-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Bøf stroganoff med luftig kartoffelmos
Lækker simremad med oksekød - den klassiske bøf stroganoff med en let og luftig kartoffelmos til.
4 personer
Ingredienser
- Bøf stroganoff med luftig kartoffelmos
- 500 g okseinderlår eller klump i 5 cm lange strimler
- 2 spsk. hvedemel
- 2 spsk. paprika
- salt, peber
- 30 g smør
- 2 løg
- 250 g champignoner
- 50 g bacon i tern
- 3 dl vand
- 4 spsk. tomatkoncentrat, gerne af soltørrede tomater fra tube
- evt. 2 spsk. gastrikt (se opskrift herunder)
- 2 dl fløde
- Pynt:
- persille
- Tilbehør:
- kartoffelmos (se herunder)
- Kartoffelmos
- 1 kg kartofler, beregnet til mos
- 2 dl kogende mælk
- 50 g blødt smør
- salt, peber
- Vend kødet med hvedemel, paprika,salt og peber. Smelt, og brun halvdelenaf smørret i en stegegryde. Brunkødet ad 2 omgange. Hak løgene.Rens, og skær champignonerne i skiver.Svits baconternene i gryden, til deer gyldne. Tilsæt løgene, og svits demet par min. Tilsæt champignonerne, ogsvits dem med.
- Kom kødet tilbage i gryden. Tilsætvand, tomatkoncentrat og evt. gastrikt.Krydr med salt og peber. Kogretten op. Lad retten småkoge underlåg ca. 1½ time, til kødet er helt mørt.Rør jævnligt. Rør fløden i retten. Kogkort op under omrøring, og smag tilmed salt og peber. Pynt retten medpersille, eller server en skål hakketpersille til.
- Kartoffelmos: 1. Skræl kartoflerne, og skær dem iskiver på ca. 2 cm’s tykkelse. Kog kartoflerneca. 20 min. i usaltet vand.2. Hæld vandet fra kartoflerne. Moskartoflerne med en kartoffelmoser,piskeris eller håndmixer.3. Hæld den kogende mælk i, og mosigen. Kom smørret i, og rør, til det ersmeltet. Smag mosen til med salt ogpeber.
- Lav din egen saucekulørGastrikt er en nedkogteddike-sukkerblanding,som bådegiver saucen kulør ogekstra god smag. Dukan købe den færdigeller nemt lave denselv. Smelt 150 gsukker langsomt,til det er gyldent ien tykbundet gryde.Tilsæt 1½ dl balsamicoeddike.Kog detsammen nogle min.Afkøl, og opbevar ikøleskab i en tillukketren flaske.