis drømmerejser sammen hjemme på stuegulvet, få sig en hobby eller et kæledyr for at give hjernen en pause. Forældre giver ofte udtryk for, at de ikke har tid nok i hverdagen. Og slet ikke til en hobby som at bage, strikke, klippe-klistre eller cykle en tur med børnene. Men de fleste finder jo tiden, så snart de lægger telefonen fra sig, siger Lotte Klink.

Anbefalet til dig