Julekaffe
4 glas
Ingredienser
- 2 pærer 1½ dl lys sirup
- 8 cl Gammel Dansk
- 6 spsk kaffe
- 2 knsp stødt kardemomme
- 2 knsp stødt
- koriander
- 8 dl vand (kogende)
- Pynt:
- 1 dl piskefløde 2 spsk lys sirup
- Skræl og halver pærerne, fjern kernerne.
- Skær dem i stykker på ca. 1x1 cm. Bland pærestykker og sirup i en kasserolle og kog pærerne møre.
- Fordel pærerne i 4 glas. Hæld 2 cl Gammel Dansk i hvert glas.
- Hæld kaffe og krydderier i et kaffefilter og hæld det kogende vand igennem filteret.
- Pisk fløden til skum. Fordel den varme kaffe i glassene. Top op med lidt flødeskum og hæld en tynd stråle sirup over hver flødeskumstop.