Skoletaske
Skoletasken skal være den helt rigtige, kig sammen med dit barn her. Foto: PR

Skoletasker for begyndere

Skoletasker er symboler på en helt ny æra i dit barns liv - så det skal være den HELT rigtige!

Faktaboks

  • Pak skoletasken sammen med dit barn, så alt får en fast plads, I begge kender.

  • Placér bøger i rummet tættest på ryggen og de tunge ting i toppen. Så er vægten fordelt hensigtsmæssigt.

  • Medbring kun det nødvendige, og lær dit barn jævnligt at rydde op i sin taske. Mange skolebørn bærer rundt på en masse, de slet ikke har brug for.

  • Tjek, at dit barn ikke bærer mere, end dets ryg kan klare. En tommelfingerregel er, at tasken maksimalt må veje 20 procent af barnets vægt.

  • Vent med at fylde vand i drikkedunken, til I er på skolen. Så sparer I vægten på vejen derhen.

KLIK I BOKSEN TIL HØJRE OG SE DE NYE LÆKRE SKOLETASKER>>

10 gode tips til skoletasken

1. Lad dit barn prøve skoletasken – med og uden overtøj på. Den skal sidde godt på ryggen (ikke numsen!) og passe til barnets højde.2. Der findes masser af smarte rygsække, men kun en brøkdel er designet til de yngste skolebørn. Tjek, at tasken er funktionel til dit barns alder, før I forelsker jer alt for dybt.LÆS OGSÅ: Test  – er dit barn skoleparat?3. Det er en stor begivenhed at starte i skole, og dit barn skal selvfølgelig have en taske, som indgyder selvtillid. Det vigtigste er dog, at den sidder godt, så advar, allerede inden I træder ind i butikken, om, at de voksne får det sidste ord.4. Køb aldrig skoletasken for stor. Taskens ryg skal have størst mulig kontakt med barnets ryg og må ikke rage for langt bagud – det kan give forkert placering af vægten.5. Tjek, at lynlåse, knapper og spænder er nemme at bruge.6. Skoletaskens ryg skal være polstret, så den ikke tager form efter de bøger, der ligger bagerst.7. Det er hoften og de stærke rygmuskler, der bærer vægten, så tasken må ikke være bredere end barnets ryg. En for bred taske belaster de forkerte muskelgrupper.LÆS OGSÅ: Er store eller små klasser bedst?8. Skoletasken bør have ekstra polstring nederst på ryggen, hvor vægten lægger et tryk på lænden. Desuden bør skulderremmene være polstrede, så de ikke generer.9. En brystrem holder skulderremmene på plads, mens en hofterem holder tasken fast på ryggen.10. Skulderremmene må hverken sidde for yderligt, så de glider af, eller for tæt på halsen, så de gnaver. Det er en god ide, at taskens ejer selv lærer at regulere dem.

FACEBOOK: Bliv ven med Vores Børn

Se, hvad vi ellers skriver om: Skolestart og Shopping