Kærestesorger: Få hjælp til at komme over dine kærestesorger

Hvordan kommer du ovenpå, når du er helt knust af kærestesorger? Skal du skrive til ekskæresten? Skal I måske være venner? Eller er det bedre at rejse langt væk og glemme?

Det er ikke nemt at håndtere et knust hjerte.

Uanset om årsagen er utroskab eller udlandsophold, gør det ondt at gå fra hinanden. Her på siden kan du få alle de bedste råd, når dit hjerte gør ondt.

Læs mere

Hvordan kurerer man kærestesorger?

Det er spørgsmålet, som mange af os har siddet tilbage med, når man er blevet forladt og føler sig helt alene..

For det gør ondt, når du har fået ordene, ”det er ikke dig, det er mig”, og din kæreste har besluttet, at du skal være single igen. Så ville det være dejligt med en nem kur. Noget, der kan få dit hjerte til at gøre mindre ondt. Men det er desværre en lang og sej proces at komme sig over kærestesorger.

– Hjertesorg tager to år, og der er ingen rabat, fortæller kunstfotograf Suste Bonnen, som har været gift seks gange, at hun har lært af sin mor.

Og det er måske rigtigt, at der ikke er nogen ”rabat”, men derfor kan man godt arbejde på at få det bare lidt bedre, mens man venter på at få helet ens knuste hjerte.

Der er mange forskellige måder at håndtere sorgerne på. Nogle græder snot, mens andre drikker shots – og helt andre rejser vælger fysisk at rejse langt væk fra hverdagen for at glemme den idiotiske ekskæreste. 25-årige Camilla Egeborg er en af dem. Hun tog til Caribien på ubestemt tid, da hele hendes liv sejlede.

Hvis du synes, at der er lidt for langt til Caribien, er der også hjælp at hente hjemme i Danmark. Eksempelvis er der nogle, der mener, at kærestesorg kan kureres med yoga, så det kan måske være et forsøg værd, hvis du har svært ved at slippe smerten?

Husk, at der er en fremtid efter kærestesorgerne

Selvom alt kan føles trist og håbløst, når du står midt i dine kærestesorger, er der lys forude. Der kan endda komme gode ting ud af et hårdt break-up.

For dine kærestesorger behøver ikke at ende i et hadefuldt forhold mellem dig og din forhenværende soulmate. Det er muligt at få et nyt forhold til hinanden, efter I har slået op – for måske er I meget bedre til at være venner, end til at være kærester?

Og hvis det ikke er tilfældet, så kan du i stedet glæde dig over, at der er plads til en ny mand i dit liv. For når de værste smerter er ovre, og du begynder at kunne åbne dit hjerte igen, kan det være, at du bliver forelsket på ny. Det kan jo være, at der i virkeligheden er en anden der ude, som passer endnu bedre sammen med dig? Det oplevede Linette Bach, der var så heldig, at hun mødte en ny kæreste igennem sin ekskæreste.

Du kan ikke undgå kærestesorger

Kærestesorger er en næsten uundgåelig del af livet. Og mange af os skal desværre opleve det mere end én gang. Det er smertefuldt hver eneste gang, men du kommer heldigvis ovenpå igen.

Filminstruktøren Nils Malmros mener faktisk ikke kun, at kærestesorger er uundgåelige – han mener også, at de er nødvendige for, at du kan opnå dit fulde potentiale som menneske.

- Kærestesorg går dybt i én og er fortærende, fordi man tænker på vedkommende uafbrudt. Men selvom kærestesorg gør ondt, skal man igennem den, fordi den også modner en. Den, der er gået igennem livet uden at have været ulykkelig forelsket, er gået fattig gennem livet, fortæller instruktøren.

Men hvad gør du, når det gør ondt lige her og nu? Det kan der være mange svar på, og vi her har samlet nogle gode råd:

Fem råd, som kan hjælpe dig med at komme over kærestesorger

1. Få det ud af kroppen: Råb, græd og lad være med at holde dine følelser tilbage. Se alle de sørgelige film og serier, du kan komme til, og få alle tårerne ud.

2. Skriv dine tanker ned – men du behøver altså ikke, at dele dem med din ekskæreste, selvom det kan være fristende.

3. Fyld dit liv – både med det dejlige og det praktiske. Når du holder dig selv beskæftiget, har du mindre tid til at tænke på sorgen, så vær sammen med dine veninder, gå på arbejde, og rens hjernen med en løbetur.

4. Rejs langt væk fra det hele – både din ekskæreste og hverdagen. På den måde får du både gode oplevelser og en følelse af, at verden er større end dig og din hjertesorg.

5. Giv dig selv lov til at blive forelsket igen. For selvom kærestesorger gør ondt, så er der ingen bedre medicin end forelskelse.