Farverig indretning
SPONSORERET indhold

Luftigt rækkehus: Farverig oase

I Rachel og Pauls rækkehus er pladsen udnyttet til fulde med luftige løsninger.

Af: Natalie Walton Foto: Chris Warnes/Warnes and Walton/Living Inside
08. sep. 2015 | Bolig | BoligLiv

Rachel og Pauls rækkehus med privat gårdhave ligger i en hyggelig lille lomme af smalle gågader i bydelen Paddington i Sydney. Rachel, som er tidligere boligstylist, nu smykkedesigner, faldt for husets anderledes udseende en dag, hvor hun gik tur i kvarteret. De øvrige rækkehuse omkring det har traditionelle lidt tillukkede facader, men dette har store glasdøre på hver etage. Så selvom det ikke er så stort, kunne hun godt fornemme, hvor lyst og luftigt det måtte være indvendigt. I første omgang blev det dog nabohuset, som hun og Paul fik chancen for at flytte ind i. Der gik fire år, før deres lille drømmerækkehus blev ledigt og dermed deres. Selvom de to huse er næsten ens, fristede nabohusets åbne stueetage med direkte udgang til den lille gårdhave, for det er perfekt til livet med et lille barn. I mellemtiden var Rachel og Pauls datter, Elke, nemlig kommet til verden.

LÆS OGSÅ: Arne Jacobsen klassikere: Dansk design, når det er bedst

Fælles forhave

Kvarteret er også perfekt til børnefamilieliv, for det er en rigtig lille oase midt i storbyen. – Om eftermiddagen leger alle børnene på deres scootere og cykler og tegner mesterværker på asfalten med kridt, fortæller Rachel. – Det er som en stor offentlig forhave, hvor de voksne kan mødes til en drink, mens børnene løber omkring uden at være i fare for trafikken, siger hun. Selvom huset er lille, virker det lyst og luftigt på grund af de store glasdøre og vinduer på hver af de tre etager. Desuden består gulvene ved trappen af riste, der tillader lys at slippe igennem imellem etagerne. – Jeg beundrer, hvordan arkitekten Robin Williams har udnyttet hver en centimeter. Generelt fascinerer design af små hjem mig, for det byder ofte på de smarteste og mest interessante ideer, fortæller Rachel, der selv er glad for at bo på lidt plads. – Jeg kan ikke rigtig se pointen i at have f.eks. en pæn spisestue, der nærmest kun bliver brugt juleaften – det er jo bare lig med mere rengøring, siger hun.

Legende stil

Med Rachel flyttede også masser af farver ind i det lille hus. Hun indrømmer, at hun mest var til neutrale toner før, men at farverne langsomt har sneget sig ind i både hendes hjem og i hendes garderobe. Farverne præger for alvor – og sjov – også hendes smykkelinje, Not Tuesday, som hun startede i 2011. Smykkerne har samme legende, afslappede stil som hendes inspirerende og personlige indretning. Og de giver Rachel mulighed for at være kreativ og samtidig balancere arbejds- og familieliv hjemme i det hyggelige kvarter.

Tallene over sofaen stammer fra en benzintank, og Rachel fandt dem på eBay. Rachel er besat af at samle på viskestykker med skønne motiver, og den dansende ‘Big Mama’ er et eksemplar fra samlingen, i sin tid fundet på thirddrawerdown. com og sat i ramme.

 

Rachel har selv lavet en del af kunsten over skænken, bl.a. kridttegningen og billedet med ‘pinde’ af fimo-ler i forskellige farver.

 

Gulve af riste og åbne trapper slipper lyset igennem, så der ikke virker trangt og mørkt i entreen.

 

Somrene i Sydney kan blive ekstremt varme, og så er det skønt at have en lille gårdhave med skygge og et par siddepladser. Stolen i forgrunden er en Panton-stol og fås bl.a. hos Paustian.

IDE

Sæt viskestykker og andre smukke tekstiler i ramme eller spænd dem omkring et lærred. Så har du et unikt og billigt kunstværk. Stoffet her fandt Rachel engang i IKEA.

Gaspejsen i væggen i stuen bliver brugt vinteren igennem. “Den skaber hyggestemning, så snart man tænder den”, fortæller Rachel. Metalskabet er fra Ikea.

Rummet på øverste etage var oprindeligt ment som hjemmekontor, men Rachel og Paul bruger det som soveværelse. Under det skrå loft bagest er der indbyggede skabe og et badeværelse. Lignende gulvtæppe fås hos Ikea.

De indbyggede hylder langs væggen i soveværelset var egentlig tænkt som kontoropbevaring. Rachel holder meget af kigget ud over rækkehustagene med byen i baggrunden og fortæller, at udsigten fra deres eget tag er perfekt, når der er fyrværkeri.

På det lette spisebord står en hel stribe af vaser, som Rachel har samlet igennem årene. Stolene er designklassikere af Eames, Panton og Wegner. Bordet, rulleskiltet med busstoppesteder og koskindet på gulvet er alt sammen fundet på eBay.

Elke er den heldige beboer af husets eneste egentlige værelse. Sengen er en gammel Ikea-model fundet på eBay, mens sengetøjet er fra Orla Kiely.

IDE

Rachel har selv lavet det store E på væggen af balsatræ, som hun har malet rødt. Sommerfuglene på væggen har hun klippet ud af papir fra gamle bøger og magasiner.

Ginen af pap er fra 50’erne, og Rachel bruger den til udstilling af halskæder fra Not Tuesday.

To borde på bukke i forlængelse af hinanden gør det ud for Rachels smykkeværksted.

Rachel laver sine perler af polymert ler/Fimo ler, et materiale, hun kan huske fra sin barndom. Hun blander nye farver af hobbyleret ved at bruge sin pastamaskine.

Anbefalet til dig