Sofie Linde om sin fødsel
SPONSORERET indhold

Sofie Linde om fødsel: ”For en uge siden var jeg forbi skærsilden og tilbage igen”

Alle har ret til en god fødsel – også jordemødrene, som mangler ressourcer til at gøre deres arbejde ordentligt, skriver Sofie Linde på Instagram. Her opfordrer hun sine følgere til at skrive under på et borgerforslag om bedre rettigheder til fødende.

Af:: Redaktionen Foto: Klaus Bo Christensen / Her og Nu
12. feb. 2021 | Børn | Vores Børn

I sidste uge blev tv-vært Sofie Linde mor til sin anden datter, hvilket hun afslørede på Instagram med et foto af sin nyfødte pige og storesøster Trine i kærlig omfavnelse.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde er blevet mor for anden gang: "Og så kom Søs"

Nu har hun fortalt lidt flere detaljer om fødslen, som hun betegner som ”en tur forbi skærsilden”, og ikke mindst beskrevet sin store taknemmelighed for de afgørende jordemødres arbejde.

”For en uge siden var jeg forbi skærsilden og tilbage igen. Med hjælp fra to engle – i skikkelse af to fantastiske jordemødre – klarede jeg det – med hoved, helbred og en sund lille baby i god behold. Jeg tog fra hospitalet med en følelse af, at det – trods af smerter – havde været en virkelig god oplevelse”, skriver hun i en Instagram-story og fortsætter:

”Ressourcer, tid og omsorg er noget af vigtigste ved en værdig fødsel og i den sårbare tid efter. Alle har ret til en god fødsel. Ikke bare de fødende, også de danske jordemødre, som mangler ressourcer til at udføre deres arbejde ordentligt”.

Sofie Linde slutter med at opfordre sine følgere til at skrive under på et nyt borgerforslag for bedre rettigheder til fødende i Danmark.

Læs vores fødselsberetninger fra de danske hospitaler her og jordemødrenes fælles opråb her.

Anbefalet til dig