IKEA København Vesterbrogade
Foto: Getty Images I den engelske by Tottenham findes der allerede et showroom-koncept - nu åbner et tilsvarende på Vesterbro.

Endelig! IKEA åbner butik i København

I første omgang åbner den svenske møbelgigant et showroom på Vesterbrogade, og senere er planen at åbne et varehus på Kalvebod Brygge.

I mange år har beboerne i landets hovedstad kørt til Gentofte eller Taastrup, når de ville handle i en ”lokal” IKEA.

Men fremover bliver det endnu nemmere for københavnerne at foretage køb hos den svenske forretningskæde, der er verdenskendt for at sælge billige boligartikler. Efter sommerferien åbner IKEA nemlig et showroom på Vesterbrogade 65 i København.

LÆS OGSÅ: IKEA laver side inspireret af Google Street View: Kig ind i ÆGTE danske hjem

Netop det showroom er ifølge kæden startskuddet for IKEAs indtog i København, hvor de tidligere har meldt ud, at de arbejder på at åbne et varehus på Kalvebod Brygge.

- Vi har fortsat ambitiøse planer for et varehus på Kalvebod Brygge. Det er en del af vores planer om at skabe et nyt IKEA, hvor vi er tættere på københavnerne og inspirerer dem til at leve et mere bæredygtigt liv derhjemme, siger Johan Laurell, adm. direktør i IKEA Danmark, i en pressemeddelelse.

Fokus på køkken og garderobe

Når IKEA åbner på Vesterbrogade 65, er det med et nyt koncept, som kun er set få steder i verden. Her er fokus på køkken- og garderobeløsninger, hvor kunderne kan komme ind og blive inspireret, få vejledning og mulighed for at bestille tid med en personlig planlægger, enten hos IKEA eller hjemme hos dem selv.

- Vi har i dag en meget stor efterspørgsel på planlægning og køb af køkken og garderobeløsninger i både Gentofte og Taastrup. Det er den efterspørgsel, vi nu imødekommer med etableringen på Vesterbrogade, lyder det fra Johan Laurell.

Hvis du drømmer om at fylde op med IKEA-”klassiskere” som glas, lys, servietter og IKEA-porcelæn, vil det desværre ikke være muligt at købe disse populære produkter i det nye showroom, men de vil kunne bestilles til levering. (ALT.dk har tidligere lokket listen over de mest solgte produkter inden for forskellige kategorier ud af svenskerne - læs dem her).

Showroomet vil være åbent, indtil det nye varehus på Kalvebod Brygge åbner. Der er endnu ikke sat dato på åbningen af varehuset. Da IKEA fremlagde planerne om det i 2016, lød åbningsåret på 2020, men de planer er blevet udskudt, kunne Politiken melde sidste år. 

Fakta: IKEA på Vesterbro

  • Adresse: Vesterbrogade 65, 1620 København
  • Størrelse: 500 m2
  • Udstilling: Køkken og garderobeløsninger
  • Fokus: Inspiration, rådgivning, planlægning og bestilling af køkken og garderobemøbler
  • Mulighed for bestilling af produkter fra IKEAs øvrige sortiment

Kilde: IKEA

Se, hvad vi ellers skriver om: IKEA og København