Ida Leerbeck bolig
SPONSORERET indhold

Ida har forvandlet en lille lejlighed til den fineste kunstnerhule

Ida Leerbæk er typen, der bobler over af skabertrang og gode ideer – også når hun indretter. Se, hvordan hun har forvandlet en kedelig, lille lejlighed til en kunstnerhule med højt til loftet, snedige indbygningsløsninger og et væld af grønne planter.

Af: Christina B. Kjeldsen Foto: Christina Kayser O.
08. feb. 2021 | Bolig | BoligLiv

Hjemme hos Ida Leerbæk i Sydhavnen gror der lige omkring 30 forskellige planter. De indtager prominente pladser ved vinduet, på piedestaler på gulvet, på hylder – og på væggen. Der hænger de i Idas eget design, PlantWire, som er hendes bud på en løsning, der giver planteelskere mulighed for at hænge deres grønne venner som levende kunstværker på væggene.

Ida er typen, der selv finder på løsninger til de udfordringer, hun løber ind i, når hun skal indrette. Det gjorde hun også, da hun efter et par år i Jylland flyttede tilbage til København og – endnu en gang – skulle finde sig til rette i ét værelse.

"Jeg har altid delt lejligheder med venner og lejere og har også før boet i en etværelses – og nu var jeg bare efterhånden så træt af at sidde og kigge på min seng, ikke at have et kontor og ikke kunne dele mit hjem mere op. Jeg følte mig som en 18-årig på mit værelse, og så manglede jeg opbevaring. Der måtte ske noget nyt", fortæller Ida, der har en bachelor i møbeldesign og nu er i gang med en overbygning i entrepreneurship.

Smuk og dekorativ billedvæg med planter.
Ida går gerne sine egne veje, også når hun komponerer en billedvæg. Her er grønne planter hængt op sammen med en illustration fra Huskmitnavn og en kunstplakat udarbejdet for DR. Nettoskiltet “O” og et gammelt træsnit af en dame er fra Quriosa på Nørrebro • Ida Leerbæk er 25 år og har netop lanceret sit første produkt, planteophænget ’PlantWire’, fra sit eget grønne designbrand LEERBAEK.

Indbygget soveplads

Ida begyndte hurtigt at skitsere sine ideer til, hvordan hendes indbyggede soveplads skulle se ud.

"Først var det meningen, at jeg bare ville forhøje min seng og lave opbevaring under, men det løste ikke problemet med, at jeg sov, spiste og arbejdede i samme rum hele tiden. Så kom jeg på ideen med en vinduesvæg og brugte meget tid på at søge inspiration og lede efter gamle vinduer. Oprindelig ville jeg sammensætte en masse små vinduer til en skillevæg, men så stødte jeg på det her lækre, store vindue på dba.dk – og jeg kunne få det for 500 kr.", fortæller hun.

Det store, industrielle vinduesparti har fået lidt ridser gennem tiden og et par af ruderne er udskiftet, men det er bare charmerende, synes Ida. Hun har generelt en forkærlighed for ting med sjæl og historie, hvilket resten af lejligheden, eller værelset, også bærer præg af.

"Det er min helt store hobby at gå på loppemarkeder, og jeg handler for det meste brugt. Når jeg køber større ting, så er det noget jeg virkeligt sætter pris på. F.eks. er spisebordet en designklassiker og sofaen var et større indkøb, men resten er genbrugsfund, som er her og skaber glæde et års tid, inden det ryger videre", siger hun.

Seng lavet med et stort industrielt vindue.
Det store industrielle vindue var et heldigt og billigt fund på dba.dk, og det som kom til at danne grundlaget for, hvordan sengenichen skulle se ud. Resten af rammen i OSB-plader er bygget op omkring vinduet og har opbevaring under madrassen, som man får adgang til via skuffer fra forsiden.

Buster og dameben

Kan Ida ikke finde det, hun er på jagt efter, så laver hun det selv. Det gælder planteophængene, meget af keramikken på hylderne – og sengen, selvfølgelig, der har givet en helt ny dimension til værelset, men uden at stjæle mere plads.

"I og med at væggen er af glas, så føles sengenichen slet ikke så robust og tung i rummet. Sengen fyldte jo ligeså meget før, så der var jo ikke plads til mindre af den grund, til gengæld fik jeg masser af opbevaring, og mange af de ting, jeg havde på hylder rundt omkring før, er kommet i skufferne under sengen. Rent æstetisk synes jeg også, det har løftet rummet. Vinduesvæggen skærmer for en uredt seng, og det har givet værelset et lækkert industrielt look", siger Ida, der generelt ikke er til standardløsninger.

Det vidner billedvæggen med planter og dameben, samlingen af buster og skuffemøblet, bygget af hvide legoklodser alt sammen om.

"Jeg har aldrig været særlig normal, så det er mit hjem jo heller ikke", slutter hun.

Smukt keramik og planter på hylder.
Ida laver selv en del keramik på et værksted på Vesterbro bibliotek. På hylden står fine sager fra egne hænder sammen med en legoklods-skyskraber, fantasikeramik-dyr fra matmakesstuff, en lille lyngbyvase og et gebisfra loppehylden.dk
Sofa med hængende planter over.
Ida har mere end 30 forskellige planter i sin lille lejlighed, og mange af dem hænger på væggen i ophænget PlantWire. Værkerne er bl.a. keramik af Signe Bailey, eget pære-stoftryk og et træsnit af en dame, købt hos Quriosa på Nørrebro. Den blå sofa er fra Muuto.
Spiseplads med rundt spisebord og hvide stole.
Ida deler lejligheden med en lejer og har derfor blændet døren ind til værelset med en OSB plade – et materiale der går igen i sengens ramme. Kai Kristiansen spisebordet er fundet på dba.dk, ligesom stolene, designet af Niels Gammelgaard for Ikea i 1970’erne. Vasen er fra Kähler og den blå skål er et loppefund. Skabet er fundet på et gårdloppemarked i Sønderjylland
Rum med maksimal udnytning af pladsen.
Ida har forstået at få maksimalt ud af sit rum i delelejligheden. Indbyggede løsninger, kunst, loppefund, designklassikere og masser af grønne planter smører alle sanserne. Den blå sofa er fra Muuto.
Fine detaljer med keramik.
Fine detaljer fra en krøllet æstetiker. Idas eget keramik går fint i spænd med en enkelt del fra Anders Arhøj. Den sorte silhuet er et træsnit købt hos Quriosa på Nørrebro.
Hyldesystem til tøj i en lille lejlighed.
Ida har forstået at udnytte pladsen optimalt i sin del af lejligheden – godt hjulpet af mange års erfaring i små boliger. I forbindelse med sengen har hun indrettet sin garderobe med et simpelt hyldesystem, fundet på dba.dk. Skuffedariet er bygget af hvide legoklodsformede opbevaringskasser fra Room Copenhagen.

Anbefalet til dig