IKEA julekollektion 2019
Foto: IKEA Der mange skønne nyheder i årets julekollektion fra IKEA.

IKEAs nye julekollektion: Vi har udvalgt 9 favoritter til årets julepynt

En roligere jul med mindre stress og mere tid til hygge er i højsæde i årets julekollektion VINTER fra den svenske boliggigant. Vi har set kollektionen igennem og udvalgt 9 ting, som vil kunne gøre vores jul smukkere på flere fronter.

Kan din julepynt både være flot at se på, skabe den HELT rette stemning – og måske ligefrem give lidt mere ro i (jule-)hverdagen?

Det håber svenske IKEA, der fra 11. oktober er klar med deres nye, store juleserie VINTER, hvor dele af kollektionen (også) er designet, så produkterne kan gøre juletiden mere overskuelig og tidsbesparende for en familie.

LÆS OGSÅ: Ikonisk IKEA-produkt stopper: Du har modtaget dit sidste af slagsen

Du kan fx købe færdig peberkagedej til at lave et kagehus af, finde poser til nemt og flot at pakke årets gaver ind og kuppelformede led-fyrfadslys, som er bedre for miljøet og kan bruges igen og igen.

Der er også nye bud på klassikere, som julebukken, stjernelamper og en smuk glaskrukke formet som et juletræ, som vi vil elske at opbevare juleslik i hele december (hvis det da får lov at holde så længe…)

Vi har her udvalgt ni ting fra hele VINTER-kollektionen, som gør, at vi glæder os ENDNU mere til at pynte op til jul...

PH164479.jpg

Stjerner over julebordet

Hele julen må der gerne hænge en samling som denne af stjernelamper over vores bord. De kan også stå på en reol eller på gulvet op ad en væg - og så pynter de faktisk både med og uden lys i. Bemærk, at modellen både findes i hvid og i hvid med lyseblå spidser (som du kan se længere nede under billederne af glaskugler.)

 • STRÅLA lampeskærm 39.-

IKEA jul led fyrfadslys.jpg

Miljørigtige små pyntelys

I de mørke vintermåneder kan fyrfadslys være en ægte hyggespreder. Men vil du gerne undgå stearinlys, fordi de afgiver skadelige partikler, er disse små led-lys i kupler i to forskellige størrelser en meget flot erstatning.  

 • VINTERFEST LED batteridrevet lysdekoration, H5 cm, 49.-/3 stk.
 • VINTERFEST LED batteridrevet lysdekoration, H8 cm, 49.-

IKEA jul juletræ af glas.jpg

Juletræ i glas

Vi har ikke før set en "glaskrukke" som denne, og vi er vilde den! I vores stuer må den gerne være fyldt med juleslik, som fx runde snekugler af marcipan – men den er egentlig også flot uden noget i

 • VINTERFEST serveringsskål med låg 79.-

IKEA jul julelandskab lampe led.jpg

Julelandskab i lampe

En rød hytte ude i en snehvid skov udgør det enkle julelandskab inden i denne glaskuppel, der også er en lampe. Kan fx bruges som dekoration på julebordet eller pynt på børneværelset.

 • STRÅLA LED borddekoration, hytte i skoven 149.-

IKEA jul rensdyr træ.jpg

”Julebuk” med Rudolf-tud

Har du ikke lige tiden til at binde din egen julebuk af halm, er IKEA klar med et fint alternativ: Et julerensdyr af træ med ægte rød Rudolf-tud, som ligefrem kan lyse op, da der er en led-pære inden i. (De søde, røde fluesvampe og tykke fugle er også fra VINTER-kollektionen).

 • STRÅLA LED batteridrevet rensdyr borddekoration 119.-
 • VINTERFEST svampedekoration 79.-/3 stk.
 • VINTERFEST hængedekoration med fugle 29.-

IKEA jul lyskrans.jpg

Julestemning i vinduet

Et nyt spin på en "bling-bling"-lyskæde i vinduet er disse kranse med en lyskæde viklet rundt om. Med deres enkle udtryk kan de uden tvivl lyse op og sprede stemning i de fleste hjem. Fås i to størrelser.

 • STRÅLA batteridrevet hængelampe 119.-
 • STRÅLA batteridrevet hængelampe 179.-

IKEA jul små fade.jpg

Flot julefrokost

VINTER-kollektionen indeholder også et spisestel til julebordet. Her har vi særligt kastet vores kærlighed på disse små fade og/eller sidetallerkner formet som hvide blade til årets julefrokost-bord (men faktisk vil vi også være fristet til at hive dem frem resten af året, fordi de er så fine...)

 • VINTERFEST sidetallerken 25.-

IKEA jul kagehus bag selv.jpg

Kagehuset, alle kan gå til

Vi drømmer tit om at være typerne, der laver fint dekorerede kagehuse! Det er så bare ikke rigtigt lykkedes, men måske i år? For IKEA har vitterligt gjort det let for os. Underholdning til børn og barnlige sjæle, hvor du oveni (måske…) får noget flot pynt til juledagene – og til en meget fornuftig pris, synes vi.

 • VINTERSAGA brunkagehus 29.-

IKEA jul glaskugler.jpg

Masser af julekugler på!

Er du typen, der ikke synes, at der er pyntet rigtigt op til jul uden de obligatoriske julekugler, så frygt ikke. IKEA har designet både en rød og blå sammenpakning af glaskugler, der er fine som enkelt pynt på fx en stor bar, trægren eller som det helt store antræk på juletræet.

 • VINTERFEST julekugler 89.-/32 stk.

3 IKEA-tip til gaveindpakningen, som vi vil tage til os

1. Lyskæde som gavebånd

Måske det er en idé at give færre gaver, og så i stedet gøre ekstra meget ud af de enkelte gaver? Hvis vi modtog en gave pakket så enkelt - men fint - ind som denne, ville vi næsten ikke have lyst til at pakke den op – og det er ment som et kompliment!

 • VISSVASA LED batteridrevet lyskæde 29.- med 40 lys

Ikea jul gave indpakket med lyskæde.jpg

2. Pak ind i et viskestykke

Skal du give en kogebog væk, kan du gøre som her, hvor den er pakket ind i et viskestykke med en træske. Det er både en gave, man husker - og så kan alle dele bruges bagefter.

 • VINTERFEST viskestykker 35.-/2 stk.
 • VINTERFEST køkkenske set 35.-

IKEA jul viskestykke pakke.jpg

Flotte (og nemme!) pakker

Det er for mange af os en del af julen, at gaver skal pakkes ind i massevis. IKEA har gjort det let med disse juleposer – ligesom du også finder indpakningspapir og gavepynt i VINTER-serien.

 • VINTER 2019 gavepose 19.-/2 stk.

Gaveindpakning_IKEA.jpg

Se, hvad vi ellers skriver om: IKEA, Boligindretning, Shopping, Julekugler og Julepynt