Skoletaske
Foto: Getty Images | Skoletasken kan let blive tung for de små!
Vores Børn

Skoletaske

Hvorfor skal skoletasker være så tunge?

Få folkeskolelærer Janne Clevins svar på, hvorfor dit barns skoletaske ofte er meget tung. Hun giver nogle bud på, hvad du i stedet kan gøre.

Af Cecilie Møller Rasmussen 02.dec.2008 Børn
Faktaboks

Janne Clevin har været lærer i folkeskolen i mere end 30 år og er, som datter af alle tiders børneven, Jørgen Clevin, ud af en børneglad familie.

Spørgsmål

Jeg har to børn, den ene går i 2. klasse, og den anden går i 5. klasse. Og jeg synes, deres skoletasker er alt alt for tunge. Vi har talt om det på et forældremøde i den lilles klasse. Og læreren siger, at det ikke er til at sige præcis hvilke bøger, børnene skal bruge i løbet af dagen.

Kan det passe? Og hvorfor må børnene ikke bare lade bøgerne blive i klassen?

Svar:

Kære spørger,

Du har ret i, at skolebørns tasker ofte er alt for tunge. De slæber sig en pukkel til, for bøger vejer jo godt til, og der er mange af dem i dagens skole. Tunge tasker er ikke godt for deres rygge, det er klart. Men bøgerne kan ikke altid ligge på skolen, for det er jo nødvendigt at træne hjemme hver dag, da tiden på skolen skal bruges til at lære nye, vigtige ting. Træningen skal hjemmet tage sig af.

Hvis en klasse arbejder emneorienteret, er det kun emnebøgerne, de skal have med i skole. Derfor må der være andre, som kan blive hjemme eller kan lægges i en eventuel kasse i klassen. Personligt sender jeg breve hjem om, hvilke bøger vi bruger i den nærmeste fremtid og hvilke bøger, som kan blive hjemme.

Faktaboks

Er din søn gået i stå med læsningen??Er du i tvivl om, hvilken skole du skal vælge til din datter? Har du spørgsmål til skole-hjem-samarbejde? Eller vil du vide mere om reglerne for ferie uden for skoleferierne?

Har du spørgsmål om dit barns skolegang, så skriv til lærer Janne Clevin på skole@juniormag.dk

OBS! Juniors redaktion udvælger hver måned spørgsmål til besvarelse.

Eksperten svarer altså IKKE på alle spørgsmål, men kun de udvalgte.

Det er godt for en lærer at kunne vælge imellem flere forskellige undervisningsbøger. Klassen er ikke altid i det samme undervisningshumør, og især hvis det er nyt og svært stof, skal det ofte i stedet leges ind i eleverne.

Læreren beslutter tit hvilken metode, han/hun vil benytte, når han/hun møder eleverne. Én dag egner sig måske til tavleundervisning, og en anden dag tilegner eleverne sig stoffet bedst ved for eksempel at hoppe, løbe, råbe og skrige ”udsagnsord” på fodboldbanen.

Nogle dage kan klassen nå rigtig meget og andre dage næsten ingenting. Det er jo levende væsner, vi har med at gøre. Derfor er det svært at sige lige netop hvilke bøger, dit barn skal bruge i skolen hver dag.

Vi lærere kan se, at skoletasker i dag også indeholder en masse ikke skolerelevante ting såsom bamser, et utal af viskelædere, sovedyr, køleelementer, mobiltelefon og drikkedunke. Måske kunne nogle af disse ting undværes i børnenes tasker!!

Hjælp dine børn med at vurdere, hvad der er rimeligt at have med hver dag af dimser og legetøj i skoletasken, når nu den er så tung.

Venlig hilsen Janne Clevin

Om eksperten:

Janne Clevin har været lærer i folkeskolen i mere end 30 år. Hun er ud af en børneglad familie som datter af en alle tiders børneven, Jørgen Clevin. I Junior svarer hun på læsernes spørgsmål om børn og skole.
Har du eller din familie et spørgsmål vedrørende jeres barns skolegang? Så skriv til skole@juniormag.dk

LÆS OGSÅ: Guide: Dit barns første skoletaske

LÆS OGSÅ: 18 lækre skoletasker

LÆS OGSÅ: Skolestart: Få styr på skoletaske og penalhus


Henter...