Morgenmad
Rækker din fantasi ikke længere end den gjorde ved sidste brunch du serverede, så se de lækre opskrifter til en børnebrunch her!

Brunch for de små

Få inspiration til når veninderne kommer til brunch med de små! Se her, hvordan du serverer et sødt, sundt, varieret og indbydende måltid mad i miniformat.

Alt det lune der hitter til din børnebrunch

Mini-grønsagstærter – ca. 10 stk.

Ingredienser:

Bund:

100 g smør

200 g mel

1,5 tsk salt

4 spsk vand

Fyld:

2 æg

1 dl youghurt naturel

1 dl fløde

Timian

50 g revet emmenthaler

1 gulerod

1 squash

Lidt olivenolie

Lidt smør

Salt og peber

Sådan gør du:

Bund:

Bland mel og salt. Smuldr smørret i melet. Tryk dejen sammen med vandet.

Fyld:

Pisk æg, yoghurt, fløde, timian, salt og peber sammen. Riv gulerod og squash fint. Svits dem et øjeblik i olien på panden. Bland æggemassen og grønsagerne. Fordel dejen (bunden) i smurte muffinsforme, og fyld æggemassen ovenpå. Bag minitærterne i 15 min. ved 200 grader.

Tip: Når du river gulerod og squash, inden du kommer dem i muffins, undgår du formentlig, at børnene siger nej tak til det grønne.

LÆS OGSÅ: Hurtige morgenboller med fuldkorn

Mini-hotdogs med agurkeskiver, ca. 30 små brød:

Ingredienser:

Dej:

3 dl mælk

50 g gær

2 tsk salt

4 spsk olie

500 g mel

Fyld:

Pølser

Remulade

Ketchup

Agurk

Sådan gør du:

Lun mælken, og rør gæren i. Tilsæt salt, olie og mel, og ælt godt. Stil dejen til hævning lunt i 30 min. Del dejen i 30 dele. Tril dem til fingertykke pølser, og lad dem hæve på en bageplade i ca. 15 min. Pensl brødene med lidt vand, og bag dem i 15 min. ved 200 grader.

Servér de lune pølsebrød med stegte eller kogte pølser, agurkeskiver samt remulade og ketchup.

Tip: Skær frugten og grønsagerne ud i passende små hapser. Agurker og sandwich kan for eksempel skæres ud med en lille kageform.

Alt det sunde der skal til børnebrunchen for at retfærdiggøre det søde

Mini-rugbrødssandwich med laks og agurk:

Ingredienser:Laks100 g cremefraiche1 dl youghurt naturelCitronSalt og peberRugbrødAgurkSådan gør du:Blend laksen med cremefraiche og youghurt. Tilsæt lidt citronsaft, salt og peber. Læg rugbrød, laksemousse og tynde agurkeskiver sammen. Skær ud i små sandwich, som er nemme at spise.

Små hapsere med alt det sunde:

Ingredienser:

Blandede grønsager og frugt

Sådan gør du:

Skær grønsager og frugter ud, brug evt. små kageforme. De små vil elske, når maden tager form og bliver til sjove figurer. Her har vi brugt figen, banan, hindbær, agurk og cherrytomater.

FÅ OPSKRIFTER TIL DET SØDE OG DET FLYDENDE TIL BØRNEBRUNCHEN PÅ NÆSTE SIDE  > >

LÆS OGSÅ: Afskaf ulvetimen!

LÆS OGSÅ: 7 tip til en rolig morgen

Det søde hører sig til i en børnebrunch

Havregrynskager, ca. 24 stk.:

Ingredienser:

200 g smør

200 g havregryn

300 g sukker

2 past. æg

2 spsk mel

2 tsk vaniliesukker

2 tsk bagepulver

Et nip salt

Sådan gør du:

Pisk ægget. Smelt smørret, og rør havregryn, sukker og æg i. Tilsæt mel, vanilje, bagepulver og salt. Sæt kagerne på bagepapir med to teskeer. Husk god afstand imellem kagerne, og undlad at lave dem for store, da de flyder meget ud.

Bages i otte min. ved 180 grader. Afkøl kagerne, og opbevar dem i en dåse.

Havregrynskagerne er gode at bage sammen med børn, fordi de er nemme og hurtige. Når du bager med pasteuriserede æg, er det tilladt at smage og slikke på fingrene undervejs.

LÆS OGSÅ: Lækre snacks til ulvetimen

Det flydende som gør børnebrunchen fuldendt

Varm mælk med chokoladeske, ca. 10 skeer:

Ingredienser:200 g chokoladeMælkSådan gør du:Smelt chokoladen. Dyp skeerne i den, og lad dem tørre. Når de er tørret, dyppes de igen i smeltet chokolade. Drys lidt sukker på spidsen af skeen. Servér varm mælk med en chokoladeske i.Husk! Brug ikke sølvskeer men plastikskeer til chokoladen, da sølvskeerne bliver rigtig varme. Vælg en type, som kan tåle varme.Det er dejligt at røre i mælken med chokoladeskeen og herligt at slikke på den. Chokolademælk med ske gør det sjovere at sidde med ved bordet for de små.

Pift babys yoghurt op:

Ingredienser:YoughurtBær efter sæsonenÆblemos:2 æbler4 spsk sukker2 spsk vandSådan gør du:Æblemos: Skræl æblerne, og skær dem i firkanter. Varm æblestykker, sukker og vand op i en gryde. Lad det småkoge, indtil æblerne bliver til mos. Mos evt. de sidste æblestykker ud med en gaffel.Lad mosen køle af, og servér youghurten med æblemos og friske bær.

Babygrød med spelt og frugter, 4 personer:

Ingredienser:2 dl havregryn5 dl vand0,5 dl risflager0,5 dl perlespeltLidt salt6 tørrede abrikoserEn håndfuld hindbærSådan gør du:Vask perlespelten, og kog den i en gryde i 10 min. Bring havregrynene i kog i vand i en anden gryde. Tilsæt en knivspids salt. Skær abrikoserne i små stykker. Tilsæt perlespelt, risflager og abrikoser, og kog det et par minutter i havregrøden. Skær hindbærrene ud, og tilsæt dem grøden, lige inden den tages af varmen.

Friskpresset juice, ca. 4 glas:

Ingredienser:

3 gulerødder

4 appelsiner

1 honningmelon

Sådan gør du:

Pres frugt og grønt i en saftpresser, og servér.

LÆS OGSÅ: 9 opskrifter til morgenbordet

LÆS OGSÅ: Lækre håndholdte snakcks til baby