Kultur – bliv klogere på tv-serier, tendenser og kropsidealer

Hvad skal jeg se på Netflix?

Hvilken festival er fedest?

Og hvorfor skal jeg interessere mig for amerikanske prisoverrækkelser?

Her på siden guider vi dig til den kultur, vi alle omgiver os med, men også den kultur, du måske ikke vidste, at du interesserede dig for.Du kan både blive inspireret til gode film, stærke kvinder og festivaler i hele landet.

God fornøjelse!

Læs mere

Popkultur, dansk kultur og kulturidentitet.

Hvad er kultur egentlig?

Begrebet er bredt og dækker over et utal af forskellige opfattelser og forståelser.

Oprindeligt betyder kultur ”at dyrke”, og det er netop dét, vi gør med vores populærkultur. Vi dyrker de hobbyer, vi elsker, og de ender med at skabe vores identitet.

Kultur kan blandt andet være...

  • Musik
  • Kunst
  • Teater
  • Sport
  • Kendte
  • Sociale medier
  • Film
  • Tv-serier
  • Festivaler

kultur kan være en tur i biografenFoto: Getty Images.

Her på siden kan du finde inspiration til de hobbyer, du elsker at dyrke. Uanset om du er en slikmund, der vil finde den lækreste is, elsker sjove Eurovision-lege, eller er en læsehest, der leder efter din nye yndlingsbog. Vi har noget til alle dine kulturelle interesser.

Du kan også blive inspireret til at gå på opdagelse i nye podcasts, gode serier på YouTube eller museumsbutikker du skal besøge på din næste rejse.

Når du bliver træt af at sidde hjemme foran skærmen, har vi også fundet de bedste steder at tage din kæreste med på date, en masse gode barer i Aarhus, hvor du kan drikke en øl med dine venner og de steder, du skal bestille mad fra, når tømmermændene rammer.

Men kultur er ikke kun gode tips til oplevelser. Derfor kan du også gå med os på opdagelse i det større perspektiv på kulturen. Vi undersøger, hvorfor prisuddelinger har en stor betydning for kvinder, hvorfor vi bliver plastikopereret som aldrig før og hvorfor du ser så meget lesbisk sex i tv-serier. Vi går ned i tendenserne og analyserer den danske kultur, og vi inspirerer dig til at udvide din egen kulturelle horisont.

Du kan for eksempel blive inspireret af vores liste over stærke kvinder, der gør en forskel, eller udfordre dine kropsidealer ved at læse om seje piger med hår under armene.

Gå på opdagelse i alt det og meget mere her i vores store kulturunivers.