IKEA
Foto: IKEA Find dine møbler derhjemme, tryk bestil og vupti... fire timer senere får du leveret din bestilling fra IKEA på din adresse! Nemmere bliver det ikke.

Levering inden for 4 timer: Nu kan du få møbler on-demand

Der er mange fordele ved at bestille varer på det store internet, men du slipper ikke for den lange ventetid – med mindre du bestiller ved IKEA. Møbelgiganten har nemlig gjort det muligt at levere alt fra køkkener til lænestole på under fire timer til din hjemmeadresse.

Ventetiden kan føles ulidelig, når du har bestilt en vare på nettet, men nu er ventetiden (næsten) forbi, hvis du bestiller dit nye køkken eller andre møbler fra møbelgiganten IKEA. På under fire timer kan du nemlig få leveret møbler direkte til din hjemmeadresse. Det vil sige, at du kan besøge ikea.dk, et af varehusene eller IKEA Planing Studio på Vesterbro og fire timer senere kan du stå med din nye møbler derhjemme.

I første omgang er det blot nordjyderne og sjællænderne, som kan gøre brug af den lynhurtige levering, men fra den 1. december kommer også Fyn og størstedelen af Øst-, Midt- og Sydjylland med. Det betyder, at møbelgiganten kan levere til 80 procent af danskerne på mindre end fire timer.

Der er altså ikke længere så langt fra tanke til handling, når du sidder derhjemme og kigger på dine drømmemøbler. Du kan få leveret i både weekender og på helligdage med IKEA’s nye leveringsservice. IKEA er selv meget tilfredse for den nye lynhurtige levering, forklarer Peter Langskov, Country Costumer Fullfilment Manager i IKEA Danmark, i en pressemeddelelse.

- Vi er virkelig begejstrede for at kunne imødekomme danskerne på den her måde. Vi har de seneste år arbejdet meget på at gøre det nemmere at handle i IKEA og øge vores udvalg af services som denne lynhurtige levering er et eksempel på.

LÆS OGSÅ: IKEAs nye julekollektion: Vi har udvalgt 9 favoritter til årets julepynt

For IKEA er det nemlig vigtigt at kunne imødekomme kundernes behov hurtigt, når de vil have et nyt BODARP-køkken eller en STRANDMON-lænestol.

- Tiltaget er født ud af IKEAs DNA om en øjeblikkelig tilfredsstillelse af kundens behov. Det var oprindeligt en af de primære årsager til, at kunderne kunne få alt med hjem fra varehusene på pluk selv-lageret. Vores ’her og nu-levering’ opfylder kundens behov mere eller mindre øjeblikkeligt. Samme dag du drømmer, kan drømmen realiseres, forklarer Peter Langskov

Møbler leveret i en travl tid

Der er ikke nyt, at IKEA kan levere til din hjemmeadresse, da dag til dag-levering har været muligt i godt og vel halvandet år, men de seneste tre uger har IKEA i Aalborg, Taastrup og Gentofte forsøgt sig med her og nu-leveringen, hvor det er kommet rigtig godt fra start. I de tre uger, hvor leveringen har været mulig, har de mest populære ordrer været garderobeskabe, køkkener, senge, madrasser og reoler.

Den hurtige levering er gået langt bedre, end man turde håbe på hos møbelhusene. 

- Det fortæller os meget tydeligt, at danskerne vitterligt ønsker den hurtige levering – det er jo nærmest møbler on demand. De første tre uger er gået rigtig godt og uden børnesygdomme. Vi leverer hele ordrer til tiden og har fået rigtig god feedback fra kunderne. De er faktisk ellevilde med det. Det, vi især er glade for, er, at vi i langt højere grad kan få IKEA til at passe ind i kundernes sparsomme tid og travle hverdag, frem for at det er omvendt, fortæller Peter Langskov.

LÆS OGSÅ: Smart puf, lænestol og lys-løsninger: Se vores 7 favoritter fra IKEAs nye særkollektion

På nuværende tidspunkt har IKEA ikke noget mål for, hvor stor en del af deres fremtidige salg, som skal foregå på den nye, hurtige leveringsmetode.

- Måske når vi til et punkt, hvor ’her og nu-leveringer’ udgør 15-20 procent af salget. Men præcis hvor stor en andel, vi opnår, er ikke det afgørende, så længe vi kan imødekomme kundernes behov for hjælp og service. Hvordan vi løser opgaven er egentlig underordnet, slutter Peter Langskov.

Se, hvad vi ellers skriver om: IKEA, Møbler og Boligindretning