IKEA julekollektion 2020
Foto: IKEA Der mange skønne nyheder i årets julekollektion fra IKEA.

IKEA afslører årets julenyheder: Se vores 10 udvalgte favoritter

Elsker du at pynte op til juletid, er der flere skønne nyheder at finde i den nye vinterkollektion fra den svenske boliggigant. Vi har set kollektionen igennem og udvalgt 10 ting, som vil gøre vores jul smukkere på flere fronter.

Om du vil skabe julehygge i hele huset, dække det fineste julebord eller pynte juletræet til den helt store guldmedalje, er der inspiration at hente i den nye vinterkollektion med årets julenyheder fra IKEA.

Det gode, gamle juletræ af gran er kendt over det meste af verden som et symbol på ægte julestemning.

Og netop dette ikoniske symbol har IKEA valgt at "ny-tolke" på flere måder i den nye kollektion.

LÆS OGSÅ: Ikonisk IKEA-produkt stopper: Du har modtaget dit sidste af slagsen

Blandt årets julenyheder finder vi således en smuk lampe i bambusflet, der er formet som et rundt juletræ. På væggen har den danske Amager-hylde muligvis givet svenskerne inspiration til deres juletræsformet hyldeopsats. Og til de genbrugsbevidste har den svenske boliggigant designet en naturtro kopi af et grantræ, som kan stå i stuen år efter år.

Når træet skal pyntes, har IKEA traditionen tro designet forskelligt julepynt - i år fra glaskugler til messingfarvede ornamenter.

Kollektionen byder også på service til julebordet. Her er vi særligt faldet over en serveringsopsats og deres forskellige drikkeglas med fine detaljer.

Når gaverne skal pakkes, har vi også fundet tre finulige IKEA-tip til gaveindpakningen, som vi vil tage til os. Dem kan du se sidst i artiklen.

Se med her, hvor vi har udvalgt  vores 10 favoritter fra årets julekollektion:

VINTER 2020 juletræ i bambus, 379 kr. (Vinter 2020).jpg

Juletræ og lampe i ét

Vi har ikke før set en lampe som denne, og vi er vilde den smukke kombination af fletmateriale og den simple juletræsform! I vores stuer må den gerne stå i hjørnet og sprede sin julesteming – både når den er tændt og slukket.

 • VINTER 2020 juletræ i bambus, 379 kr.

VINTER 2020 vægdekoration, 49 kr. (Vinter 2020).jpg

Juletræ på væggen

Om vi vil pynte den med farverige julefigurer, eller om den skal indeholde årets pakkekalender, har vi endnu ikke besluttet, men at denne fine juletræshylde kommer til at sprede elegant julestemning, er vi ikke i tvivl om. Og så er den forresten en af de flotteste fortolkninger af en Amagerhylde, vi har set.

 • VINTER 2020 vægdekoration, 49 kroner

VINTER 2020 vinglas, 29 kr. (Vinter 2020).jpg

Bord, dæk dig!

Når julebordet skal dækkes, gør vi det gerne med disse smukke vinglas, som kan give vores jul ekstra (rød) kant. 

 • VINTER 2020 vinglas, 29 kroner

SÄLLSKAPLIG glas, 49 kr.4 stk. (Vinter 2020).jpg

Til julens drikkelse

Hvis du - som os - er til gløgg, gløgg og masser af gløgg i tiden op til juleaften, er her glassene at drikke det af. De ligner "en million" med deres fine slibninger, men fåes til den nette sum af 49 kroner for en pakke fire glas. 

 • SÄLLSKAPLIG glas, 49 kroner/4 stk.

INBRINGANDE serveringsfad, 99 kr. (Vinter 2020).jpg

Servieringsfad med muligheder

Al den skønne julemad (som du kan finde masser af inspiration til her) fortjener også at blive vist frem på smukkeste vis - og det bliver den i hvert fald på denne opsats. Vi vil både bruge den på ostebordet, fylde den med årets julekonfekt - og pynte den med en lille lyskæde og friske grangrene, når den ikke ellers er i brug.

 •  INBRINGANDE serveringsfad, 99 kroner

IKEA lyskæde SVARTRÅ 2020.jpg

Giv os lys i mørket!

I de mørke vintermåneder kan lyskæder være en ægte hyggespreder. Derfor skal vi helt sikkert have fat på en (eller flere) af denne kæde til årets juleoppyntning.

 • SVARTRÅ lyskæde, 249 kroner

IKEA julepynt 2020.jpg

Pynt til træet

Hele julen må der gerne hænge denne samling af messingfarvede ornamenter og pynte hjemme hos os. Der er noget klassisk over de fine figurer, som spænder fra julehjerter og snefnug til kristtornblade og et julehus. I alt er der seks dekorationer i en pakke til 49 kroner.

 • VINTER 2020 dekorationer, 49 kroner/6 stk.

VINTER 2020 julekugler, 99 kr. 20 stk. (Vinter 2020).jpg

Masser af julekugler på!

Er du typen, der ikke synes, at der er pyntet rigtigt op til jul uden de obligatoriske julekugler, så frygt ikke. IKEA har designet disse kugler, der er fine som enkelt pynt på fx en trægren eller som det helt store antræk på juletræet.

 • VINTER 2020 julekugler, 99 kroner/20 stk. 

IKEA kunstigt juletræ 2020 stort og lille.jpg

Juletræet med sin pynt...

Om du hader, når grantræet fælder, eller du har blot lyst til at kunne genbruge det samme træ år efter år, er IKEA også leveringsdygtige i dette meget naturtro juletræ i deres nye kollektion. Bedste af det hele: Du kan få det i to størrelser. 

 • VINTER 2020 juletræ (stor), 749 kr
 • VINTER 2020 juletræ (lille), 79 kroner

LÆS OGSÅ: Sådan holder du dit juletræ frisk og grønt hele julen

3 IKEA-tip til gaveindpakningen, som vi vil tage til os

1. Pak ind i viskestykker

Skal du give en kogebog væk, kan du gøre som her, hvor den er pakket ind i to viskestykker. Det er både en gave, man husker - og så kan alle dele bruges bagefter.

 • VINTERFEST viskestykker 35 kroner/2 stk.

large-PH173876.jpg

2. Flotte (og nemme!) pakker

Det er for mange af os en del af julen, at der er mange gaver, der skal pakkes ind. Det kan tage lang tid - men IKEA har gjort det let med disse juleposer i stof (som jo oveni kan genbruges bagefter. Win win!)

 • VINTER 2020 gaveposer, 39 kroner/4 stk.

large-PH173976.jpg

3. Klassisk gavepapir

Holder du af indpakningspapir og gavepynt, synes vi, at IKEA har formået at designe tre prints i år, som er virkelig flotte. Så må gaverne gerne ligge under træet i længere tid, da de helt kan blive en del af juleoppyntningen. 

 • VINTER 2020 gavepapir, 39 kroner/3 stk

large-PH173979.jpg

Se, hvad vi ellers skriver om: IKEA, Boligindretning, Shopping, Julekugler og Julepynt