Indretning til din bolig

Foto: Ditte Capion Kom med ind i det fantastisk hus med rene linjer.

"Jeg er ikke hysterisk med, hvad der må og ikke må være i min indretning"

Nordisk design og rene linjer smelter sammen med den luksuriøse, sydlandske ­stemning i Katja Bamberger Bros fantastiske hus. Her har hun indrettet sig med ­smukke tekstiler i kølige blåtoner, som spiller sammen med elementer i mørkt træ og læder.

Nordisk design og rene linjer smelter sammen med den luksuriøse, sydlandske ­stemning i Katja Bamberger Bros fantastiske hus. Her har hun indrettet sig med ­smukke tekstiler i kølige blåtoner, som spiller sammen med elementer i mørkt træ og læder.

Højt bjælkeloft, vinduespartier i træ og bløde ­tekstiler er noget af det, der skaber en stemning af velvære hos Katja Bamberger Bro og hendes mand. Parret har boet i den smukke ­villa i Hellerup i to år, og da de flyttede ind, valgte de at renovere hele huset indvendigt. Facaden på den charmerende, gamle villa er fredet, og hele ­arkitekturen og haven leder tankerne hen på et hus i Provence, men når man træder indenfor, bliver man mødt af nordisk minimalisme og international loungestemning.

Sengetæppet er fra LinumKatja holder meget af de varme måneder, hvor ­altandøren i soveværelset kan stå åben. Gardinerne er fra Tapet-Café. Sengetæppet er fra Linum. Foto: Ditte Capion. 

Parret har boet otte år i udlandet, og ­derfor er deres indretning et miks af design fra både ind- og udland kombineret med personlige klenodier. De lækre detaljer af læder og mørkt træ skaber en fin kontrast til de hvide vægge og tekstiler i ­kølige blå ­nuancer.

LÆS OGSÅ: Ida har forvandlet en lille lejlighed til den fineste kunstnerhule

Villaens køkkenalrum er designet af Simonsen & Czechura, som sammen med parret fandt frem til den helt rette stil. Der bliver brugt mange timer i dette rum – det kan være ved køkkenøen, hvor man kan følge med i madlavningen, eller ved ­spisebordet til middag. Der er plads til en del mennesker her, og det holder Katja meget af. Og man kan næsten se for sig, hvordan den ­italienske madhygge kan sprede sig i hele rummet, når der skal ­kokkereres i det store køkken.

Simonsen & Czechura har designet husets køkkenSimonsen & Czechura har designet husets køkken, som Katja holder meget af på grund af rummets funktionalitet, og fordi det passer godt til husets stil. De smukke barstole er fra Overgaard & Dyrman. Foto: Ditte Capion. 

Inspiration fra hele verden

Om vinteren sætter Katja også stor pris på gaspejsen i stuen.

– Jeg elsker det sted, og jeg synes, at det minder lidt om en ­bjælkehytte med trægelænderet og spærene i loftet, som går op i kip, ­siger Katja, der har skabt plads til fordybelse på den store sofa med masser af bløde puder og tæpper, så hjørnet i stuen ­virker rart, varmt og indbydende.

Den stilrene gaspejs fra Philip PejseDen stilrene gaspejs fra Philip Pejse giver varme og hygge i de kolde vintermåneder. Sofabordet af Jasper Morrison for Vitra står rigtig flot til pejsens mørke vindue. Billedet er malet af Randi Vesterbæk Bro.  Foto: Ditte Capion. 

Katja og hendes mand er fælles om at indrette huset, og de ­finder inspiration i både magasiner, hos venner og familie – og ikke mindst når de rejser. Et sted, som Katja ynder at ­shoppe møbler, er hos veninden DeeDee Eriksens butik Bespoke By You i Rungsted, hvor møblerne stammer fra det engelske ­firma Alterlondon.com. Her er alt håndlavet, og for Katja er det ­vigtigt, at kvaliteten er i top. Derudover sørger hun altid for at komme forbi butikken Et Nyt Hjem i Silkeborg, når hun ­besøger ­familien i Jylland. Da huset er designet af Arne ­Jacobsen, drømmer hun om at få et møbel i netop hans design.

LÆS OGSÅ: 24-årige Lærke elsker farver: ”Der er ikke rigtig noget, der er for skørt eller ”for meget” til mig”

Sofaen er fra EjlersenKonbinationen af kølige og varme farver skaber en personlig stemning. Sofaen er fra Ejlersen. Puder fra Linum og gulvtæppe fra Skagerak. Gulvlampen er fra Flos. Foto: Ditte Capion. 

– Når man tænker på, at huset er designet af Arne ­Jacobsen, har vi egentlig ikke ret meget andet end uret i køkkenet, han står bag, så det ­kunne være sjovt at få fat i en af de sofaer, som han ­designede til SAS-hotellet, ­siger Katja.

Spørger man hende, om der er noget, der aldrig vil finde vej til parrets indretning, svarer hun nej.

– Jeg er ikke hysterisk med, hvad der må og ikke må være i min indretning – hver ting til sin tid. Det skal bare passe ind i vores stil, og så skal det bidrage til den gode stemning. 

Katjas 5 bedste tip

 1. Brug dit hjem
  Hvis du har børn, er det vigtigt at have ting i huset, som er lette at vedligeholde, og som må bruges. Det gør ikke noget, at alt ikke altid står snorlige.
 2. Tilføj bløde puder og ­tekstiler
  Skab en hyggelig stemning i de lokaler, du slapper af i, med masser af bløde puder og lækre tæpper.
 3. Miks hvid med farver
  Hvis du maler dine vægge hvide og sørger for at holde dig til klassiske og tidløse møbler, er det let at style hjemmet med mindre detaljer som puder og tæpper i farver.
 4. Indret dig med minder
  Et rum skal føles varmt, positivt og rart. Køb ting med hjem fra rejser, og hav dem stående fremme, så du kan mindes de dejlige oplevelser, hver gang dit blik falder på dem.
 5. Hold fast i husets ­historie
  Respekter husets stil og ånd, og husk, at alle i familien skal være repræsenteret i stil og behov. Et hus skal man leve i, store som små.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interiør, Design og Møbler