Holmegaard fortsætter Primula-succesen

Holmegaard fortsætter Primula-succesen

Efter sidste års store succes med relanceringen af Primula-vasen er Holmegaard nu klar med et nyt spændende Primula-design i en ny varm nuance samt en ny oval form.

Holmegaard havde sidste år stor succes med relanceringen af den klassiske Primula-vase, og med afsæt i den originale vase fra 1930’erne er Holmegaard nu klar med nyt spændende design og en ny farve, der passer perfekt til nordic living og moderne maksimalisme.

Efterårets to nyheder består af en oval formgivning, der gør Primula-vasen smallere og ideel til indretning af vindueskarme og andre interiøroverflader, samt en amber-farvet glasvariant med Pantone referencer, der holder på sommerlyset langt ind i den mørke tid.

blaa_Holmegaard_primula38516.jpg

Designet af en glaspioner

Primula-vasen er designet af glaspionereren Jacob E. Bang og var oprindeligt i produktion fra 1936 – 38, men glassets arkitektoniske linjer og stribede optikmønster er fuldkommen på bølgelængde med moderne glastrends.

Jacob E. Bang er kendt som Danmarks første industrielle designer og ophavsmand til funktionalismen i dansk glasdesign. Hans udtryk var på en gang folkeligt og virtuost, og som kreativ direktør for Holmegaard Glasværk var Bang med til at sætte dansk kunstindustri på verdenskortet.

Bangs designmantra var ”smukt, stærkt, hensigtsmæssigt og billigt”, og det var også ham, der udtalte ordene, der grundlagde Holmegaard Glasværks mission: ”Det skal være enhver dansker forundt at have et Holmegaard-glas”.

Herhjemme er Bang for længst blevet kult blandt samlere, og med Primula hylder Holmegaard rødderne i dansk glasdesign.

Som funktionalist fjernede Bang al pynt og overflødige krummelurer af formsproget, så det fremstår minimalistisk og dugfriskt selv den dag i dag.

Særligt glas-DNA

Primula bærer samtidig på et særligt glas-DNA, der gør det typisk Holmegaard. Det blødt buede design er nemlig mundblæst med et avanceret stregmønster langs siderne, der giver vasen en elegant optisk mønstereffekt, mens det samtidig sender hilsner til den skandinaviske tradition for striber i indretningen på tekstiler og tapeter.

Efterårets ovale vase bevarer skuldrene fra det eksisterende Primula-design men får med sit smallere og smukt ”klemte” formsprog en mere defineret stribeeffekt, der ændrer det velkendte udtryk og skaber variation.

Efterårets nyheder fra Primula-kollektionen har desuden en facon, der folder buketterne fint ud i tidens skødesløse stil af blomster og grønt, samtidig med at den fylder mindre med sin smalle bund. En feature, der får vasen til at passe perfekt i vindueskarme, på småborde og som del af et tableau, hvor Primula vaserne i forskellige farver og mønstre bliver til et eklektisk vaselandskab.

Primula a la Pantone

I dag opfattes vaser ikke kun som opbevaring til blomster. Vasen er et indretningsobjekt med sin egen eksistensberettigelse, og det gælder ikke mindst i farveuniverset, hvor vaser i kulørt glas fungerer som stilmarkør i boligen.

orange_Holmegaard_primula38508.jpg

Med den nye glasvariant, ”amber”, der både findes som rund og oval vase, skriver Primula-kollektionen sig direkte ind i Pantone-trenden, der lige nu hylder de gule, orange og brændte toner. Samtidig er den varme, ravgule nuance som skabt til glasdesign, fordi den reflekterer Primula vasens glasstriber som en lille sol, når lyset rammer vasen og sætter følelsen af sommer på designformel langt ind i efteråret.

produkt_Holmegaard_primula38600.jpgPrimula Oval Vase i mundblæst glas i klar og amber (H: 12,5 cm) koster hhv. 349,95 og 399,95 kr. (vejl.).
Primula Oval Vase i mundblæst glas i klar og smoke (H: 17,5 cm) koster 499,95 kr. (vejl.)
Primula Rund Vase i mundblæst glas i amber (H: 25,5 cm) koster 599,95 kr. (vejl.)

Nærmeste forhandler oplyses på tlf. +45 45 88 66 33 eller holmegaard.dk