4 glas

Ingredienser

  • 2 pærer 1½ dl lys sirup
  • 8 cl Gammel Dansk
  • 6 spsk kaffe
  • 2 knsp stødt kardemomme
  • 2 knsp stødt
  • koriander
  • 8 dl vand (kogende)
  • Pynt:
  • 1 dl piskefløde 2 spsk lys sirup

  1. Skræl og halver pærerne, fjern kernerne.
  2. Skær dem i stykker på ca. 1x1 cm. Bland pærestykker og sirup i en kasserolle og kog pærerne møre.
  3. Fordel pærerne i 4 glas. Hæld 2 cl Gammel Dansk i hvert glas.
  4. Hæld kaffe og krydderier i et kaffefilter og hæld det kogende vand igennem filteret.
  5. Pisk fløden til skum. Fordel den varme kaffe i glassene. Top op med lidt flødeskum og hæld en tynd stråle sirup over hver flødeskumstop.